TROLLFEST – “Helluva”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Μαρτίου 2017

 

Οι επονομαζόμενοι ‘τρελοί επιστήμονες’ ή αλλιώς Trollfest, επέστρεψαν μετά από τρία χρόνια δισκογραφικής απουσίας, με ένα νέο concept άλμπουμ υπό τον τίτλο Helluva.  Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου από την NoiseArt Records και περιλαμβάνει δεκατέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας 50 περίπου λεπτών.

 

Μέσα στα χρόνια και με κάθε δισκογραφική τους δουλειά, οι Trollfest πετυχαίνουν κάθε φορά όχι κάτι λιγότερο από ένα μείγμα ξέφρενης ευθυμίας. Είναι μια μπάντα που μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των underrated, παρ’ όλα αυτά συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της με τον ίδιο ρυθμό, το ίδιο πάθος και το ίδιο κέφι. Επιπλέον, δεν έχει αλλάξει διόλου μέσα στα χρόνια, τουναντίον κρατάει πάντα σταθερό το folk στοιχείο και το εμπλουτίζει κάθε φορά με νέα στοιχεία.

 

Το Helluva , όπως λίγο πολύ κάθε δίσκος των τελευταίων χρόνων, έχει έντονες επιρροές από την γειτονική Ρώσικη μουσική της υπαίθρου. Και αν και το παραδοσιακό στοιχείο είναι αρκετά εμφανές, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν άπλετα jazz χαρακτηριστικά που δένουν πολύ όμορφα με την όλη folk διάθεση του δίσκου βγάζοντας έτσι ένα ωραίο  αποτέλεσμα.

 

Όσο ευχάριστο όμως και να είναι γενικά όλο το άλμπουμ, κάποια στιγμή κουράζει. Θεωρώ ότι είναι αρκετά μονότονο, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα, και σίγουρα όχι κάτι που με ενθουσιάζει. Έχω ακούσει τόσα πολλά folk metal συγκροτήματα, μιας και είμαι οπαδός του είδους, που δύσκολα πλέον θα θεωρήσω ένα τέτοιο άκουσμα εξαιρετικό. Το Helluva , όχι μόνο δεν είναι εξαιρετικό αλλά ούτε καν πλησιάζει. Είναι ένας μέτριος δίσκος, ένα ευχάριστο απλά άκουσμα, που αν πίνεις και καμιά βότκα μπορεί να γίνει και πιο ευχάριστο. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουν τόσο πολύ παρεισφρήσει στην Ρώσικη folk μουσική που τείνουν να χάσουν την ταυτότητά τους.

 

Αναμφισβήτητα έχουν κυκλοφορήσει καλύτερους δίσκους, αν και το Helluva έχει σίγουρα το πλεονέκτημα της καλύτερης παραγωγής. Γενικά είναι ένα ευχάριστο άκουσμα, όχι κάτι που θα σας ενθουσιάσει όμως. Μέχρι την επόμενη φορά….


Βαθμολογία: 60/100

 

Για το Rock Overdose,

Έλενα Δαρζέντα

 

 

 

 

 

 

 


Comments