Η κρίση μου στην κρίση σας…

Όταν τελείωσα το παρακάτω κείμενο σκέφτηκα ότι το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να το βάλω σε ένα συρτάρι και να το ξεχάσω…Μετά όμως είδα την τελευταία είδηση ότι οι Metallica ετοιμάζουν φεστιβάλ ( μακάρι να είναι κάτι καλό ),την ανακοίνωση ότι υπάρχει πιθανότητα η Sharon Osbourne να απέλυσε τον Bill Ward των Black Sabbath και τις φήμες ότι ο Adam Lambert πρόκειται να είναι ο νέος  frontman των Queen…Αποφάσισα λοιπόν να επικαλεστώ το πολίτευμα που έχουμε (ελπίζω να είναι ακόμη δημοκρατία) και να εκφράσω τις προσδοκίες μου για κάθε ένα από τα παραπάνω συγκροτήματα…Θέλω:

 

 

 

1.      Να προσκυνήσω τον Prince of Darkness και την παρέα του στο Rockwave! Εντάξει, αυτό είναι κάτι που έχει ήδη οριστεί…Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την εκπλήρωση της επιθυμίας μου είναι να συνεχίσουν οι Black Sabbath ΥΓΙΕΙΣ και ΕΝΩΜΕΝΟΙ…Ο μεν Iommi ευτυχώς το παλεύει…Και φυσικά είμαι ευγνώμων που προσπαθεί να μην στερήσει την ταλεντάρα του από την ανθρωπότητα αλλά τι γίνεται τελικά με τον Ward? Προσωπικά, η δήλωση του μου φάνηκε ασαφής…Και αρχικά υπέθεσα ότι το θέμα είναι οικονομικό ( ναι, ξέρω…δήλωσε ότι δεν είναι θέμα χρημάτων…αλλά…). Γενικά δεν με κάλυψαν όσα είπε! Τώρα όμως προκύπτουν νέα στοιχεία…Τον έδιωξε η Sharon??? Τόλμησε αυτή η…γυναίκα (?) να φτάσει μέχρι εκεί???No comment από δω και πέρα…Το θέμα είναι ένα: Να τους απολαύσουμε όόόόλους μαζί… Μόνο αυτό…

 

2.      Να δω ένα πραγματικό καλό δίσκο από τους Metallica! Είναι θέμα τιμής…Μετά την παταγώδη αποτυχία του Lulu είναι καιρός να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές…Πρέπει να βγει κάτι αντάξιο του ονόματος τους για να ξεχαστούν κάποια θλιβερά γεγονότα. Ξέρω τι πρόκειται να ειπωθεί! Γι’ αυτό θα προσπαθήσω να προλάβω τυχόν αντιδράσεις του τύπου: «είσαι στενόμυαλη και δεν καταλαβαίνεις την ανάγκη του καλλιτέχνη για πειραματισμό!!!» ή «δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν είναι δικός τους δίσκος? Απλά συμμετέχουν!!!»…Ωραία…Από τη στιγμή που βάζεις το βαρύ σου όνομα σε μία δουλειά  δεν πρέπει να προσέξεις να μην χαλάσεις την άποψη των φαν για το πρόσωπο σου? Και αν κάνεις ένα πείραμα και δεις ότι δεν πολυπετυχαίνει δεν πρέπει να έχεις την προνοητικότητα να μην το ρίξεις στην αγορά? Ταπεινή μου γνώμη…Αλλά εγώ θα βάλω στη λίστα μου απλά μία ΚΑΛΗ κυκλοφορία! ( Ελπίζω το φεστιβάλ που οργανώνουν να είναι ο προάγγελος για ένα τέτοιο γεγονός )!!!

 

3.      Να πάψουν οι εναπομείναντες Queen να προσποιούνται ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και συνεχίζουν να είναι το συγκρότημα που υπήρξαν κάποτε…Δυστυχώς οι Queen έπαψαν να υπάρχουν στις 24/11/91, όταν πέθανε ο άνθρωπος που έδινε πνοή ζωής στην μπάντα (γιατί Queen= Mercury). Επομένως, οποιοσδήποτε και αν μπει στη θέση του frontman δεν θα μπορέσει να ταιριάξει στο πάζλ του γκρουπ ( πόσο μάλλον να αντικαταστήσει τον Freddie).Φυσικά, δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω τους υποψήφιους για αυτή τη θέση επειδή : α)σίγουρα οι Queen ξέρουν καλύτερα από μένα να διακρίνουν τα ταλέντα, και μπορεί κάλλιστα να βγει κάτι καλό από αυτή τη διαδικασία. β)κανείς δεν είναι αντάξιος του Mercury, οπότε θα αδικήσω πολύ κόσμο από αυτή τη σύγκριση.

 

 

 

Και κάτι τελευταίο…Που δεν αφορά άμεσα τους Queen αλλά τους θαυμαστές τους….Θεωρώ ότι καλύτερα να μην χρησιμοποιούμε φράσεις όπως : « Αν ζούσε ο Freddy θα έκανε…» ή «Στον Freddy άρεσαν τέτοιου είδους concept…»…Δυστυχώς ο  Mercury δεν είναι πια μαζί μας και δεν έχουμε το δικαίωμα να τους ‘‘φορτώνουμε’’ ιδέες και αποφάσεις που δεν θα μάθουμε ποτέ αν όντως ενέκρινε…Aπό σεβασμό και μόνο...

…..

Και επειδή μάλλον διατάραξα τις σχέσεις μου με τα αγαπημένα μου ξένα συγκροτήματα, ας παραθέσω τους στίχους από ένα ελληνικό για να κλείσω το άρθρο αυτό… Νομίζω ότι είναι άκρως αντιπροσωπευτικοί:

 Θέλω έναν ήχο πάνω απ' την ψυχή μου
θέλω έναν ήχο να ζεσταίνει το κορμί μου
θέλω έναν ήχο μια σπάνια μελωδία
να προκαλεί χαρά και όχι αηδία.
Θέλω έναν ήχο να αγγίξει την μορφή σου
να σου θυμίσει την πιο ακριβή γιορτή σου
να σου μαγέψει τα μάτια σου τα πλάνα
μην μου χτυπάτε την π*****α την καμπάνα

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ («ΘΕΛΩ»

 

Για το RockOverdose.gr: Ναταλία Πάνου

Comments