FRACTAL UNIVERSE – “Rhizomes of Insanity”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Μαΐου 2019

 

 

 

 

 

 

Οι Fractal Universe σχηματίστηκαν το 2013, κατάγονται από το Νανσί της Γαλλίας (γενέτειρα της Ιωάννας της Λωρραίνης ) και παίζουν Τεχνικό Progressive Death Metal. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ήρθε το 2015 με το Ep “Boundaries of Reality” και δύο χρόνια αργότερα το 2017 δημιούργησαν το πρώτο τους full-length ,”Engram of Decline”.

 

To “Rhizomes of Insanity” είναι το δεύτερο full-length του συγκροτήματος και δεν μπορείς να πεις ακριβώς ότι είναι ένα βήμα μπροστά από τον προκάτοχο του, υπάρχει φυσικά η εξέλιξη αλλά νομίζω ότι περισσότερο έχει να κάνει με το πόσο έχουν ανοίξει τους μουσικούς τους ορίζοντες και έχουν προσθέσει περισσότερα στοιχεία στην μουσική τους, Οι Fractal Universe είναι ένα Death Metal συγκρότημα αλλά σου δίνουν την αίσθηση ότι δεν ήταν οι Death Metal επιρροές τους αυτές που τους ώθησαν για να δημιουργηθούν. Το προσεγμένο riffing είναι εμπνευσμένο από τους Opeth και μπορείς να χαρακτηρίσεις ως και λυρικό. Συνδυασμένο με τζαζ και ακουστικά περάσματα δείχνει ακριβώς το εύρος των επιρροών που έχει το σχήμα.

 

Η πολυμορφία του “Rhizomes of Insanity” δεν σταματάει στις κιθάρες, καθώς επιλέγουν τα τύμπανα να ακολουθούν πιο περίεργους και αρκετές φορές πιο groovy ρυθμούς από την “εύκολη” λύση των συνεχόμενων blast-beats (υπάρχουν αλλά εκεί που είναι πραγματικά χρήσιμα), οι εναλλαγές στα φωνητικά από καθαρά σε brutal , σε φωνητικά με χρήση vocoder συμβάλουν και αυτά ώστε οι συνθέσεις να ακούγονται ολοκληρωμένες.

 

Οι Fractal Universe μου δίνουν την αίσθηση ότι είναι πραγματικά συγκρότημα που σαν σκοπό και στόχο του έχει να δώσει ολοκληρωμένες συνθέσεις που θα συμπληρώνουν τέλεια το δίσκο. Δεν είναι ένας εύκολος στο άκουσμα δίσκος γιατί είναι απαιτητικός χωρίς όμως να γίνετε κουραστικός. Σίγουρα όσοι λατρεύουν το Progressive Death Metal θα το απολαύουν και θα βάλουν τους Fractal Universe και το “Rhizomes of Insanity” ψηλά στην λίστα του 2019.

 

 


Βαθμολογία: 80/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Κωνσταντίνος Μπενάς

Comments