THE UNGUIDED – “Lust and Loathing” Review

unguided

"Με περισσότερη μουσική και λιγότερες κραυγές"

 

Οι Σουηδοί The Unguided, επέστρεψαν με τον καινούργιο δίσκο τους, Lust and Loathing, που κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου, από την Napalm Records, και που περιέχει ως bonus tracks δύο κομμάτια, τα οποία περιλαμβάνονταν στο προπέρσινο EP: πρόκειται για τα Mercyκαι Judgement. Είναι εμφανής η καλύτερη ποιότητα της όλης παραγωγής και ακόμα πιο εμφανής είναι η μείωση των Death Metal φωνητικών του Richard Sjunnesson, που ναι μεν υπάρχουν ακόμα, αλλά ακούμε πολύ περισσότερο τα καθαρά φωνητικά του Roland Johanss, τα οποία μπορώ να πω, με μεγάλη ευκολία, ότι δίνουν στο δίσκο κάτι διαφορετικό και πιο 'όμορφο'.

 

Σε γενικές γραμμές, οι The Unguided δεν προσπάθησαν να κάνουν κάτι που είναι έξω από τα νερά τους, έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλυτέρα, που σημαίνει να συνδυάζουν την ηλεκτρονική μουσική με την Heavy Metal. Ο μοντέρνος μουσικός προσανατολισμός κυριαρχεί στο δίσκο αυτό, με χαμηλά κουρδισμένες κιθάρες και breakdowns, που απλά σε κάνουν να γουστάρεις το headbanging ακόμα περισσότερο.

 

Αλλά αρκετά με τα σχόλια, ας δούμε τα τραγούδια του δίσκου. Το "Lust And Loathing" ανοίγει δυναμικά, με πολύ ενέργεια και αρκετά μουσικά θα έλεγε κανείς, με το τραγούδι "Enraged", όπου είναι συσσωρευμένα όλα τα στοιχεία που κάνουν τη μπάντα αυτό που είναι σήμερα, δηλαδή τα Death Metal φωνητικά και τα καθαρά, οι groovy ρυθμοί και η χρήση ηλεκτρονικών ήχων. Επίσης, κάτι που με εξέπληξε, ήταν εκείνο το σημείο που η ένταση του κομματιού χαμηλώνει και ξεκινάει το σόλο, ένα σόλο επηρεασμένο από blues με συνδυασμό shredding, κάτι που ήταν απίστευτα μελωδικό και όμορφο. Blues και Melodic Metal, τι άλλο να ζητήσει κάνεις;

 

Στη συνέχεια θα ακούσουμε το "The Worst Day" , το οποίο είναι από τα τραγούδια του δίσκου που δεν έχουν σόλο, αλλά έχουν έντονο κλίμα και κατάλληλές απότομες αλλαγές, τα λεγόμενα breakdowns, που κοπανιέσαι μαζί τους. Breakdowns υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα τραγούδια, αλλά σε τραγούδια όπως τα "Phobos Grip", "Black Eyed Angel", "Judgment" και "Heartseeker" το στοιχείο αυτό είναι στα καλύτερα του. Ιδιαίτερα στα "Judgment" (bonus track) και "Heartseeker", τραγούδια που είναι και τα 'highlights' του δίσκου.

 

Στα υπόλοιπα 8 κομμάτια, θα βρείτε τα 2 bonus tracks του δίσκου που είναι το "Judgment", το "Mercy", 2 κομμάτια που είναι παρομοίου χαρακτήρα και το "Betrayed Of The Code", που είναι τελευταίο τραγούδι του δίσκου και είναι η ζωντανή έκδοση του. Μια πολύ καλή εκτέλεση, που μας κάνει να καταλάβουμε ότι τα μέλη του συγκροτήματος είναι βιρτουόζοι.

 

To "Lust And Loathing" ένας δίσκος αναμενόμενου περιερχομένου, αλλά σχετικά καλός. Ένα μήνυμα που θα έστελνα προς τη μπάντα, αν είχα την ευκαιρία, θα ήταν το να προσπαθήσει να βγει λίγο πιο έξω από εκεί που είναι και να προσπαθήσει να κάνει κάτι άλλο, κάτι λίγο διαφορετικό από αυτό που έχουν συνηθίσει! Όχι ότι είναι άσχημο, αλλά ίσως να χαθεί το ενδιαφέρον των οπαδών της μπάντας!


Βαθμολογία 69/100

 

Για το Rock Overdose,

Αντώνης Σαρμάς

 

Comments

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.