PALADINE – “Finding Solace”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Απριλίου 2017

 

Χρόνος: Απρίλιος 2017

Τόπος: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Ώρα: 10:00

 

-Καλημέρα παιδιά. Που είχαμε μείνει την τελευταία φορά; Α, μάλιστα. Επικό Heavy Metal. Ελπίζω να ρίξατε μια ματιά στα συγκροτήματα που σας είπα. Για να δούμε. Ιωάννου, πότε ιδρύθηκαν οι Paladine και από ποιους;

 

-Ιδρύθηκαν το 2013, από τους Χρήστο Στεργιανίδη, Θάνο Κολλιτζογιαννάκη και Σταμάτη Κατσαφάδο, όλοι πρώην μέλη των Mythraal.

 

-Πολύ σωστά! Μπουκουβάλα, λίγα λόγια για το βιογραφικό τους.

 

-Το 2014 προστέθηκε στη σύνθεσή τους ο Νίκος Πρωτονοτάριος, ως τραγουδιστής και δεύτερος κιθαρίστας, και το 2015 ήρθε η Μαριλένα Πλίτση στα πλήκτρα. Στα τέλη του 2016 ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του πρώτου τους άλμπουμ, Finding Solace”, στα Devasoundz Studios, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα από την No Remorse Records.

 

-Πολύ ωραία. Αναγνώστου, άκουσες το δίσκο;

 

-Μάλιστα κύριε καθηγητά.

 

-Ωραία. Για πάμε.

 

-Το Finding Solace”, που αποτελείται από 8 κομμάτια, κινείται  στο μεγαλύτερο μέρος του σε low και mid tempo ταχύτητες. Μουσικά, ο δίσκος πατάει κυρίως πάνω στα είδη του Heavy και του Μελωδικού Metal, με το επικό στοιχείο να απλώνει το πέπλο του πάνω από όλα τα τραγούδια, ένα στοιχείο που εντείνεται ακόμα περισσότερο χάρη στα φωνητικά του Νίκου Πρωτονοτάριου, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τη μουσική. Η βαρύτητα και η μελωδία είναι δύο συστατικά που εναλλάσσονται συνεχώς κατά τη διάρκεια του δίσκου και πολλές φορές βαδίζουν χέρι χέρι, με τα βαριά riffs και τα βαριά τύμπανα να κοντράρονται με τις πολύ όμορφες και πιασάρικες  μελωδίες που αναδύονται τόσο από τα όργανα όσο φυσικά και από τα φωνητικά. Οι κύριες μελωδίες τραγουδιών, όπως τα “Midnight Sky” και “Master of Present and Past”, κολλάνε αμέσως στο μυαλό του ακροατή και μένουν για μέρες.

 

-Μάλιστα. Τι άλλα στοιχεία βρήκες στο δίσκο;

 

-Το τελευταίο κομμάτι του δίσκου, το “The Metalizer” θα έλεγα πως πατάει περισσότερο στο Power Metal, όντας και από τα πιο up tempo τραγούδια του δίσκου, ενώ το ομώνυμο κομμάτι είναι μια άκρως μελωδική μπαλάντα με ακουστική κιθάρα. Και στα δύο τραγούδια, πάντως, το στοιχείο του επικού δεν λείπει. Επίσης να πω ότι έχει γίνει γενικά πολύ καλή δουλειά στις κιθάρες, με πολλά ωραία και τεχνικά σόλο, ενώ σε πιο βαριά κομμάτια, όπως το “Knight of the Black Rose”, η δίκαση κάνει περισσότερο από αισθητή την παρουσία της.

 

-Θα έλεγες ότι το Finding Solace” είναι ένας δίσκος που θα πρότεινες στους οπαδούς του είδους;

 

-Αδιαμφισβήτητα. Το ντεμπούτο άλμπουμ των Paladine είναι μια πολύ καλή, συμπαγής δουλειά με πολύ καλή παραγωγή, ενώ η μουσική είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επικής μουσικής. Είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τους οπαδούς του Epic Heavy Metal.

 

-Μπράβο Αναγνώστου, πολύ καλή παρουσίαση. Τσάκω ένα εισιτήριο για τη συναυλία τους με τους Manilla Road την 1η Μαΐου!


Βαθμολογία: 78/100

 

Για το Rock Overdose,

Μίνως Ντοκόπουλος

 

 

 

 

 

 


Comments