TERRA INCΩGNITA – “Sign with Blood”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιουνίου 2017

 

Σήμερα θα σας πάρω μαζί μου σε ένα ταξίδι προς μία άγνωστη χώρα, αλλά δεν θα πρέπει να φοβάστε, καθώς η χώρα θα είναι άγνωστη αλλά η μουσική θα είναι πάρα πολύ γνώριμη. Και αυτό γιατί ποιος από εμάς δεν έχει κινηθεί πάνω σε κλασσικά metal μονοπάτια, έστω και μία φορά στη ζωή του, μονοπάτια όπου κινούνται και οι Terra IncΩgnita. Ύστερα από παύση 2 ετών, οι Αθηναίοι επέστρεψαν το 2015 με εντελώς ανανεωμένη σύνθεση, μιας και μόνο ο Billy Vass έχει απομείνει από τα αρχικά μέλη. Και επέστρεψαν φορτσάτοι με το καινούργιο τους EP, ονόματι "Sign with Blood”, ενώ σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσουν τον δεύτερο δίσκο τους, με τίτλο Fragments of a Ruined Mind”.

 

Το EP περιέχει 3 τραγούδια και μία καινούργια προσέγγιση του τραγουδιού “Efialtes”, από τον πρώτο τους δίσκο, το οποίο στην συγκεκριμένη κυκλοφορία έχει ηχογραφηθεί ξανά και οι στίχοι του είναι στα αγγλικά. Στα υπόλοιπα κομμάτια οι Terra IncΩgnita συνεχίζουν την πορεία τους από τον πρώτο τους δίσκο, το Barren Land”, εξελίσσοντας όμως τον ήχο τους. Καταρχήν η παραγωγή είναι σαφώς βελτιωμένη, η οποία απογειώνει τα τραγούδια τους, αφού αυτά πλέον ακούγονται πιο στιβαρά και πιο συμπαγή. Αλλά και η μουσική τους είναι πιο δυναμική και πιο βαριά, ισορροπώντας ανάμεσα στο Heavy Metal και στο Melodic Metal. Τα βαριά riffs το έντονο drumming και η δίκαση αναμειγνύονται με τις μελωδικές κιθάρες και τα πλήκτρα, παράγοντας ένα ωραία δυνατό και ταυτόχρονα χαλαρό και όμορφο αποτέλεσμα. Και όλο αυτό εντείνεται ακόμα περισσότερο με την πολύ ωραία και πολύ δυναμική φωνή του Billy Vass, ο οποίος απογειώνει ακόμα πιο πολύ τις συνθέσεις, αλλά και με τα growls του Στέλιου Ζούλια, που ταιριάζουν στις πιο βαριές στιγμές του δίσκου. Και επίσης, η βαριά φύση της μουσικής, σε συνδυασμό με τα φωνητικά του Billy, χαρίζουν σε διάφορα σημεία ένα πολύ ωραίο επικό χαρακτήρα στη μουσική τους, που ξεσηκώνει τον ακροατή.

 

Το “Sign with Blood” είναι ένα αρκετά δυναμικό και καλοφτιαγμένο EP, που λειτουργεί ως προκαταρκτικό και σε κάνει να περιμένεις πως και πως τον επερχόμενο, δεύτερο δίσκο τους. Με μια πολύ καλή παραγωγή και με μία εξαιρετική δουλειά σε όλα τα πόστα, οι Terra IncΩgnita επέστρεψαν για τα καλά, δίνοντας το παρόν και λέγοντάς μας πως ήρθαν για να μείνουν και να κυριαρχήσουν.


Βαθμολογία: 78/100

 

Για το Rock Overdose,

Μίνως Ντοκόπουλος

 

 

 

 

 

 


Comments