4 Hours Later στο RockOverdose: “Η συμμετοχή μας στο 1ο Bands Festival ήταν το highlight της πορείας μας!”

Οι  alternative hard rockers - 4 Hours Later, συστήνονται στους αναγνώστες του RockOverdose.gr  και παρουσιάζουν την δουλειά τους  μέσα από μερικές σύντομες ερωτήσεις που είχαμε την ευκαιρία να τους κάνουμε στο πλαίσιο της νίκης τους στο  1ο Bands Festival 2018! 

Enjoy!


RockOverdose: Είστε μια νεοσυσταθείσα μπάντα, πώς ήταν ο πρώτος χρόνος σας ως μουσικό σχήμα; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας νέος που ασχολείται με τη μουσική σήμερα;

Ο πρώτος μας χρόνος ήταν ένα πραγματικό roller coaster! Όλα έγιναν γρήγορα και μέσα στα σκαμπανεβάσματα. Πιστεύουμε πως συστηθήκαμε στον μουσικό κόσμο αρκετά δυναμικά και σκοπεύουμε να κρατήσουμε το τέμπο όσο πιο ψηλά γίνεται. Κοιτώντας άλλωστε πίσω στα -έως τώρα-βήματα μας, μόνο ευχαριστημένοι μπορούμε να νιώθουμε.
Ωστόσο ένας νέος που ασχολείται σήμερα με τη μουσική, όπως εμείς, αντιμετωπίζει δυσκολίες. Σίγουρα μια βασική είναι το οικονομικό σκέλος (πρόβες, εξοπλισμός, ηχογραφήσεις, διαφήμιση κλπ.), έπειτα ο χρόνος (σχολείο/σχολή, δουλειά κ.ο.κ σε περιορίζουν συχνά), η διαφήμιση και προώθηση του υλικού σου και η εύρεση ανθρώπων που μπορείς να εμπιστευτείς και μπορούν να σου προσφέρουν βοήθεια χωρίς να υπάρχουν επιπλοκές.

 

RockOverdose: Το single σας Higher, σας σύστησε ουσιαστικά στο κοινό. Είναι ένα κομμάτι που αντιπροσωπεύει τον ήχο/ύφος σας ή μας περιμένουν εκπλήξεις με νέο υλικό;

Το Higher είναι ένα κομμάτι που ουσιαστικά σμίλευσε το ύφος μας καθώς πιο πριν οδεύαμε προς Punk μεριά. Αν και δηλώνουμε Alternative-Hard Rockers, είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πειραματισμούς, κάτι που ίσως φανεί και σε νεότερο υλικό.

RockOverdose: Ήσασταν οι νικητές - στο 1ο Bands Festival 2018. Τι σας πρόσφερε η εμπειρία σας από τη συμμετοχή σας;

Μόνο και μόνο η συμμετοχή μας σε αυτό το φεστιβάλ-διαγωνισμό μπορεί άνετα να θεωρηθεί το highlight της πορείας μας. Το πιο σημαντικό ήταν ότι η μουσική μας εκτιμήθηκε όχι μόνο από το κοινό, αλλά και από άλλους μουσικούς, κάτι που μας έδωσε υπέροχους ακολούθους. Η γνωριμίας μας με ταλαντούχες μπάντες ( shout-out σε Black Circles και Grip on Reality) μας άνοιξες νέους ορίζοντες για το μέλλον και φυσικά η νίκη μας χάρισε τεράστια αυτοπεποίθηση αλλά και όρεξη να συνεχίσουμε τη προσπάθεια μας. Όλο αυτό ήταν μια ανταμοιβή για τους κόπους μας, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν φανεί..!

 

RockOverdose: Ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον; Προτιμάτε να κάνετε εμφανίσεις ή να επικεντρωθείτε στη δημιουργία κάποιου δίσκου;

Αυτή την στιγμή δουλεύουμε αρκετά πάνω σε δικά μας κομμάτια καθώς σύντομα σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας EP. Θα κάνουμε ένα σύντομο "διάλειμμα", ανεβαίνοντας στη σκηνή του φετινού Athens School Festival τη 1η Σεπτεμβρίου στη Τεχνόπολη και έπειτα οι ζωντανές εμφανίσεις θα συνεχιστούν μετά τη κυκλοφορία του EP.

 

RockOverdose: Τι συμβουλή θα δίνατε σε όσους θέλουν ή ασχολούνται ήδη με τη μουσική; Τι να προσέξουν και τι να αποφύγουν προκειμένου να κάνουν το όνειρό τους πράξη;

Να δημιουργούν επειδή το νιώθουν. Αν αγαπάνε με όλο το είναι τη μουσική, να αφοσιωθούν και να δώσουν με παθός ό,τι αισθάνονται σε αυτή. Κι όλα τα υπόλοιπα-αργά ή γρήγορα- θα έρθουν. Μη κρατάνε κανέναν πίσω οι δύσκολοι καιροί, ούτε οι γονείς που θέλουν να σας δούν επιστήμονα και δικηγόρο. Θέληση, σκληρή δουλειά, πολλή αγάπη και πάθος!
Προσοχή στη λήψη αποφάσεων, στα άτομα που εμπιστεύεστε και ζυγίζετε πάντα τα ρίσκα σας. Ακόμα και η τέχνη έχει τη στρατηγική της. Ο καθένας όμως βρίσκει τη δική του "φόρμουλα" προς την επιτυχία!


Γνωρίστε τους 4 Hours Later και υποστηρίξτε την ελληνική σκηνή και τις νέες μπάντες με ταλέντο και όραμα!

Youtube: https://goo.gl/yv75HJ

Facebook Page: https://www.facebook.com/4HoursLater

Instagram: https://www.instagram.com/4hourslater

SoundCloud: https://soundcloud.com/4hourslater

Comments