ATLANTEAN KODEX- “The Course of Empire”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όταν ένα συγκρότημα καταφέρνει να δημιουργήσει τόσο θόρυβο γύρω από το όνομα του, χωρίς όμως κάποιο επικοινωνιακό κόλπο αλλά μόνο με την μουσική του. Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα έχει πολλά να δώσει ακόμα.

 

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που το τρίτο full-length των Atlantean Kodex το περίμενε τόσος κόσμος ανυπόμονα. Έχοντας κάνει από το πρώτο τους Demo “The Pnakotic Demos” του 2007 στους Epic/Doom Metal κύκλους, ήταν ζήτημα χρόνου να ακουστούν και παρά έξω. Με το που έσκασε το πρώτο full-length τους το 2010 “The Golden Bough” έκαναν πολύ κόσμο να παραμιλάει (μαζί και εμένα). Για να έρθει τρία χρόνια αργότερα το “The White Goddess” για να μας ισοπεδώσει.

 

Το τρίτο full-length εγχείρημα των Βαυαρών μπορεί να άργησε λιγάκι να έρθει, άλλα είδη από το πρώτα δείγματα του το “The Course of Empire” έδειχνε ότι οι Atlantean Kodex δεν είναι ένα συγκρότημα πυροτέχνημα, που έφτασε νωρίς το ταβάνι του και δεν θα έχει τίποτα άλλο να μας δώσει. Προσεγγίζοντας αυτή την φορά την πιο σκοτεινή και “αγυάλιστη” πλευρά του επικού ήχου. Δημιουργούν ένα δίσκο πολύπλοκο με μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις που απλώνονται και εξελίσσονται πανέμορφα, χωρίς να κουράσουν τον ακροατή. Αντιθέτως το “The Course of Empire” χαρίζει απλόχερα ανατριχίλες, κλείνεις τα μάτια σου και αμέσως δημιουργείς σε εικόνες τις ιστορίες που αφηγούνται. Μιλάμε για ένα ταξίδι που μπορεί να διαρκεί μία ώρα αλλά εύχεσαι να μην τελειώσει ποτέ.

 

Έχοντας στο πλευρό τους την αύρα των Bathory, των Manowar(των παλαιών), των Solstice και φυσικά των Manilla Road και φυσικά γνωρίζοντας πως να την χειριστούν οι Atlantean Kodex δημιούργησαν αλλά ένα επιβλητικό και μεγαλόπρεπη δίσκο που θα τους κάνει ακόμα μεγαλύτερους , θα τους ανοίξει τις πύλες για να βρεθούν σε μεγαλύτερες σκηνές και φυσικά σε μεγαλύτερο κοινό.

 

Το “The Course of Empire” είναι ένας δίσκος που όσοι λένε ότι ασχολούνται με το Heavy Metal επιβάλετε να ακούσουν. Είναι η απόδειξη ότι το Heavy Metal είναι ένας ζωντανός οργανισμός που δεν σταματάει να εξελίσσετε. Αυτός είναι ο λόγος που το Metal καταφέρνει να υπάρχει και να έχει πάντα τον δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο στην μουσική σκηνή. Με ρίζες γερές και δυνατές αλλά και με τα κλαδιά του έτοιμα να ανθίσουν κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες.

 


Βαθμολογία: 95/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Κωνσταντίνος Μπενάς

 

 

Comments