WHILE SHE SLEEPS – “SO WHAT?”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Μαρτίου 2019

 

 

 

 

 

Ομολογώ πως δεν περίμενα το επόμενο βήμα των While She Sleeps σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα όταν πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησαν την συλλεκτική edition του “You Are We”. Παρ’όλ’αυτά, ελάχιστο καιρό αργότερα, από το πουθενά εμφανίστηκε το “ANTI-SOCIAL”, ένα κομμάτι που ξαφνικά ανακοίνωσε την επιστροφή των While She Sleeps, η οποία θα ερχόταν κάποια στιγμή το 2019. Κάπου εδώ θα χρησιμοποιήσω μία έκφραση που έχει πει ένας φίλος: το καλό με τους While She Sleeps είναι ότι ακούγονται σαν While She Sleeps, το κακό όμως είναι ότι ακούγονται σαν While She Sleeps.

 

Το “You Are We” του 2017 ήταν ένας δίσκος που ήταν γραμμένος αρκετά επάνω στο “Brainwashed” του 2015, που κατά τη δική μου ταπεινή άποψη ήταν και παραμένει ο καλύτερος δίσκος της τετράδας, που με τη σειρά του ήταν μια πιο εξελιγμένη εκδοχή του “This Is The Six”, που με τη σειρά του... και πάει λέγοντας. Αυτό, λοιπόν, που μας έλειπε από τους While She Sleeps ήταν η απάντηση στο ερώτημα, τι άλλο μπορούν να κάνουν. Και η απάντηση αυτή φάνηκε να ήρθε με την κυκλοφορία του “ANTI-SOCIAL”. Θορυβώδες, διαφορετικά riffs, εναλλαγές στα φωνητικά, άλλα drums. Συμπέρασμα: εδώ είμαστε. Το “HAUNT ME” έκανε μία βουτιά στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά συνέχισε να κοιτάει μπροστά, κάτι που έκαναν και τα επόμενα δύο κομμάτια που έδωσαν μία πρόγευση του “SO WHAT?”.

 

Ο Μάρτης, όμως, μπήκε και το “SO WHAT?” ήρθε. Αποτελούμενο από 11 κομμάτια και πλέον αφήνοντάς μας με 7 καινούργια να ανακαλύψουμε, η συνολική του εικόνα είναι αρκετά θετική. Μία μπάντα η οποία για τον 5ο δίσκο της έχει αναμείξει διάφορα ήδη μουσικής, σε ένα αποτέλεσμα που καταφέρνει να τους κρατήσει ψηλά στη λίστα με τα πιο αναγκαία συγκροτήματα της μοντέρνας metal μουσικής και που πρόκειται να κάνει πάταγο στις ζωντανές της εμφανίσεις. Αυτό, όμως, που κρατάει την όλη εικόνα λίγο γκρίζα, είναι πως τίποτα δεν ξεφεύγει από το κάδρο που δημιούργησαν αυτά τα 4 πρώτα κομμάτια. Με μια μικρή εξαίρεση του καταληκτικού του κομματιού, “GATES OF PARADISE”, τα υπόλοιπα κομμάτια με το ζόρι μπορούν να γίνουν αντιληπτά ως διαφορετικά. Φυσικά, υπάρχει και η άποψη του concept album, που θα επιλέξω να ενστερνιστώ, καθώς ο δίσκος είναι εξαιρετικά ευχάριστος, αλλά δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός ότι είναι λίγα τα κομμάτια τα οποία καταλήγω να κρατήσω στο playlist μου.

 

Σε γενικές γραμμές οι While She Sleeps έκαναν ένα καλό και θετικό βήμα για τη μουσική τους. Ο δίσκος είναι μία ένεση αδρεναλίνης στο σύνολό του, πράγμα που πλέον αντιπορσωπεύει πλήρως το συγκρότημα. Στην περίπτωση αυτή τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά, οπότε εγώ είμαι καλυμμένη. Σε δύο χρόνια τα ξαναλέμε.

 

 


Βαθμολογία: 75/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Γεωργία Λαδοπούλου

Comments