VENUES – “Aspire”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Σεπτεμβρίου 2018

 

 

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα μπάντα που κυκλοφόρησε τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε, είναι οι VENUES με το “Aspire”. Ερχόμενοι από μία χώρα η οποία είναι φημισμένη για τη μουσική της κληρονομιά, οι Γερμανοί VENUES, κατατάσσονται στη νέα γενιά του σκληρού ήχου και παίζουν μία μίξη post harcore και melodic metalcore.

 

Μεγάλο ατού του συγκροτήματος, είναι οι δύο φωνές, μία αντρική και μία γυναικεία, πράγμα που δημιουργεί ένα συνειρμό στο μυαλό του ακροατή που περιλαμβάνει μπάντες όπως οι Lacuna Coil, οι Evanescence ή ακόμα και Linkin Park. Και καθόλου τυχαία, αφού υπάρχουν μικρά νεύματα καθ’όλη τη διάρκεια του “Aspire” στις 3 προαναφερθείσες μπάντες, συγκρατώντας όμως και την προσωπική πινελιά των VENUES, που άρχισαν από το 2015 περίπου κάνουν την παρουσία τους αισθητή στα μουσικά δρώμενα.
Χαρακτηριστικό του ήχου τους είναι τα μετρημένα breakdowns, τα οποία είναι αρκετά και γίνονται αντιληπτά σχεδόν σε όλα τα κομμάτια, αλλά ποτέ με κάποια υπερβολή είτε εις βάρος της μελωδικότητας, βοηθώντας έτσι να σχηματιστεί η ταυτότητα των VENUES. Και ενώ πολλοί μπορεί να παραμείνουν στο φωνητικό δίδυμο, που αυτό άλλωστε λειτουργεί και ως καθοριστικός παράγοντας, οι ίδιοι επιλέγουν να δώσουν σε όλα τα όργανα το χώρο να αναπνεύσουν, άλλοτε με περισσότερο ρυθμό και ένταση και άλλοτε με περισσότερη κάλμα και μελωδία, καταφέρνοντας να διατηρήσουν την ισορροπία αυτή, σε αντίθεση με άλλα μουσικά συγκροτήματα στο παρελθόν.

 

 

Οι πιο σημαντικές στιγμές στο “Aspire” είναι το “Fading Away”, σε μία συνεργασία με τον Chris Wieczorek των Annisokay, που αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα συνδυασμού ρυθμού και έντασης, μαζί με το πιο βαρύ “Dilemma”, ενώ στο αντίθετο μέρος του φάσματος έρχεται το “The Longing” με δυναμικά φωνητικά που ξεχωρίζουν μέσα από τη μελωδικότητα του κομματιού. Αλλά το καλό με τους VENUES και το “Aspire” είναι ότι ο καθένας μπορεί να βρει διαφορετικά σημεία του δίσκου ως τα πιο σημαντικά και πάλι να έχει δίκιο.

 

Εν ολίγοις, οι VENUES καταφέρνουν μέσα σε 12 κομμάτια μελωδικού metalcore να προσθέσουν δυναμικότητα και φρεσκάδα, η οποία ταυτόχρονα φέρνει και μία νοσταλγία στον ακροατή, αφού αντικατοπτρίζουν διάφορα μεγαλύτερα συγκροτήματα, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ένα σημαντικό ντεμπούτο που σίγουρα θα έχουμε στα υπόψη μας.

 

 


Βαθμολογία: 80/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Γεωργία Λαδοπούλου

Comments