HOUR OF PENANCE – “Cast the First Stone”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Μαρτίου 2017

 

“Ο Αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω”

 

Οι Ιταλοί death metalερς Hour Of Penance επέστρεψαν με την έβδομη ολοκληρωμένη τους κυκλοφορία και μπορώ να πω πως καταφέρανε να κυκλοφορήσουν κάτι αξιέπαινο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τρία χρόνια πέρασαν από την προηγούμενη ολοκληρωμένη τους δουλειά, που είχε τίτλο “Regicide”, και τώρα μας παρουσιάζουν τη καινούργια τους δουλειά, η οποία ονομάζεται “Cast The First Stone”, και κυκλοφορεί μέσω της Prosthetic Records.

 

Γυρίζω λοιπόν σπίτι μου, κουρασμένος μετά από μία καθημερινή ρουτίνα και ψάχνω κάτι να ακούσω. Βάζω έτσι το “Cast The First Stone” και μετά από μια πρώτη ακρόαση σκέφτομαι ότι είναι ένας εκπληκτικός δίσκος, πολύ κοντά σε αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν.

 

Με βάση τους ήχους, τις μελωδίες και την επιβλητικότητα της φωνής, που κυριαρχούν κατά τη διάρκεια του δίσκου, μου ήρθαν στο μυαλό συγκροτήματα όπως οι Καναδοί Ex-Deo,  αλλά και οι Πολωνοί Vader, απ’ όπου πρέπει να αντλούν επιρροές. Ένας κιθαρίστας που πραγματικά τα σπάει με το παίξιμό του, αλλά και με τα ρίφς που γράφει, ένας φοβερός τραγουδιστής, που άνετα κάποιος θα τον αποκαλούσε τέρας εξαιτίας των δυνατοτήτων του, κι ένας εκρηκτικός ντράμερ, ο οποίος φαίνεται ότι έχει μέλλον στην καριέρα.

 

Πιστεύω πάντως πως το άλμπουμ είναι πολύ κοντά στην πρώτη τους δουλειά, το “Disturbance”, αλλά και στο “Paradogma” του 2010, κάτι που καθιστά τη συγκεκριμένη κυκλοφορία εκπληκτική. Πολλά τα κομμάτια που σου μένουν στο μυαλό σου,  όπως τα “The Chains Of Misdeed” και “Cast The First Stone”, που κάνουν το σβέρκο σου να επιδοθεί σε άφθονο headbanging.

 

Τέλος, κάτι που συμβάλλει σε αυτή την άξια, κατά τη γνώμη μου, δουλειά των Hour of Penance είναι και η άψογη παραγωγή που απογειώνει τα κομμάτια. Ελπίζω να δούμε σύντομα και πάλι το συγκρότημα στην Ελλάδα.


Βαθμολογία: 80/100

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

 

 

 

 

 


Comments