BLOODBOUND – “War Of Dragons”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Μαΐου 2017

 

War Of Dragonsονομάζεται η νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά των Σουηδών Bloodbound που κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου από την AFM Records.

 

Είναι ο έβδομος κατά σειρά δίσκος σε μια πολυτάραχη και γεμάτη διακυμάνσεις δισκογραφία, μιας μπάντας που ενώ είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προδιαγραφές, στην πορεία όλα ξαφνικά άρχισαν να παίρνουν φθίνουσα πορεία.

 

Μετά το αξεπέραστο παρθενικό τους άλμπουμ Nosferatu, όλα τα υπόλοιπα δεν έμοιαζαν σε τίποτα με το πρώτο τους εκείνο διαμάντι! Αν υπήρχε μια κλίμακα απ’ το 1 ως το 10 βάση της χρονολογικής σειράς των δίσκων τους και της απήχησης στο κοινό, θα ξεκινούσαμε απ’ το 10 και θα κατεβαίναμε… Ξεκίνησαν με ένα υψηλών προδιαγραφών heavy/power metal άλμπουμ, και στην πορεία όλα τα υπόλοιπα έμοιαζαν απλά να προσπαθούν απεγνωσμένα να φτάσουν την επιτυχία του πρώτου.

 

Με μια μικρή εξαίρεση στο Unholy Cross όλες οι υπόλοιπες κυκλοφορίες μέχρι και την προηγούμενη, κυμαίνονταν πάνω κάτω στο ίδιο μέτριο και χλιαρό ύφος.

 

Εντούτοις, απ’ ότι φαίνεται, το  War Of Dragonsέρχεται να δώσει μια ανοδική ώθηση στο συγκρότημα για πρώτη φορά μετά από καιρό. To 45λεπτο νέο πόνημα των Σουηδών φέρεται να αγγίζει ελαφρώς της πρώιμης αίγλης τους. Τα 12 κομμάτια που απαρτίζουν τον δίσκο έχουν μια πάγια power metal βάση που εμπλουτίζεται διαρκώς με καλοδουλεμένα riffs και εξαιρετικές γενικά κιθάρες από τους Tomas και Henrik Olsson.

 

Ωστόσο, σε διάφορα σημεία και συγκεκριμένα στο “Fallen Heroes” Sabatονίζουν προκλητικά! Αν βάλουμε τον Joakim, τον τραγουδιστή των Sabaton δηλαδή, στα φωνητικά δεν θα θυμίζει σε τίποτα τους Bloodbound

 

Σε γενικές γραμμές, αυτό που θα ξεχωρίσετε στον δίσκο είναι κυρίως οι εξαιρετικές, όπως προανέφερα, κιθάρες. Είναι ένα ευχάριστο άκουσμα, που σε ορισμένα σημεία θα σας πωρώσει αλλά όχι πολύ… Τόσο όσο.. Και αυτό είναι το μοναδικό ίσως “πρόβλημα” που εντοπίζω στο War Of Dragons. Η έλλειψη δυναμισμού και πώρωσης στο έπακρο που πρέπει να διακατέχει έναν power metal δίσκο (και όχι μόνο). Δεν λέω ότι είναι κακός δίσκος, τουναντίον! Είναι μια πολύ καλή κυκλοφορία, απλά δεν έχει την στόφα!

 

Ευελπιστώ ότι στο επόμενο άλμπουμ θα κάνουν την έκπληξη! Είναι σε πολύ καλό δρόμο…


Βαθμολογία: 75 /100

 

Για το Rock Overdose,

Elena Darzenta

 

 

 

 

 

 


Comments