WIDOWMAKER – “Widowmaker”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιουλίου 2017

 

Για κάθε μία μπάντα που αλλάζει ήχο, υπάρχει μία που παραμένει στα γνώριμα νερά της. Για κάθε deathcore μπάντα όμως που αλλάζει πλεύση, υπάρχουν δύο καινούριες που ξεφυτρώνουν. Καλή αναλογία θα έλεγα, αν και όλοι καταλήγουν να παραπονιούνται για την αλλαγή του αρχικού συγκροτήματος, παρά να ψάξουν για αυτές τις νέες μπάντες που πρόκειται να ξεπηδήσουν. Μία από αυτές που έκαναν την εμφάνισή τους, λοιπόν, είναι και Widowmaker, οι οποίοι πριν λίγο καιρό έβγαλαν τον πρώτο τους δίσκο. Αρχικά όνομαζόμενοι Gatekeeper, αλλάζοντας έπειτα στην τωρινή τους ονομασία, επανακυκλοφόρησαν το δίσκο Quarantine, με κάποιες αλλαγές και αυτή τη φορά με τη βοήθεια της δισκογραφικής τους. Self titled ντεμπούτο στη μουσική έχουμε ξαναδεί, κάτι που κάνει το “Widowmaker” εύκολο να το θυμάται κανείς. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ακόμα και ολόκληρος σιδηρόδρομος να ήταν ο τίτλος, θα παρέμενε χαραγμένος στο μυαλό σου.

 

 

Ξεκινώντας με το “The Nihilist”, που ήταν και το πρώτο κομμάτι με το οποίο συστήθηκαν, μπαίνουμε στο κλίμα για το σύντομο –μόλις 7 κομμάτια- δίσκο και συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, αφού μπάινουμε κατευθείαν στα βαθιά. Χωρίς να καταλάβεις τι σε έχει βρει, έρχεται το “Paragon”, πιο χαλαρό ίσως σε κάποια σημεία, αλλά εξίσου βάρβαρο και ανελέητο, και έπειτα το “Spineless” συνεχίζει να σε έχει στην τσίτα μέχρι το βλοσυρό λεπτό του “Regression” να φέρει μια σύντομη κάθαρση. Η τελευταία τριάδα, ξεδιπλώνεται με το εξαιρετικό “Dissonance” και το χαλαρό outro του, το “Quarantine” με τα riffs σε πρώτο πλάνο, ενώ σβήσιμο θα γίνει με το “The Illusionist”, με ένα επίσης αργό outro. H πεντάδα φαίνεται να έχει πλήρη αρμονία μεταξύ των μελών της, καθώς κάθε μουσικό όργανο διακρίνεται πεντακάθαρα και δίνεται η απαραίτητη προσοχή στο καθένα ξεχωριστά όπου χρειάζεται, ενώ οι στίχοι γίνονται ακόμα πιο σφοδροί χάρη στα φωνητικά του Matt Childers.

 

 

To “Widowmaker” αποτελεί ένα συντριπτικό και κτηνώδες ντεμπούτο από τους Αμερικανούς, που με λίγο μαύρο χιούμορ και σαρκασμό, δικαιολογεί και τον τίτλο του. Είναι ένας δίσκος που κάνει ξεκάθαρο το γεγονός ότι η μπάντα ήρθε για να μείνει και εμείς ελπίζουμε να το κάνει για πολύ καιρό. Σε μία χρονιά που μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί πάρα πολύ καλή για το deathcore, οι Widowmaker, θέτουν και αυτοί με τη σειρά τους ψηλά τον πήχη και φαίνεται να έχουν αυτό που μπορεί άνετα να τους κάνει ισάξιους συγκροτημάτων όπως οι Oceano, οι Thy Art Is Murder, οι Carnifex και άλλοι.


Βαθμολογία: 90/100

 

Για το Rock Overdose,

Γεωργία Λαδοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments