PHASE REVERSE – “Phase IV Genocide”

Συντάκτης: Βαγγέλης Κατσής

 

Οι Έλληνες Phase Reverse συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις και δεν καταλαβαίνουν τί-πο-τα! Η γνωριμία μου με το συγκρότημα ήταν εντελώς τυχαία, όταν σε σπίτι φίλου, τσεκάραμε στα κρυφά τα CD του μεγάλου αδερφού. Ανάμεσα σε όλα τα CD βρισκόταν και το ντεμπούτο των Phase Reverse, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2011. Έρωτας με την πρώτη ακρόαση! Τα βαρύτατα riff και η όλη southern-ίλα, που αποπνέει η μουσική των Phase Reverse με κέρδισε αμέσως. Να είμαι απόλυτα ειλικρινής, στα επόμενα χρόνια δεν ακολουθούσα φανατικά τα βήματα του συγκροτήματος, ωστόσο το όνομα Phase Reverse είχε ήδη μπει στο συρτάρι με τις μπάντες, που «έχουν κάτι να πουν και να δώσουν».

 

Σταθερά σταθεροί και μονίμως εξαιρετικοί λοιπόν, οι Phase Reverse κυκλοφορούν το 4ο full-length τους με τίτλο Phase IV Genocide”. Όπως λένε και οι ίδιοι, εναλλακτικός τίτλος για το άλμπουμ θα μπορούσε να είναι το “The Return”, καθώς σημαδεύει αρχικά την επιστροφή του συγκροτήματος μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, αλλά και την επιστροφή του Tas, ιδρυτικού μέλους και αρχικού τραγουδιστή των Phase Reverse. Γενικά, όσοι έχουν ασχοληθεί με Phase Reverse ξέρουν τι να περιμένουν να ακούσουν πάνω-κάτω και εγγυώμαι, πως δε θα απογοητευτεί κανείς. Τα στοιχεία της μουσικής του συγκροτήματος παραμένουν αναλλοίωτα και το άλμπουμ βγάζει μια φρεσκάδα, λες και μιλάμε για ντεμπούτο δηλαδή, ταυτόχρονα με μια αίσθηση σιγουριάς και ωριμότητας. Η δουλειά σε όλα τα επίπεδα είναι άψογη. Σύνθεση, παραγωγή και ποιότητα ήχου, στίχοι, θεματολογία, εξώφυλλο! Όλα στέκονται σε υψηλό επίπεδο και οι Phase Reverse αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι θα έπρεπε να θεωρούνται μια από τις κορυφαίες μπάντες του είδους, όχι μόνο στη χώρα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη (να μην πω παγκοσμίως και μερικοί με πουν υπερβολικό!).

 

Το Phase IV Genocideαποτελείται από δέκα τραγούδια και έχει διάρκεια περί τα 47 λεπτά, συνεχίζοντας έτσι τη «συνήθεια» των Phase Reverse να κυκλοφορούν γεμάτα άλμπουμ. Το φανταστικό με το Phase IV Genocideείναι ότι όλα τα τραγούδια είναι ένα κι ένα! Πρόκειται για ένα άλμπουμ με εννιά κορυφαία southern heavy metal κομμάτια. Λέω εννιά, διότι το πρώτο τραγούδι του δίσκου, το “The Return”, αποτελεί ουσιαστικά intro για το δυναμικό “Destruction On Demand” που ακολουθεί, αλλά και για ολόκληρο το άλμπουμ. Γενικότερα, η πρώτη πεντάδα των τραγουδιών θε-ρί-ζει! Πέραν των δύο παραπάνω, τα “Genocide”, “Copy 10-4” και “Know Τhy Shit” που συμπληρώνουν το side A ουσιαστικά, είναι όλα κομματάρες με catchy ρεφραίν και μπαμπάτσικα riff!

Στα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου, αίσθηση προκαλεί το αρκετά ιδιαίτερο “Delete” (που κυκλοφορεί σαν single και μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο) με το σχεδόν bluegrass riff του.

 

Το καινούριο άλμπουμ των Phase Reverse έρχεται να προστεθεί στην εξαιρετική ως τώρα δισκογραφία του συγκροτήματος, αλλά και στο οπλοστάσιο της ROAR! Rock Οf Angels Records. Όλα τα τραγούδια χωρίς εξαιρέσεις, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και δημιουργούν ένα πολύ ισχυρό σύνολο, που ακούει στο όνομα Phase IV Genocide”. Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 11 Δεκεμβρίου και θα βγει σε CD και βινύλιο. Για άλλη μια φορά, συγχαρητήρια Phase Reverse!

 

 

Βαθμολογία: 86/100

 

 

Για το Rock Overdose,
Βαγγέλης Κατσής



 

Comments