RINGWORM – “Snake Church”

ringworm

 

Σαν οπαδός του Hardcore, παρατηρώ τα τελευταία χρόνια μια ύφεση στη σκηνή. Μεγάλες μπάντες που ξεμένουν από ιδέες και επαναλαμβάνονται, δίσκοι που δύσκολα ξεπερνάνε τα 25’ διάρκειας, με συγκεκριμένο παράδειγμα τις 2 τελευταίες δουλειές των Terror. Έχουμε όμως και κάποιες εξαιρετικές δουλειές όπως των Hatebreed και Walls Of Jericho.

 

Η νέα δουλειά των Ringworm ανήκει στις καλές δουλειές. Δεν είναι καθόλου καινούργιοι στον χώρο, αφού έχουν πάνω από 25 χρόνια ζωής και πολλές δουλειές στο ενεργητικό τους και σίγουρα έχουν μάθει να προσφέρουν αξιόλογες κυκλοφορίες. Μπορεί να μην έχουν καταφέρει να φθάσουν σε δημοτικότητα ονόματα όπως οι Hatebreed, Madball, Walls Of Jericho, Terror, Agnostic Front κ.α όμως ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια.

 

12 νέα τραγούδια κοντά στα 35 λεπτά, στο γνωστό Hardcore/Crossover/Punk που τους έχουμε συνηθίσει. Εντύπωση μου έκανε ότι το μπάσο είναι πολύ μπροστά και θυμίζει ευχάριστα D.R.I και Overkill. Υπάρχουν γρήγορα κομμάτια που φέρνουν στο μυαλό StampinGround, υπάρχουν και πιο mid tempo, οι κιθάρες είναι εξαιρετικές, τα drums με το μπάσο δημιουργούν ένα δυνατό και στιβαρό rhythm section, τα φωνητικά ‘’φτύνουν’’ αίμα και βγάζουν την κατάλληλη οργή, όλα είναι σχεδόν τέλεια! Ακόμη και το εξώφυλλο είναι ένα μικρό έργο τέχνης που φέρνει πιο πολύ στο μυαλό ένα pagan/Viking metal συγκρότημα σε όσους δε τους ξέρουν.

 

Μια ευχάριστη έκπληξη στα μέσα του καλοκαιριού καθώς κυκλοφορεί στις 29 Ιουλίου και σίγουρα θα μας συνοδεύσει στις καλοκαιρινές διακοπές μας. Οι οπαδοί του Thrash Metal, του Hardcore και του Crossover θα το λατρέψουν και κατά την προσωπική μου άποψη σίγουρα αξίζει τα λεφτά του. Όσοι δε τους ξέρετε, θα ήταν μια καλή ευκαιρία να τους γνωρίσετε ξεκινώντας από αυτόν τον δίσκο. Τώρα που τελείωσε και το Euro 2016 είναι μια καλή ευκαιρία αυτή η δουλειά να μας προετοιμάσει για κάποιες ‘’μεγάλες’’ κυκλοφορίες που έρχονται την τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Μπορεί η έννοια Ringworm στα ελληνικά να είναι μια μυκητώδη δερματική μόλυνση που επηρεάζει τον άνθρωπο και τα ζώα, όμως το συγκεκριμένο συγκρότημα μόνο στα αυτιά μας μπορεί να κάνει κακό αφού το volume του στερεοφωνικού σίγουρα θα τερματίσει….


Βαθμολογία: 80/100

 

Για το Rock Overdose,

Γιάννης ‘’ΘΩΡ’’ Φαλάγγης

 

 

 

 

 


Comments