ACHERONTAS/SLIDHR – “Death of the Ego/Chains of the Fallen”

Acherontas

 

Leave your self and I will show you something different

 

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα για τους Acherontas, οι οποίοι πριν λίγο καιρό, μαζί με τους Nastrond δημιούργησαν ένα άλμπουμ με ambient, διαλογιστική μουσική. Τώρα, μας παρουσιάζουν καινούργια δουλειά, αυτή τη φορά μαζί με τους Ιρλανδούς Slidhr. Ο δίσκος ξεκινάει με τους Acherontas και το “Wasteland Revived”. Οι πρώτες νότες είναι πολύ ευχάριστο ερέθισμα που με πήγε πίσω στην πρώτη μου επαφή με τον κύκλο, όταν η φίλη μου η Ερατώ μου έδωσε το “Theosis”. Και η «βελόνα» είχε κολλήσει σε αυτόν τον δίσκο. Βραδιές συνεχόμενες τον μελετούσα στα σκοτάδια. Στη συνέχεια, έρχεται το “Death of the Ego”, το οποίο σε ύφος είναι πολύ κοντά στις πρώτες μέρες του “Tat Tvam Asi”. Τέλος, το “Dispossession” κλείνει την πλευρά των Ελλήνων με οργανική, ανατολίτικη μουσική με ψαλμωδίες.

 

Για τους Acherontas, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ό,τι έχει ήδη ειπωθεί. Αυτό που κάνουν δεν είναι απλά να δημιουργούν μουσική σαν συγκρότημα. Πάντα υπάρχει κάτι που θέλουν να πουν πίσω από τα riffs. Από εκεί και πέρα, ο τρόπος που θα το κάνουν είναι αυτό που τους έχει κάνει τόσο αγαπητούς εντός και εκτός συνόρων. Κάθε φορά, κάτι καινούριο. Με τα split τους μας προϊδεάζουν για το τι μπορεί να ακούσουμε στην επόμενη full length κυκλοφορία τους και μας κρατούν σε εγρήγορση για το επόμενο έργο τους.

 

Στη συνέχεια, οι Ιρλανδοί Slidhr παίρνουν τη σκυτάλη, σερβίροντας ωμό black metal χωρίς πολλά πολλά. Το όνομά τους είναι κάτι σαν τη Στύγα των Νορβηγών παγανιστών, οπότε το τι να περιμένουμε είναι ξεκάθαρο. Με ένα full-length και αρκετά EP, είναι ένα αρκετά παλιό συγκρότημα με 11 χρόνια ενεργητικότητα. Ξεκινούν με το “Chains of the Fallen”. Απλό, βρώμικο black metal γέννημα-θρέμα της old school σκηνής, με εναλλαγές μεταξύ καταιγιστικών riffs και αργών instrumental σημείων μέσα στο κομμάτι. Τέλος, το split κλείνει με το “Sentient Flames Consume”. Κινείται σε ίδιο old school ύφος και δίνει ένα εκρηκτικό και δυναμικό τελείωμα στο δίσκο, κάνοντας τα τελευταία φινιρίσματα σε μια πάρα πολύ καλή black metal κυκλοφορία.

 

Σαν χώρα, στο black metal έχουμε διαπρέψει και τα τελευταία χρόνια η σκηνή έχει πάρει τα πάνω της και στα μεγάλα ονόματα, αλλά και σε underground μπάντες. Για όσους έχουμε ασχοληθεί, αυτό μας χαροποιεί, γιατί αναγνωρίζεται πλέον ένα είδος το οποίο είναι παρεξηγημένο εντός της πλειοψηφίας των μεταλλάδων και τρόπος ζωής για την μειονότητα.


Βαθμολογία: 82/100

 

Για το Rock Overdose,

Γιάννης Ren

 

 

 


 

Comments