DARK PHANTOM – “Nation of Dogs”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Απριλίου 2017

 

Χρόνος: Απρίλιος 2017

Τόπος: Πρέβεζα, 5ο Δημοτικό Σχολείο

Ώρα: 10:20

 

-Που είχαμε μείνει χθες στο μάθημα γεωγραφίας; Α, ναι. Στις χώρες τις Ασίας. Για να δούμε τι ξέρετε για τη χώρα του Ιράκ. Ναι Κωστάκη;

 

-Η πρωτεύουσα της είναι η Βαγδάτη.

 

-Πολύ σωστά. Αννούλα;

 

-Το 2003 ενωμένες δυνάμεις της Δύσης εισέβαλαν στη χώρα για να ρίξουν τον Σαντάμ Χουσεΐν.

 

-Πάρα πολύ ωραία. Γιωργάκη;

 

-Από εκεί προέρχονται οι Dark Phantom.

 

-Ορίστε; Ποιοι;

 

-Οι Dark Phantom, κυρία. Death Metal συγκρότημα από την πόλη του Κιρκούκ. Ιδρύθηκαν το 2007 και μέχρι το 2011 πραγματοποιούσαν ζωντανές εμφανίσεις στη χώρα με μεγάλη επιτυχία, αλλά το 2012 αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους, καθώς τρομοκρατικές ομάδες τους απείλησαν να σταματήσουν. Δύο από τα μέλη της μπάντας, μάλιστα, παραιτήθηκαν εξαιτίας αυτού. Το 2013 όμως άρχισαν και πάλι τις εμφανίσεις, ενώ πέρσι κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο “Nation of Dogs, που είχαν αρχίσει να γράφουν από το 2009.

 

-Ευχαριστούμε Γιωργάκη, αλλά αυτά δεν έχουν σχέση με το μάθημα μας.

 

-Συγγνώμη κυρία αλλά δεν τελείωσα. Σας διακόπτω εγώ ποτέ; Ε;

 

-Εμ, οοοχι…

 

-Πολύ ωραία. Έλεγα λοιπόν ότι ο πρώτος δίσκος κυκλοφόρησε πέρσι, ενώ τώρα βγαίνει επίσημα από την Satanath Records. Αποτελείται από 9 τραγούδια κι ένα μικρό εισαγωγικό, που έχει ανατολίτικες μελωδίες. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι κινούνται ξεκάθαρα σε Death Metal ρυθμούς, με κάποια από αυτά να έχουν και πιο γρήγορες στιγμές, με στοιχεία Thrash. Πραγματικά κυρία μιλάμε για έντονες και συμπαγείς συνθέσεις που σε κάνουν να χτυπιέσαι δυνατά. Και ανάμεσα στο γρήγορο και επιθετικό παίξιμό τους, έχουν και πολλές τεχνικές στιγμές, κυρίως στα solo της κιθάρας, τα οποία πολλές είναι εντελώς thrashάτα.

 

-Γιωργάκη να σε ρωτήσω κάτι; Ο μπαμπάς σου ξέρει ότι ακούς τέτοια πράγματα;

 

-Φυσικά κυρία. Μαζί τα ακούμε.

 

-Α. Ωραία…

 

-Ναι ναι. Πάντως, πέρα από τη γρηγοράδα και την ένταση, ο δίσκος έχει και πιο αργές και μελωδικές στιγμές, όπου πέφτουν για λίγο οι εντάσεις. Και οι Ιρακινοί έχουν καταφέρει να ταιριάξουν πολύ ωραία αυτές τις αργές στιγμές, με την υπόλοιπη μουσική τους, ειδικά όταν αυτές είναι ιδιαίτερα αργές, περνώντας έστω και για λίγο από το χώρο του Doom. Γενικά θα έλεγα πως ο πρώτος δίσκος των Dark Phantom είναι μια αξιόλογη προσπάθεια στο χώρο του Death, με πραγματικά δυνατές συνθέσεις, πλαισιωμένες με μια φοβερή παραγωγή. Βαριές κιθάρες, ωραία riffs και solos, επιθετική μουσική, καταιγιστικά τύμπανα και ωραίες μελωδίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του δίσκου, ένας δίσκος κι ένα συγκρότημα που πραγματικά αξίζουν να γίνουν γνωστοί σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς είναι σίγουρο πως έχουν πολλά να προφέρουν. Τώρα τελείωσα.

 

-Μάλιστα. Θα έλεγα να έρθεις αύριο με τον πατέρα σου, αλλά δεν νομίζω να έχει νόημα. Βγείτε διάλειμμα, δεν νιώθω καλά.


Βαθμολογία: 70/100

 

Για το Rock Overdose,

Μίνως Ντοκόπουλος

 

 

 

 

 

 


Comments