JADED HEART – ‘’Guilty By Design’’

jaded heart

 

‘’Καταπονημένη καρδιά’’….  και πώς να μην είναι άλλωστε η γερμανό-σουηδική μπάντα με 22χρόνια στην πλάτη και 12 κυκλοφορίες?! Για όσους λοιπόν δε τους ξέρουν, κινούνται στον χώρο του Hard Rock - Heavy    Metal με αρκετά περάσματα μελωδικού Power metal.

 

Έχοντας στο πλευρό τους μια μεγάλη ανεξάρτητη εταιρία, την Massacre Records, που η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν μας είχε απασχολήσει με πολλά μεγάλα ονόματα που είχε υπογράψει, κυκλοφορούν τη νέα τους ολοκληρωμένη δουλειά.

 

12 τραγούδια και 2 bonus που υπάρχουν στην digipack έκδοση, συνολικής διάρκειας 65λεπτών, κάνουν ένα αρκετά ικανοποιητικό πακέτο. Δε λείπει η πολύ καλή ‘’κρυστάλλινη’’ παραγωγή, οι πολύ ωραίες μελωδίες στις κιθάρες, που προσωπικά μου φέρνουν στο μυαλό Pretty Maids, Axel Rudi Pell και Axxis, και πιασάρικα τραγούδια που σου κολλάνε αμέσως από το πρώτο κιόλας άκουσμα στο μυαλό.

 

Καταφέρνουν να ‘’κολλήσουν’’ πολύ καλά το ευρωπαϊκό Hard Rock με Heavy Metal, ενώ πολλές φορές θα μας φέρουν στο μυαλό και συγκροτήματα όπως τους Stratovarius, έχοντας και πολλά τεχνικά καθοριστικά solos, δείχνοντας μας πόσο μεγάλοι μουσικοί είναι. Ονειρικά τραγούδια που και με την κατάλληλη χρήση πλήκτρων γίνονται αμέσως hits. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω μόνο ένα τραγούδι, αυτό  θα ήταν το ‘’Seven Gates of Hell’’, ένα ρυθμικό mid-tempo κομμάτι που φέρνει στο μυαλό και τις προσωπικές δουλειές του Bruce Dickinson!

 

Σαν 1η μου χρονιά στο ιντερνετικό αυτό περιοδικό, θεωρώ ήδη τον εαυτό μου πολύ τυχερό που το 2016 έχει τόσες πολλές καλές κυκλοφορίες που αρκετές έχουν πέσει στα χέρια μου. Σίγουρα δε γίνεται πάντα να συμφωνείς απόλυτα με όλους και ο κάθε ένας από εμάς είναι απλά ένας φανατικός οπαδός της αγαπημένης μας μουσικής όπως όλοι εσείς. Όταν βάζω την υπογραφή μου και βαθμολογία σε μια κριτική το κάνω απλά σαν οπαδός που θα ακούσει και θα κρίνει αν πρέπει να αγοράσει το συγκεκριμένο άλμπουμ και τίποτα παραπάνω. Και ναι λοιπόν, αυτός ο δίσκος αξίζει μέχρι το τελευταίο του cent και ας μην είναι το ‘’τεράστιο’’ όνομα οι Jaded Heart. Ποτέ δεν έκρινα μια δουλειά με το πόσο μεγάλο είναι το κάθε συγκρότημα που την κυκλοφορεί και ποτέ δε θα το κάνω και στο μέλλον. Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα εκεί έξω που αξίζουν μεγάλη προσοχή και ένα από αυτά είναι οι Jaded Heart και θα συνιστούσα σαν οπαδός πρώτα και μετά σα κριτικός να τους δώσουμε την ευκαιρία να ανέβουν ακόμη πιο ψηλά γιατί το αξίζουν.


Βαθμολογία: 83/100

 

Για το Rock Overdose,

Γιάννης’’ΘΩΡ’’Φαλάγγης

 

 

 


 

Comments