WARCODE – “ Post-Modern Delusions”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Οκτωβρίου 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θεωρείς τον εαυτό σου Death Metal οπαδό και δεν έχεις πάρει μυρωδιά τι συμβαίνει τον τελευταίο αρκετό καιρό στην Ελληνική σκηνή, είμαι στην δυσάρεστη θέση να σου πω ότι δεν το πολύ ψάχνεις το θέμα και μάλλον σνομπάρεις τα εγχώρια συγκροτήματα. Τελικά βέβαια στον μόνο που κάνεις κακό είναι ο εαυτός σου που δεν του επιτρέπεις να ακούσεις τις φοβερές δουλειές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από συγκροτήματα όπως οι Mortal Torment, Murder Made God, Vulnus, Mass Infection, Blessed By Perversion, Deacidified και φυσικά οι Warcode, με την λίστα να μην έχει τελειωμό.

 

Οι Warcode δημιουργήθηκαν στα Τρίκαλα το 2007 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει ένα Demo (“Warcode ” το 2008), το πρώτο τους Full-length (“Vortex of Chaos ” το 2014) και τώρα μας παρουσιάζουν τον δεύτερο ολοκληρομένο δίσκο τους με τίτλο “ Post-Modern Delusions”. Οι αρκετές αλλαγές στο line-up τους με ουσιαστικά μόνους σταθερούς τους δύο κιθαρίστες (Μίλτος Αργυρίου και Βασίλης Καραούλης), μάλλον δικαιολογούν την μεγάλη απόσταση που έχουν οι κυκλοφορίες μεταξύ τους. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ (και θα συνεχίζω να το λέω), τα συγκροτήματα που εδρεύουν στην Ελλάδα έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες με τις περισσότερες να είναι έξω-μουσικές (πόσο μάλλον αν ζεις σε μία επαρχιακή πόλη και παίζεις Death Metal).

 

Ας αφήσω όμως την γκρίνια στην άκρη και ας πιάσουμε την ουσία του πράγματος, που δεν είναι άλλη από το “ Post-Modern Delusions”. Τα πράγματα εδώ είναι απλά και όμορφα, Thrash/Death από ανθρώπους με μεράκι  που ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και πως να το κάνουν. Τα riff σκάνε χωρίς κανένα έλεος και θερίζουν κεφάλια (κατά προτίμηση τα κεφάλια που δεν κάνουν Headbanging!!!), με το rhythm section Σωτήρη Μιχαήλ (μπάσο) και Βασίλη Μανίτσα (drums) να βάζει πλάτη για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να αναδειχτούν οι κιθάρες. Χωρίς όμως να παραλείπουν να μας δείξουν και την τεχνική τους κατάρτιση. Τέλος σημαντική μεταγραφή αποτελεί και ο Βάϊος Σβεντζούρης (βλέπε επίσης και Deacidified) στα φωνητικά. Που δίνει ακριβώς αυτό που θέλει το τραγούδι χωρίς υπερβολές και καταφέρνει να αναδείξει την κτηνώδη φύση των τραγουδιών.Τα σχεδόν 40 λεπτά που διαρκεί ο δίσκος περνούν νεράκι, χωρίς το συγκρότημα να επαναλαμβάνεται αλλά να δείχνει σεβασμό στις επιρροές του που τις περνάει με μαεστρία μέσα από το προσωπικό του φίλτρο, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν trademark ήχο.

 

Το “ Post-Modern Delusions” είναι απολαυστικός δίσκος που κοιτάει στα μάτια μεγάλα συγκροτήματα του χώρου. Οι Warcode παίζουν μεγάλη μπάλα και δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερα . Με το line-up σταθερό φαίνεται ότι υπάρχει ισορροπία στις τάξεις του συγκροτήματος με αυτό να  μεταφράζετε σε έμπνευση και όρεξη για δουλειά.Hats off κύριοι…

 


Βαθμολογία: 90/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Κωνσταντίνος Μπενάς

Comments