5 Black Metal album του 2016 που μπορεί να έχετε παραλείψει!

Έχουμε φθάσει στη μέση του 2016, και με την μεγάλη ποικιλία των δίσκων που βγαίνουν αυτή την περίοδο, πολλές φορές είναι δύσκολο να συμβαδίσουμε με όλες τις κυκλοφορίες. Φαίνεται λες και κάθε εβδομάδα, υπάρχει υλικό μιας ολόκληρης χρονιάς που αξίζει να ακούσουμε, αλλά οι προτεραιότητες είναι πολλές, με αποτέλεσμα αρκετές νέες κυκλοφορίες να περνούν απαρατήρητες.
Σε ό,τι αφορά το black metal πάντως, το περιοδικό Decibel έρχεται να μας καλύψει με ένα άρθρο του, στο οποίο περιέχονται 5 black metal δίσκοι, που πιθανώς να πέσαμε στο παράπτωμα να τους παραλείψαμε, και οι οποίοι αξίζουν αναμφίβολα την προσοχή των οπαδών τους είδους.

 

1. "North" - Sorcier Des Glaces
Η τελευταία δουλειά των Καναδών, αναδεικνύει όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τα "Snowland" και "Moonlight In Total Darkness" να ξεχωρίσουν. Οι Sorcier Des Glaces είναι ιδανικοί για τους ακροατές που τους αρέσει το κρύο, αγνό black metal με έναν αέρα μεγαλοπρέπειας και μεγαλείο (όπως Evilfeast, Gehenna και Emperor της εποχής του "Nightside"). Κρύο, ζοφερή ατμόσφαιρα και έρεβος.
[bandcamp width=100% height=120 album=2721494460 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]

 

2. "Father Son Mother Moon" - Kawir
Από τη λίστα αυτή του Decibel, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι Έλληνες Kawir. Όταν μιλάμε για ελληνικό black metal, οι περισσότεροι ξένοι οπαδοί σκέφτονται κυρίως τους Rotting Christ, τους Varathron ή τους Necromantia. Όμως, οι Kawir με τον τελευταίο τους δίσκο έκαναν αίσθηση. Σε αυτόν, επικεντρώθηκαν σε θεματολογία της κλασσικής ελληνικής μυθολογίας, με κομμάτια όπως τα "To the Sovereign Sun", "Dionysus" και "To Mother Moon" να ξεχωρίζουν. 
[bandcamp width=100% height=120 album=3911428276 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]

 

3. "The Poisonus Path" - Behexen
Θορυβώδες, ορθόδοξο black metal. Οι Behexen διάλεξαν σοφά το μονοπάτι που οδηγεί μακριά από την καθαρή, λεία παραγωγή, και στράφηκαν προς την χαοτική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει πολλούς black metal δίσκους. Είναι αλήθεια ότι το static και ο θόρυβος μπορεί από ένα σημείο και μετά να κουράζουν, αλλά εάν διαθέτετε EQ στον υπολογιστή ή το στερεοφωνικό σας, μπορείτε να το διαχειριστείτε. Σας περιμένει πολύ μυστήριο και μαύρη ατμόσφαιρα στο άκουσμα αυτού του δίσκου.
[bandcamp width=100% height=120 album=2693498298 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]

 

4. "Vulturine" - Draugnim
Οι Draugnim επιτυγχάνουν την τέλεια ισορροπία, δημιουργώντας ένα επικό ήχο και παίζοντας ακραίο metal που μπορείτε να πάρετε στα σοβαρά. Αυτό δεν είναι και εύκολο έργο. Το "Vulturine" είναι γεμάτο με ποικιλία στο songwriting και μία ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει τον ακροατή, όντας ταυτόχρονα σχεδόν χαλαρωτική και ικανοποιητικά σκοτεινή και βαριά.
[bandcamp width=100% height=120 album=875245185 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]

 

5. "Yūgen" - Ashbringer
Ίσως η πιο "untrve" επιλογή σε αυτή τη λίστα, αλλά κατάλληλη για οπαδούς των Agalloch, Alcest, Fen και Blut Aus Nord (κυρίως στα "Memoria"). Οι Ashbringer παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία σε διαθέσεις, σκέψεις και αναμνήσεις. Αν και οι στίχοι τους είναι λίγο συναισθηματικοί, υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες πτυχές σχετικά με την επίδραση της φύσης στο ανθρώπινο πνεύμα, και την αντιμετώπιση των διαπροσωπικών συναισθημάτων με ένα λεπτό τρόπο.
[bandcamp width=100% height=120 album=1372695343 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]

 

Πηγή: Decibel

Comments