VALLEY OF THE SUN – “Old Gods”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Οκτωβρίου 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τους Valley Of The Sun, που λέτε, τους έμαθα το 2016 κι αυτό από σπόντα. Το “Volume Rock” είχε μείνει ορφανό, το ανέλαβα, το άκουσα, το αποθέωσα, το αγόρασα και το καμαρώνω. Με αφορμή και την εμφάνισή τους στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου, κάπου υπέπεσε στην αντίληψή μου και το “Old Gods”, η πέμπτη ή έκτη (όπως προτιμάει κανείς) επίσημη κυκλοφορία της μπάντας. Έμαθα ότι βγήκε στις 24/5. Κι όμως, τόσους μήνες μετά δεν είχε διαφημιστεί καθόλου. Οι Αμερικάνοι κράτησαν μια ασφαλή απόσταση σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ τους, το οποίο ήταν (είναι δηλαδή) ένα απίστευτα ποιοτικό σύνολο 9 συνθέσεων.

 

Πάμε και στα φρέσκα κουλούρια. “Old Gods”, εξωφυλλάρα και πάντα το ίδιο σταθερό line up. 11 συνθέσεις ατόφιου, riff-άτου και μελωδικού stoner rock. Στα δικά μου αυτιά, Valley Of The Sun και 1000mods πάνε χέρι-χέρι. Σε όλα: σε ύφος, σε ήχο, στο πως τοποθετούν τις φωνητικές τους γραμμές. Όσοι δεν ξέρετε ή δεν έχει τύχει να ακούσετε τους Αμερικάνους, αλλά είστε οπαδοί των Χιλιομοδαίων, μόλις πετύχατε λίρα εκατό. Το “Old Gods” θα σας/ μας κρατάει συντροφιά μέχρι οι 1000mods να βγάλουν νέο δίσκο. Στο δια ταύτα λοιπόν, τι θα βρει κάποιος σε αυτό το LP; Ένα τοίχος από κιθάρες που ζέχνουν rock n’ roll, άρτια τεχνική κατάρτιση και αστείρευτη ενέργεια.

 

Τα παραπάνω, τα μαρτυρούν οι μελωδίες και αρμονίες των Ryan Ferrier και Josh Pilot στην απίστευτη κομματάρα “All We Are”, που χτίζεται αγάλι αγάλι, στο άγριο ξέσπασμα του “Dim Vision”, στο υπνωτιστικό “Into the Abyss”, ένα mid-tempo κομμάτι σαν ιεροτελεστία, στο άκρως ρυθμικό “Faith Is for Suckers” και στο γλυκό “Dreams Of Sands” που κλείνει το δίσκο. Είναι αδύνατο να μείνει κάποιος αμέτοχος στα riff, τις δισολίες και στο groove που δίνουν οι Aaron Boyer και Chris Sweeney.

 

To “Old Gods” και κατά συνέπεια κι οι Valley Of The Sun είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ακούσει κανείς εν έτει 2019 στο χώρο του κιθαριστικού, ρυθμικού stoner rock n’ roll. Νομίζω ότι οι Αμερικάνοι έχουν πάψει να κοιτούν το δρόμο της καριέρας, που παραδόξως και αδίκως δεν έκαναν, παίζοντας πλέον μουσικάρες για την καύλα τους, την πάρτη τους και το κοινό τους. Ένα κοινό που πρέπει να τους τιμήσει στις 4 του Οκτώβρη στο Temple και να αφήσει τον ηλεκτρισμό τους να το παρασύρει σε άλλες διαστάσεις.

 


Βαθμολογία: 90/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Μιχάλης Τσολάκος

Comments