ARTIFICIAL EDEN στο Rock Overdose:”Ο δίσκος μας κινείται στο χώρο του Progressive Hard Rock με άρωμα 80ς”.

 

To Rock Overdose είχε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τους Progressive Hard Rockers ARTIFICIAL EDEN στα πλαίσια της κυκλοφορίας του ομώνυμου album τους.

 

Ας δούμε τι μας είπαν…

 

 

Rock Overdose: Παιδιά καλώς ήρθατε. Λίγα λόγια για την μέχρι τώρα ιστορία του συγκροτήματος και για τα τωρινά μέλη του σχήματος.

 

Artificial Eden: Καλησπέρα και από εμάς. Οι Artificial Eden  δημιουργήθηκαν το 2002-2003  έχοντας αρχικά το  όνομα Quadra. Εκείνη την περίοδο μας ενδιέφερε η κιθαριστική ορχηστρική μουσική και καλύπταμε covers από Satriani ,Vai , Greg Ηowe ,Prashant Aswani κ.α.  Την τότε σύνθεση αποτελούσαν οι Αντώνης Παναγόπουλος -κιθάρα  ,Θανάσης Παπαρίδης –κιθάρα ,Δημήτρης Αναστασόπουλος- τύμπανα και Γιώργος Γρύλλος –Μπάσο.Η καλή χημεία που υπήρχε μας οδήγησε στη δημιουργία των πρώτων  κομματιών μας εντάσσοντας στο σχήμα και φωνητικά τα οποία ανέλαβε ο Παναγιώτης Τσαλίδης.

 

Αυτή την περίοδο το  σχήμα  αποτελείται από έναν βασικό πυρήνα ο οποίος αποτελείται από τους Αντώνη Παναγόπουλο  και Θανάση  Παπαρίδη  και οποιοσδήποτε άλλος συμμετέχει ως  session .Όσον αφορά την πρώτη μας  δουλειά φωνητικά ηχογράφησε ο Σουηδός Rob Lundgren ενώ μπάσο ηχογράφησε ο Σ. Χασαπίδης.

 

Rock Overdose:  Αν και βλέπουμε ότι η πορεία σας ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω, τώρα πια δραστηριοποιείστε κάτω από το όνομα Artificial Eden και όχι με το αρχικό σας που ήταν Quadra. Τι σας οδήγησε σε αυτή την αλλαγή;

 

Artificial Eden: Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όνομα για λόγους copyright μιας και υπήρχε και άλλη μπάντα με το ίδιο όνομα.

 

Rock Overdose: Η πρώτη σας δουλειά είναι ήδη έτοιμη. Πότε να την αναμένουμε και τι να περιμένουμε από αυτήν;

 

Artificial Eden: Η κυκλοφορία του δίσκου έγινε στις 16 Οκτωβρίου από τη Γερμανική Boersma Records.Είναι μια  πολύ προσεγμένη δουλειά που κινείται στο χώρο του Progressive Hard Rock.Ένα  άλλο δυνατό συστατικό είναι ότι όλος ο δίσκος ηχογραφήθηκε με την παλιά νοοτροπία ,δηλαδή δύο δυνατές ρυθμικές κιθάρες χωρίς editing και χωρίς double trackings ή reamping .Ακούτε ότι έβγαινε από τους ενισχυτές μας .Ο λόγος πού το κάναμε έτσι ήταν πρώτον για να δώσουμε στο αποτέλεσμα άρωμα 80s και δεύτερον γιατί θέλουμε όταν και εφόσον παίξουμε live ο ακροατής να εισπράξει κάτι πολύ κοντά στο άκουσμα του δίσκου.

 

Rock Overdose: Στα ήδη υπάρχοντα δείγματα που έχουν φτάσει στα αυτιά μας, το αποτέλεσμα ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, κάτι που κινείται στο prog metal αλλά με στοιχεία και από το κλασικό Heavy Metal με ιδιαίτερα καλοπαιγμένο στυλ. Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματα που έχουν επιδράσει πάνω σας συνθετικά;

 

Artificial Eden: Οι επιρροές μας προέρχονται από τις hard rock μπάντες  των 80s όπως Whitesnake,Winger και την progressive κουλτούρα των 90s  Queensryche,Fates Warning,Dream Theater.

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποιος βασικός συνθέτης στο σχήμα που φέρνει τις ιδέες ή δουλεύετε πιο ομαδικά; Με ποιο τρόπο γενικότερα δουλεύετε τα κομμάτια σας;

 

Artificial Eden: Οι βασικοί συνθέτες είναι ο Αντώνης και ο Θανάσης. Τα κομμάτια δουλεύονται ομαδικά. Κάποιος φέρνει μια ιδέα και μετά την αναπτύσσουμε μαζί.

 

Rock Overdose: Στιχουργικά και θεματολογικά τι σας απασχολεί; Τι σας εμπνέει για να γράψετε τους στίχους σας και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτούς;

 

Artificial Eden: Η θεματολογία των στίχων προέρχεται από την ίδια μας τη ζωή, τους προβληματισμούς και τους φόβους που μας κυριεύουν. Υπεύθυνοι για τους στίχους είναι ο Αντώνης και ο Θανάσης αλλά και ένα μέρος τους  από τον προηγούμενο τραγουδιστή μας τον Παναγιώτη.

 

Rock Overdose: Στην μέχρι τώρα πορεία σας έχετε πραγματοποιήσει αρκετά και σημαντικά live. Ποια από αυτά θεωρείτε πιο ξεχωριστά;

 

Artificial Eden: Το άνοιγμα για Paul Di Anno ,Rotting Christ και  Εnforcer.

 

Rock Overdose: Η κατάσταση με αυτά που ζούμε τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει αβεβαιότητα σε όλη την μουσική κοινότητα. Ποια είναι η άποψη σας για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα και ποια τα δικά σας live σχέδια όταν η κατάσταση επανέλθει σε κάποιο έστω φυσιολογικό σημείο;

 

Artificial Eden: Είναι πολύ δύσκολο κάποιος να πει τι πρέπει να γίνει αλλά ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα. Όσον αφορά τα live όταν γυρίσουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις.

 

Rock Overdose: Κινείστε στην ελληνική σκηνή εδώ και πολλά χρόνια. Πως κρίνετε την εξέλιξη της και τι ενδεχομένως δεν σας αρέσει σε αυτήν;

 

Artificial Eden: Υπάρχουν σαφώς πολύ αξιόλογες μπάντες και τόσο το παιχτικό όσο και το συνθετικό επίπεδο έχει ανέβει  πάρα πολύ πράγμα πολύ ευχάριστο.

 

Rock Overdose: Artificial Eden σας ευχαριστούμε! Μπορείτε να κλείσετε την συζήτηση με όποιον τρόπο επιθυμείτε.

 

Artificial Eden: Ευχαριστούμε για την φιλοξενία!

 

 

 

Comments