KVELERTAK – “Nattesferd”

kvelertak

 

“Ήρθα για να ΜΕΙΝΩ”

 

Αυτό βροντοφωνάζουν οι Νορβηγοί με τον 3ο (σερί) εκπληκτικό τους δίσκο. Και, μα την πίστη μου, πόσο δίκιο έχουν. Το Meir με έριξε νοκ άουτ. Το “Nattesferd” με τέλειωσε. Είναι ίσως και το καλύτερο του 2016 μέχρι στιγμής. Είναι όμως η κορυφή των Kvelertak; Ποιός ξέρει; Τρομάζω μόνο στη σκέψη ότι αυτοί οι τύποι θα συνεχίσουν το σερί τους.

 

Στα του δίσκου τώρα. 9 κομματάρες, 9 ογκόλιθοι όλα τους. Τίγκα στη μελωδία και το ρυθμό. Όταν μπαίνει η εισαγωγή του “Dendrofil for Yggdrasil” θέλω να ουρλιάζω στους δρόμους της γειτονιάς μου. Και ας μην ξέρω την τύφλα μου από τους στίχους. Η συσσωρευμένη δύναμη του δίσκου ξεχύνεται σα λάβα και σκορπάει πανικό. “1985”, το πρώτο single που δόθηκε στη δημοσιότητα και άφησε χίλιες και μία υποσχέσεις. Ένα κομμάτι μελωδικότατο και με γλυκό ρεφρέν. Εν συνεχεία το ομώνυμο που λογικά θα είναι το συναυλιακό τους hit (και με ένα κολλητικό ρεφρέν-όλα τα λεφτά). Να και το “Svartmesse”, με τα πρώτα stoner σημαδάκια του να εμφανίζονται. Το “Bronsegud” συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό χωρίς να εντυπωσιάζει, μέχρι που το πιο ώριμο “Ondskapens Galakse” παίρνει τη σκυτάλη. Εδώ, η μελωδία στην κιθάρα (και λίγο ακουστική παρακαλώ) κυριαρχεί. Και…μπαμ με το “Berserkr”. Ένα speed thrash & heavy ολοκαύτωμα στα αυτάκια μας για τρελό πάρτι. Και για κλείσιμο το πιο desert rock κομμάτι από μία μη desert rock μπάντα, το “Nekrodamus”. Βαρύ και μεσαίων ταχυτήτων κομμάτι που θα ψαρώσει και εξωσχολικούς.

 

Οι Kvelertak του “Nattesferd” είναι για μεγάλα πράγματα παίδες, για πολύ μεγάλα. Και με ευχαρίστησή μου βλέπω ότι ξεπερνάνε πάντα τις προσδοκίες που οι ίδιοι δημιουργούν. Headline συναυλία στην Ελλάδα ΤΩΡΑ.


Βαθμολογία: 90/100

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος

 

 

 

 


Comments