OCEAN MIND interview @ Rockoverdose.gr

-Σε καλώς ορίζω στο site Rockoverdose.gr

Kαλώς σας βρίσκουμε και ευχόμαστε ότι το καλύτερο!

-Πες μας δύο λόγια για τη μπάντα σας.
Από που είστε, από πότε υπάρχετε σαν συγκρότημα, και το είδος μουσικής που παίζεται.

Είμαστε μια αμιγώς Αθηναϊκή μπάντα, και υπάρχουμε ως σχήμα από την Ανοιξη του 2008.Εχοντας σαν κοινή αναφορά το ρόκ, και μιας γνωριμίας αρκετών χρόνων, έθεσαν τις βάσεις για να αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη χημεία ανάμεσά μας και μέσα από αυτή να ξεδιπλωθούν και άλλα διαφορετικά ακούσματα που είχε ο καθένας.Το είδος που παίζουμε είναι HEAVY ROCK με στοιχεία POST-ROCK/ALTERNATIVE, PSYCHEDELIC ROCK ακόμα και PROG-ROCK σε ορισμένα σημεία.

-Τί σημαίνει το όνομα της μπάντας και από που το εμπνευστήκατε?

To όνομα "OCEAN MIND" μεταφράζεται σαν "ωκεάνιο μυαλό" και δηλώνει την συνείδησή μας, την εσωτερική μας ένωση μεταφορικά, με το υγρό στοιχείο και σαν άλλες σταγόνες όλοι μας, απαρτίζουμε αυτό το "ωκεάνιο μυαλό", ελεύθερο να σκεφτεί, να αγαπήσει, να δημιουργήσει όπως και να απορρίψει βέβαια...Οταν ένα "OCEAN MIND" συντονιστεί με το όλον, τότε θα αλλάξουν όλα!Από αυτό γεννήθηκε και το τίτλος του δίσκου "ALONE WE WALK, TOGETHER WE FLY"!

-Ποιές είναι οι βασικές σας επιρροές?

Βασικές επιρροές μας ειναι οι BLACK SABBATH,QUEENS OF THE STONE AGE, DANZIG, THE CULT και PINK FLOYD.

- Σχετικά με το πρώτο σας cd, δώστε μιας μια εικόνα από τότε που κυκλοφόρησε?

Το πρώτο μας cd "ALONE WE WALK , TOGETHER WE FLY" κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2009 από το CD BABY DISTRIBUTION.Κινείται σταθερά διαδυκτιακά, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα δισκοπωλεία.

- Ετοιμάζεται κάποια νέα δουλειά?

Ναι!Εχουμε ξεκινήσει να γράφουμε καινούργιο υλικό για το δεύτερο δίσκο.

-Που μπορούμε να σας δούμε live, ποιές οι επερχόμενες σας συναυλίες?

Ξεκινάμε τις συναυλίες από το AFTER DARK στην Αθήνα την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και στις 30 του ίδιου μήνα συμμετέχουμε στο 1o ANGELS PR ALTERNATIVE-ROCK FESTIVAL με τους DOMENICA & SECRET ILLUSION που 8α πραγματοπιηθεί στο ΑΝ CLUB, ενώ ακολουθούν και άλλες συναυλίες σύντομα!

-Τί ρόλο παίζει η μουσική στη ζωή σου?

Τον ρόλο που παίζει η μουσική στην ζωή μας μπορεί κάποιος να καταλάβει αν διαβάσει τη ρήση του Φ.Νίτσε "χωρίς τη μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος" για να προσθέσουμε εμείς πως είναι μια εσωτερική ανάγκη για βαθύτερη επικοινωνία με τον κόσμο.

-Πες μας τη γνώμη σου για την Ελληνική σκηνη?

Η Ελληνική σκηνή πλαισιώνεται από αξιόλογες μπάντες, γίνεται μια προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζεται βέβαια, αλλά πιστεύουμε πως η Αγγλόφωνη εγχώρια σκηνή βαδίζει στα βήματα της Ελληνικής πραγματικότητας.Ο νεός κόσμος μας συγκινεί όμως γιατί ψάχνεται και αυτό είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο.

-Να σε ρωτήσω και ποιές είναι οι αγαπημένες σου μπάντες τόσο και από την εγχώρια σκηνή, όσο και από το εξωτερικό?

Είναι πάρα πολλά τα ονόματα που αγαπάμε,λίστες ολόκληρες.. αλλά να αναφέρουμε ενδεικτικά τους MYZE, DEAF ADDER, LORD 13, PLANET OF ZEUS, και από το εξωτερικό τους BLACK LABEL SOCIETY, THEM CROOKED VULTURES, SIENA ROOT, COLOR HAZE.Ας μας συγχωρήσουν οι υπόλοιποι!

-Ποιά η γνώμη σου για το διαδύκτιο?

Το διαδύκτιο είναι ένας χώρος γνώσης, διασκέδασης και κοινωνικής δικτύωσης, που όπως και ο δικός μας κόσμος έχει τα θετικά και τα αρνητικά του!

Πιστεύεις ότι βοηθάει τους μουσικούς?

Σίγουρα έχει βοηθήσει τους μουσικούς σε μεγάλο βαθμό καθώς όλοι μπορούν να έχουν φωνή και να εκφράζονται με τον δικο τους τρόπο, να προβάλλουν τη δουλειά τους και να έρθουν πιο κοντά στον ακροατή απ'ότι παλαιότερα.

-Κλείνοντας τί θα ήθελες να προσθέσεις?

Θα θελάμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια μας και ευχόμαστε ο κόσμος να έρθει πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε "εγχώρια" σκηνή!

Comments