Ανταπόκριση: QUEENSRYCHE – Sense Of Fear @ Fix Factory Of Sound, Θεσσαλονίκη (15/11/2019)

Το βράδυ της Παρασκευής (15/11/2019) βρεθήκαμε στο συναυλιακό χώρο του Fix Factory of Sound στην Θεσσαλονίκη για να απολαύσουμε τους Queensrÿche, με support act τους Έλληνες Sense of Fear. Το κοινό απαρτιζόταν από άτομα όλων των ηλικιών. Οι πόρτες άνοιξαν στις 20:00.



Στις 21:15 ανέβηκαν στην σκηνή οι Sense of Fear. Είναι πενταμελής μπάντα (Γιάννης Κικής – Κιθάρα, Θέμης Ιακωβίδης – Κιθάρα, Μάρκος Κικής – Τύμπανα, Δημήρης Γκάτζιαρης – Μπάσο, Ηλίας Κυτίδης - Φωνή) με καταγωγή από την Κοζάνη και ο ήχος τους χαρακτηρίζεται heavy/thrash/power metal . Από την αρχή φάνηκε ότι πρόκειται για μια πολύ καλοδουλεμένη μπάντα με δυνατά solo και με μεγάλη άνεση επί σκηνής . Κατά την διάρκεια του “Slaughter of Innocence” ο κόσμος ζεστάθηκε αρκετά και σε αυτό το σημείο είχε γεμίσει την αρένα του Fix. Tο “Angel of Steel “ ξεκίνησε με headbanging από όλα τα μέλη της μπάντας, και καθ’όλη τη διάρκεια της εμφάνισης φάνηκε πόσο καλή επικοινωνία έχει ο τραγουδιστής με το κοινό του.



Προλόγισε το “Sense of Fear”, κομμάτι γραμμένο το μακρινό 1999, και παροτρύνε το κοινό να ακολουθήσει το ρεφραίν. Αυτό είναι το προτελευταίο τραγούδι της μπάντας , το οποίο διαδέχτηκε το τελευταίο κομμάτι και ομώνυμο του δίσκου “As the Ages Passing By”. Το κοινό παρουσιάστηκε εμφανώς ικανοποιημένο. Ο τραγουδιστής (Ηλίας Κυτίδης) σχολίασε στο Rock Overdose: “Είναι μεγάλη μας τιμή που μας δόθηκε η ευκαιρία για την εμφάνισή μας, πόσο μάλλον στην ίδια σκηνή με τους αγαπημένους Queensrÿche. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποστήριξή του”. Oι Sense of Fear ολοκλήρωσαν την ζωντανή τους εμφάνιση στις 22:05.



Στις 22:35 έκαναν την εμφάνισή τους οι headliners, Queensrÿche . Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται heavy/power/progressive metal και κατάγονται από τις ΗΠΑ. Το κοινό βέβαια δεν χρειάστηκε ιδιαίτερες συστάσεις και τους υποδέχτηκε θερμά. O τραγουδιστής (Todd La Torre) ευχαρίστησε τον κόσμο στα ελληνικά. Ήδη από το δεύτερο τραγούδι ο κόσμος είχε ζεσταθεί για τα καλά, και αντίστοιχα υπήρχε πολλή ενέργεια και όρεξη από τη μπάντα. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως στην χώρα μας έχουν πολύ πιστό κοινό καθώς παρά πολλοί ήταν αυτοί που τραγουδούσαν συνέχεια, γνωρίζοντας τους στίχους σε κάθε τραγούδι.



Ο χώρος πλέον ήταν κατάμεστος, ακόμα και στο πάνω διάζωμα, και υπήρχαν παντού metal horns ρυθμικά. Εδώ να σημειωθεί ότι το μαλλί του ντράμερ δεν σταμάτησε να ανεμίζει ποτέ, από το πρώτο σχεδόν τραγούδι μέχρι το τελευταίο, λόγω και των κινήσεων του αλλά και λόγω ενός ρεύματος αέρα που τον χτυπούσε.



Ο τραγουδιστής προλόγισε το “Condition Hüman” και παρότρυνε στο κοινό να ακολουθήσει, όπως και έκανε. Ακούγονταν συνέχεια σφυρίγματα και επιδοκιμασίες από το κοινό, τα οποία “ανάγκασαν” τον τραγουδιστή να πει "γουστάρω" επίσης στα ελληνικά.



Γενικά υπήρχαν εγκάρδιες επιδοκιμασίες μετά από κάθε κομμάτι που τελείωνε. Στις 23:42 μπήκε το encore , με τον τραγουδιστή να λέει πάλι στα ελληνικά: “έτοιμοι; πάμε; θέλετε ακόμα ένα;” Στις 12:00 ολοκλήρωσαν την εμφάνιση τους, και τα πρόσωπα όλων, μπάντας και κοινού , έδειχναν ότι πέρασαν μια δυνατή βραδιά.



Setlist (Sense of Fear)

Intro
Molten Core
Unbreached Walls
Slaughter of Innocence
Angel of Steel
Torture of Mind
Sense of Fear
As the Ages Passing By

Setlist (Queensrÿche)

Blood of the Levant
I Am I
NM 156
Operation: Mindcrime
Condition Hüman
Queen of the Reich
Silent Lucidity
Jet City Woman
The Whisper
Propaganda Fashion
The Mission
Screaming in Digital
Take Hold of the Flame

Encore:

Light-years

Empire

Eyes of a Stranger

 

Για το Rock Overdose,

Τάσος Σαμαράς


 

Comments