FEN – ”Winter”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Απριλίου 2017

Η απαρχή της ιστορίας των Fen βρίσκεται στο μακρινό πλέον 2006. Η πρώτη τους, όμως, δισκογραφική δουλειά είδε το φως της ημέρας το 2009 υπό τον τίτλο ‘’The Malediction Fields’’ και κατάφερε να εισαγάγει το συγκρότημα με το δεξί στον χώρο της Metal κοινότητας. Με το πέρασμα των χρόνων, η μπάντα κατάφερε να δημιουργήσει μια στιβαρή ομάδα οπαδών γύρω από το όνομά της και φτάνουμε στο 2017 για να μας συστήσουν την πέμπτη ολοκληρωμένη τους δουλειά, η οποία φέρει τον τίτλο ‘’Winter’’.

 

Το θέμα που πραγματεύεται ο δίσκος είναι ο Χειμώνας. Το συγκρότημα αποδίδει τη δική του βλέψη για την πιο κρύα και μοναχική εποχή του έτους, μέσα από έξι τραγούδια. Όλα τα κομμάτια είναι μεγάλα σε διάρκεια, πράγμα που μας έχει συνηθίσει το συγκρότημα. Οι τίτλοι τους, με την σειρά που βρίσκονται στον δίσκο φέρουν το δικό τους θέμα και αυτά είναι το ‘’Μονοπάτι’’, η ‘’Μετάνοια’’, ο ‘’Φόβος’’, ο ‘’Ενταφιασμός’’, ο ‘’Θάνατος’’ και η ‘’Θέα’’.

 

Η μουσική των Fen αποτελεί μια μίξη Atmospheric Black Metal με Post-Rock και Progressive στοιχεία. Την παραγωγή του ‘’Winter’’ έχει αναλάβει ο Gomez Arellano, γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Primordial και Solstafir. Ο ήχος της νέας κυκλοφορίας αγκαλιάζει όλα της τα στοιχεία, τα οποία διαπλέκονται, περιπλέκονται και κυριαρχούν στο αφτί του ακροατή. Δεν είναι ένας φορτωμένος δίσκος και αυτό συμβάλλει στο να αναδυθούν και να γίνουν διακριτές οι μεμονωμένες μουσικές πινελιές, γεγονός που βοηθάει στην αρμονία και εναλλαγή των ταχυτήτων και του ύφους από σημεία σε σημεία.

 

Επιπλέον, τα brutal φωνητικά είναι αυτά που κυριαρχούν καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της ακρόασης, ωστόσο υπάρχουν και αυτές οι μικρές στιγμές που τα καθαρά δηλώνουν το παρών, αγκαλιάζουν τις χαμηλές νότες και έρχονται να απογειώσουν την ατμοσφαιρικότητα του συνόλου. Οι Fen για μια ακόμη φορά καταφέρνουν να βγάλουν εις πέρας με επιτυχία, αυτή τη φορά την πέμπτη δισκογραφική τους αποστολή, γεγονός που πιστοποιεί την δυναμική παρουσία του συγκροτήματος όλα αυτά τα χρόνια με αξιέπαινες κυκλοφορίες.

 

Με το ‘’Winter’’ οι Fen δικαιώνουν για μια ακόμη φορά τους οπαδούς τους και είμαι σίγουρος πως ολοένα και περισσότεροι επρόκειτο να ακολουθήσουν την μπάντα στην εξαιρετική της δισκογραφική πορεία μέχρι σήμερα. Με το νέο τους δίσκο, οι Fen καταφέρνουν να παντρέψουν με τρομερή μουσική δεξιοτεχνία την ένταση και την γαλήνη, σε μια στιβαρή κυκλοφορία που προσφέρει σκοτεινές και συνάμα λαμπρές στιγμές κατά τη διάρκεια της ακρόασής της.


Βαθμολογία: 80/100

 

Για το Rock Overdose,

Περικλής Σιβρής

 

 

 

 

 


Comments