WISH UPON A STAR – “This is War”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Νοεμβρίου 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απολαμβάνω πάρα πολύ όταν βλέπω ανθρώπους που κυνηγούν το όνειρο τους χωρίς να συμβιβάζονται και χωρίς να τους ενδιαφέρει τι συμβαίνει τριγύρω (όσον αφορά τις μόδες στον ήχο που κατά καιρούς εμφανίζονται). Ένα τέτοιο συγκρότημα είναι και οι Αθηναίοι Wish Upon a Star που επιμένουν (και καλά κάνουν) στον Punk Rock ήχο που πλέον πολλοί θα τον βρουν ξεπερασμένο.

 

Για να μην παρεξηγηθώ πρέπει να σας εξηγήσω ότι όσες φορές έχω βρεθεί σε συζήτηση που αφορά την μουσική και ο συνομιλητής μου αρχίσει τα “αυτό είναι ξεπερασμένο “, κτλ. Απλά θυμάμαι το πόσο αντικοινωνικός είμαι και σηκώνομαι και φεύγω. Τόσο απλά… Πάμε τώρα στα σημαντικά, οι Wish Upon a Star στην τέταρτη κυκλοφορία τους και αφού έχουν “γράψει” πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεχίζουν να εξελίσσουν την μουσική τους, χωρίς όμως να χάνουν την ταυτότητα τους. Οι συνθέσεις του “This is War” ξεχειλίζουν από ενέργεια, έτοιμες να εκραγούν και να ισοπεδώσουν όποιο συναυλιακό χώρο βρεθεί στον δρόμο τους (υπενθυμίζω ότι 4 Ιανουαρίου οι Wish Upon a Star θα παρουσιάσουν το νέο υλικό τους στο Temple στην Αθήνα).

 

Με τα χαρακτηριστικά sing-along ρεφρέν τους να παραμένουν στη θέση τους, οι Wish Upon a Star κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δίσκο, που αν τον ακούσεις και δεν σου πει κάποιος περί τίνος πρόκειται θα είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για δίσκο που έχει κυκλοφορήσει από την Epitaph Records και θα αναρωτιέσαι πως και σου έχει ξεφύγει τόσα χρόνια (για την ιστορία ο δίσκος κυκλοφορεί από τις The Lab Records και Mantra Records).

 

To “This is War” τις τελευταίες μέρες συνοδεύει τον πρωινό καφέ μου απαραιτήτως. Μπορεί να έχει μικρή διάρκεια αλλά καταφέρνει μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να πει όλα εκείνα έχει το συγκρότημα να δηλώσει. Χωρίς φλυαρίες, χωρίς περιττά μέρη. Απλά και Punk-ικα, κάτι που μάλλον στην εποχή της υπέρ-πληροφόρησης που ζούμε το έχουμε ανάγκη…

 


Βαθμολογία: 95/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Κωνσταντίνος Μπενάς

Comments