Lowcaster – “Flames Arise”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Αμερικάνοι Lowcaster από το San Francisco έρχονται να μας δείξουν ότι στα μέρη τους δεν βγάζουν μόνο trash metal αλλά και άλλα πραγματάκια πάρα πολύ ενδιαφέροντα.

 

Αυτός είναι ο δεύτερος δίσκος τους και είναι μία μίξη progressive , stoner , doom και post metal δοσμένα με άψογη παραγωγή και όμορφο εξώφυλλο. Το κουαρτέτο δείχνει να έχει δουλέψει το θέμα του μπλεξίματος των διαφόρων ειδών με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά καλό . Τα είδη που είπαμε παλεύουν μεταξύ τους ποιο θα είναι κυρίαρχο στο κάθε κομμάτι.

 

Άλλοτε ποιο progressive άλλοτε ποιο stoner και πολλές φορές doom στο στιλ τον Pallbearer και αρκετά σημεία έχουν επιρροή από Baroness . Δεν είμαι λάτρης αυτών τον αιμομιξιών αλλά οι Lowcaster τα καταφέρνουν πολύ καλά να δώσουν ένα δεμένο αποτέλεσμα με συνθέσεις άρτιες , ενδιαφέρουσες και αρκετές φορές κολλητικές.

 

Τα φωνητικά στα περισσότερα κομμάτια είναι πάρα πολύ καλά ενώ ο ήχος στις κιθάρες είναι εκπληκτικός όπως και ντραμς καλά για το μπάσο τι να πρωτοπώ ήχος, παίξιμο , feeling απλά θερίζει . Είπα ποιο πάνω για την παραγωγή αλλά θα το ξαναπώ η παραγωγή και η μίξη είναι τρομερή και τους αναδεικνύει πολύ τα κομμάτια δυστυχώς μία κακή παραγωγή μπορεί να σου θάψει τα κομμάτια αλλά μπορεί και να τα απογειώσει έτσι είναι και γιαυτό τονίζω πάντα την σημασία της παραγωγής .

 

Τo “ Flames Arise” έχει κινηματογραφικά εφέ όπως στη εισαγωγή και σε κάποια σημεία ανάμεσα στα κομμάτια που δίνουν την αίσθηση ενός concept δίσκου και την αίσθηση μίας σύνδεσης . Είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος ακούσει μεμονωμένα τα κομμάτια μπορεί να μπερδευτεί , να νομίζει ότι είναι άλλη μπάντα σε κάθε κομμάτι γιαυτό προτείνω ακρόαση από την αρχή μέχρι το τέλος. Κορυφαίες στιγμές το “Flames Bemoan The Tide” , “Extramuros” και “Shore Up The Ashes”.

 

Set List
1.Prologue
2.Flames Bemoan The Tide
3.Passage
4.Pilian
5.Extramuros
6.Shore Up The Ashes
7.Dust

 

Κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου από την Ripple Music.

 

 


Βαθμολογία: 85/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Comments