9 χρόνια από την κυκλοφορία του “Death Magnetic” των METALLICA!

9 χρόνια πριν στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 υπό τις οδηγίες του Rick Rubin κυκλοφορεί το ένατο κατά σειρά studio album των METALLICA με τον τίτλο "Death Magnetic", μέσω της δισκογραφικής εταιρείας Warner Bros και καταφέρνει να παραμείνει στην πρώτη θέση του Billboard 200 επί εβδομάδες.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ, χαρακτηρίστηκε από κριτικούς και κοινό ως η επιστροφή στον κλασικό ήχο των πρώτων άλμπουμ των Metallica, και είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον Robert Rrujillo στη σύνθεση τους.

Οπαδοί και κριτικοί δέχτηκαν τον δίσκο ως επιστροφή στον κλασικό τους ήχο μετά την αρνητική υποδοχή του "St. Anger". Ο Μάικ Πορτνόι, ντράμερ των Dream Theater εκείνη την περίοδο, θεώρησε το "Death Magnetic" ως το καλύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος των τελευταίων είκοσι χρόνων.[8] Το "Allmusic" έδωσε στον δίσκο τέσσερα αστέρια με άριστα τα πέντε, το "Sputnik Music" μέσο όρο βαθμολογιών 3,2 / 5, το "Metal Archives" 72 %, το "Metal Storm" 7,4 / 10, το "Consequence of Sound" 4,5 / 5,[9] το "Rolling Stone" 4/ 5,[10] η "The Guardian" 4 / 5[11] και το "Uncut", επίσης 4 / 5.[12]

Ο δίσκος κέρδισε την πρώτη θέση στις λίστες με τα άλμπουμ της χρονιάς στο "Kerrang!", το "Metal Hammer" και το "Revolver", ενώ το περιοδικό "TIME" το κατέταξε τρίτο και το "Rolling Stone" ένατο.[13][14]

Το "Death Magnetic" σκαρφάλωσε στην κορυφή των τσαρτ του Billboard κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 490.000 αντίτυπα. Το γεγονός αυτό έκανε τους Metallica το πρώτο συγκρότημα το οποίο έχει πέντε συνεχόμενα # 1 στούντιο άλμπουμ στο ενεργητικό του. Ο δίσκος παρέμεινε στο # 1 για τρεις εβδομάδες και στις λίστες του Billboard για σχεδόν ένα χρόνο.
Επίσης, ανέβηκε στο # 1 σε 34 χώρες, μεταξύ αυτών η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία. Πιο συγκεκριμένα, κατά την πρώτη του εβδομάδα, το "Death Magnetic" πούλησε πάνω 75.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο, 81.000 αντίτυπα στον Καναδά, 55.000 αντίτυπα στην Αυστραλία και 100.000 αντίτυπα στην Γερμανία.
Το άλμπουμ βραβεύθηκε ως διπλά πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Γερμανία και την Αυστραλία, τετραπλά πλατινένιο στον Καναδά και πλατινένιο στην Μεγάλη Βρετανία.

Οι οπαδοί το είδαν θετικά μετά λοιπόν από τη κυκλοφορία του St. Anger, μιας και σε αυτό το άλμπουμ ακούμε πάλι solos, και πλησιάζει αρκετά στον κλασσικό ήχο της μπάντας με πιο σύγχρονα στοιχεία. Υπάρχουν βέβαια και οι οπαδοί που και αυτόν τον δίσκο δεν τον αποδέχτηκαν λέγοντας πως για αυτούς οι METALLICA τους "συγκινούσαν" μέχρι το "Black album"

Comments