DRAMA NOIR – “A Necromancy Lore”

Συντάκτης: Φώτης Σταυρόπουλος

 

Στις 31 Αυγούστου οι Έλληνες black metallers Drama Noir κυκλοφορούν τη δεύτερη full length δουλειά τους, με τίτλο A Necromancy Lore. Το άλμπουμ αποτελείται από οκτώ τραγούδια ενώ έχει συνολική διάρκεια 42 λεπτά.

 

 

Το A Necromancy Lore φτάνει με μια gothic αισθητική, η οποία παρ'όλο που μουσικά δεν εντοπίζεται ιδιαίτερα, είναι πολύ έντονη στο εξώφυλλο του άλμπουμ. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα -αν δεν έχεις ακούσει καθόλου το περιεχόμενο- να σου δημιουργηθεί μια προδιάθεση για κάτι αρκετά διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζουν οι Drama Noir. Ομολογώ πως στην αρχή με ξένισε λίγο αυτό το χάσμα, ωστόσο με το που ξεκίνησε το άλμπουμ ξεχάστηκα εύκολα και μπήκα στο κλίμα που δημιουργεί η μουσική.

 

 

Μουσικά, οι Drama Noir παρουσιάζουν ένα black metal άλμπουμ, που συνδυάζει ιδανικά την ωμότητα του ήχου με τη μελωδία και δημιουργούν εύκολα μια σκοτείνη ατμόσφαιρα, η οποία σε “τραβάει” και διατηρείται μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο ήχος και ο τρόπος που προσεγγίζουν τις συνθέσεις τους, θυμίζει έντονα τα πρώτα χρόνια του ελληνικού black metal. Ωμό, άγριο και ταυτόχρονα μελωδικό, με αυτή τη συγκεκριμένη μελωδικότητα που το διακρίνει και μπορείς πάντα να την ξεχωρίσεις. Έντονο είναι το αίσθημα και η αισθητική των πρώτων άλμπουμ των Rotting Christ στο “Chaos Melathron”, ενώ το “Desert Draconids”, το οποίο μου άρεσε και πιο πολύ, θυμίζει αρκετά τους πρώιμους Therion. Τέλος, το προτελευταίο τραγούδι του δίσκου, το “Witched Curse” είναι αυτό που βοηθάει να δέσει η gothic αισθητική με το black metal, ενώ αφηγείται την ιστορία αγάπης της μάγισσας Ήρους και οι στίχοι είναι στην ολοτητά τους στα ελληνικά, πράγμα ελαφρώς ασυνήθιστο.

 

 

Καταλήγωντας, οι Drama Noir με το A Necromancy Lore, παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον άλμπουμ με δικό τους ήχο, ντυμένο με την προσωπική τους αισθητική και ταυτόχρονα «νοσταλγικό». Αξίζει σίγουρα, τούλαχιστον, μια ακρόαση.

 

 

Βαθμολογία: 74/100

 

 

Για το Rock Overdose,

Φώτης Σταυρόπουλος



 

Comments