CROWNZ SIGIL – “Infernal Delusions”

crownz sigil

 

Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που καταπιάστηκα με μία κυκλοφορία που δεν ανήκει στον ευρύτερο χώρο του σκοτεινού ή του extreme metal, έτσι όταν μας δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε το πρώτο EP των Crownz Sigil, το θεώρησα ως μια καλή επιλογή για να αλλάξω λίγο κλίμα. Οι Crownz Sigil μας έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, όπου και σχηματίστηκαν πέρσι, και ανήκουν στον χώρο του Heavy Metal. Στη σελίδα τους στο facebook δεν υπάρχουν πολλά πράγματα σχετικά με το βιογραφικό τους, παρά μόνο ότι οι επιρροές τους προέρχονται από συγκροτήματα όπως οι Maiden, Savatage, Priest, Iced Earth, W.A.S.P., Primal Fear κ.α. Και αυτό μονάχα θεωρώ ότι είναι αρκετό για να σπεύσεις να ακούσεις το συγκεκριμένο EP.

 

To Infernal Delusions ξεκινάει με το ομώνυμο και instrumental κομμάτι, το οποίο είναι μία δίλεπτη Savatage-ική σύνθεση, που χτίζει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα χάρη στις ωραίες κιθάρες και στα πλήκτρα, που συνοδεύουν από πίσω. Στα υπόλοιπα τέσσερα τραγούδια οι Θεσσαλονικείς μας προσφέρουν ατόφιο Heavy Metal, το οποίο αν και παιγμένο με μοντέρνο τρόπο, καταφέρνει παρόλα να βγάλει ένα old-school συναίσθημα και να ταξιδέψει τον ακροατή στις προηγούμενες δεκαετίες, όταν το συγκεκριμένο είδος μεσουρανούσε. Mid-tempo, κατά κύριο λόγο, ταχύτητες, galloping riffs, έντονοι ρυθμοί, Maiden-άτα solo και πολύ ωραίες μελωδίες και ρεφρέν, που σου μένουν στο μυαλό, είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν αυτό το Heavy Metal πάρτι. Αρκετά είναι τα σημεία, βέβαια, που υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα στο γκάζι, τα οποία μας προκαλούν μία ευχάριστη διάθεση για headbanging, ενώ στο τραγούδι “Lions of Nemea”, που είναι και από τα πιο όμορφα τραγούδια του EP, βγαίνει ένα πολύ ωραίο επικό συναίσθημα. Μεγάλο ατού του άλμπουμ, είναι τα δυναμικά φωνητικά του Άλεξ, ο οποίος τα αλλάζει συνεχώς κατά τη διάρκεια του άλμπουμ, και με μεγάλη ευκολία περνάει από τα μελωδικά φωνητικά, σε πιο βαθιά, αλλά και σε πιο high-pitched, φέρνοντας μας στο νου παλιότερες Power/Heavy Metal μπάντες.

 

To Infernal Delusionsείναι μια πολύ καλή πρώτη δουλειά, η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά θα ακουστεί παραπάνω από ευχάριστα, καθώς οι Crownz Sigil, έχουν δημιουργήσει κάτι το πολύ καλό με τη δεξιοτεχνία τους και την όρεξή τους για δουλειά. Είναι σίγουρο ότι αν συνεχίσουν έτσι, θα μας προσφέρουν πολύ ωραία πράγματα στο μέλλον. Οι λάτρεις του είδους καλά θα κάνουν να ρίξουν μια αυτιά.


Βαθμολογία: 75/100

 

Για το Rock Overodse,

Μίνως Ντοκόπουλος

 

 

 


Comments