BLACKFINGER – “When Colors Fade Away”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Νοεμβρίου 2017

 

When Colors Fade Away" ονομάζεται το νέο άλμπουμ των melodic doom metallers Blackfinger. Πρόκειται για το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος,  το οποίο κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου από την M-Theory. Ο τραγουδιστής και αρχηγός της μπάντας, Eric Wagner, είναι ο πρώην frontman των θρυλικών doom metallers Trouble, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, αυτή η κυκλοφορία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

 

Όπως είναι φυσικό, η μουσική των Blackfinger έχει ομοιότητες με αυτή των Trouble. Ο Eric Wagner συνεχίζει να συνθέτει μελωδικό και σκοτεινό doom metal, όπως οι άρχοντες του είδους μάς το παρουσίασαν πίσω στο παρελθόν. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του εν λόγω άλμπουμ είναι η απλότητα της μουσικής. Τα riffs, τα τύμπανα, το μπάσο, οι φωνητικές μελωδίες, όλα είναι τόσο μα τόσο απλά, όμως, από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς την θλίψη, την νοσταλγία και την μαγεία αυτού του είδους.

 

 

Το "When Colors Fade Away" έχει αρκετές '70s επιρροές, με τους Black Sabbath να αποτελούν την πιο χαρακτηριστική. Οι μελωδίες είναι πιασάρικες, χωρίς να υπάρχουν, ωστόσο, fillers. Ακούς αποκλειστικά και μόνο αυθεντική μουσική και τον πόνο του Wagner, ο οποίος παρουσιάζεται μέσα από την εξαιρετική και ανατριχιαστική φωνή του. Ναι, ανατριχιαστική και τρομακτική. Μη μου πείτε ότι το "My Old Soul" δεν σας ανατρίχιασε με το εξαιρετικά όμορφο ρεφραίν του.

 

 

Αν ψάχνεις για ένα άλμπουμ το οποίο θα ανακαλύψει και πάλι τον τροχό, εξερευνώντας νέες μουσικές, τότε καλύτερα μην το ακούσεις. Αν από την άλλη, θέλεις να χαλαρώσεις, να ακούσεις λίγη αυθεντική '70s, μελωδική και σκοτεινή doom μουσική, με απλά riffs και απλές ενορχηστρώσεις, τότε μην το σκέφτεσαι. Αυτό το άλμπουμ θα σου κρατήσει την καλύτερη συντροφιά αυτή τη στιγμή.


Βαθμολογία: 75/100

 

Για το Rock Overdose,

Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments