32 χρόνια από την κυκλοφορία του “Seasons in the Abyss” των SLAYER!

Η πέμπτη δουλειά των Slayer, η καλύτερη για πολλούς που έκαναν σε όλη τη διάρκεια των 90’s, το Seasons in the Abyss, κλείνει σήμερα 32 χρόνια ζωής. Μετά το πιο αργό, σκοτεινό και μελωδικό “South of Heaven” και το ανελέητα γρήγορο και σκληρό “Reign in Blood”, οι Slayer πιο ώριμοι από ποτέ δημιουργούν ένα μείγμα αυτών των δύο, κρατώντας τόσο την ταχύτητα και την «βαρβαρότητα» του δεύτερου όσο και το χαμηλότερο τέμπο και groove ήχο του πρώτου.

 

 

Ο ήχος είναι ένας πιο γρήγορος thrash σε σχέση με πριν και το ύφος του άλμπουμ υποδηλώνεται ακόμα και από τον τίτλο του. Αυτή τη φορά απουσιάζουν τα αντιθρησκευτικά θέματα και τα κομμάτια διαπραγματεύονται κοινωνικά ζητήματα όπως ο πόλεμος, ο φόνος, οι ανθρώπινες αδυναμίες. Η συνθετική δουλειά της μπάντας είναι βελτιωμένη στο σύνολο της. Οι στίχοι είναι οι πιο πιασάρικοι που έχουν γράψει ποτέ και αρκετά πιο βελτιωμένοι σε σχέση με το παρελθόν.

 

 

Μουσικά κυριαρχούν τα πολύπλοκά κιθαριστικά riff σε ταχύτητες άλλοτε εκτυφλωτικές και άλλοτε μέτριες, με την εναλλαγή αυτή στο τέμπο να δίνει την ευκαιρία στον Lombardo να δείξει το τεράστιο εύρος των δυνατοτήτων και της τεχνικής του. Ο αξεπέραστος ντράμερ, δυστυχώς αποχωρεί μετά από το συγκεκριμένο άλμπουμ έπειτα από διαμάχες που είχε με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

 

 

Ο Tom Araya δείχνει ακόμα μεγαλύτερα σημάδια ωριμότητας ως προς τις φωνητικές του επιδόσεις. Το “Seasons in the Abyss” έφτασε στην 18η θέση των βρετανικών  chart και την 40η του Billboard 200. Έγινε χρυσό σε Αμερική και Καναδά, ενώ επίσης το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ και το "War Ensemble" είναι αυτά με τη μεγαλύτερη αναμετάδοση από το MTV που είχε ποτέ η μπάντα.

 

 

Συμπληρώνει την τετράδα μιας ιδιαίτερα αξιόλογης σειράς κυκλοφοριών αποτελούμενης από θρυλικούς δίσκους, την οποία διαδέχεται μια γενικότερη καμπή στην πορεία των Αμερικανών.

 

 

 

 

 

 

Comments