Blaze Baley (ex-Iron Maiden):”Δεν με ενδιαφέρει ο αποκλεισμός μου από το Rock & Roll Hall Of Fame”

 

 

Ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Blaze Bayley, σχολίασε την υποψηφιότητα του συγκροτήματος για το  Rock And Roll Hall Of Fame του 2021. Οι κορυφαίοι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν τον Μάιο και θα μυηθούν σε αυτό, κατά την διάρκεια μιας τελετής στο Cleveland του Ohio, το φθινόπωρο.

 

Σύμφωνα με το “Hall Of Fame”, τα μέλη των Iron Maiden που θα ενταχθούν σε αυτό, είναι αυτά που περιλαμβάνονται  στην τρέχουσα σύνθεση της μπάντας και είναι τα εξής:  o τραγουδιστής  Bruce Dickinson, ο  μπασίστας Steve Harris, ο ντράμερ Nicko McBrain και οι κιθαρίστες Adrian Smith, Dave Murray και Janick Gers, μαζί με τον Stratton, τον πρώην τραγουδιστή Paul  Di'Anno και τον πρώην ντράμερ Clive Burr.

 

Στο ερώτημα του Βραζιλιάνικού Heavy Culture σχετικά με το ποια είναι η αντίδραση του για τον αποκλεισμό του από τους υποψηφίους προς ένταξη στο  Rock Hall, ο Blaze απάντησε πως η ενέργεια αυτή δεν έχει να κάνει σε καμιά περίπτωση με τα μέλη των Iron Maiden, αλλά σχετίζεται με τους διαχειριστές του ίδιου του Rock And Roll Hall Of Fame. Για τον ίδιο είναι πιο σημαντική η φιλία που διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια με τα μέλη της μπάντας και δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το αν περιλαμβάνεται η όχι στο Rock And Roll Hall Of Fame. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του άλλωστε, είναι ήδη διάσημος και δεν χρειάζεται περισσότερη φήμη, καθώς ήδη διατηρεί πιστούς θαυμαστές που τον υποστηρίζουν στην Βραζιλία, στην Πορτογαλία και σε ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που τον κάνει να νιώθει πλήρης και να συνεχίζει να ζει το μουσικό του όνειρο.

 

Ο Bayley διατέλεσε frontman των Iron Maiden από το 1994 έως και το 1999. Τα δύο άλμπουμ στα οποία εμφανίστηκε, το "The X Factor" και το "Virtual XI", πούλησαν πολύ λιγότερα αντίτυπα σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες του συγκροτήματος και αποτέλεσαν τους τίτλους με τα χαμηλότερα charting στην ιδιαίτερη πατρίδα του συγκροτήματος από το “Killers” του 1981.

 

Από τότε που έφυγε από τους Iron Maiden το 1999, o Bayley κυκλοφόρησε έναν σημαντικό αριθμό δίσκων, πολλών από αυτών υπό την επωνυμία BLAZE, καθώς και πολλά ακόμη με το όνομά του. Εμφανίστηκε επίσης στο "Wolfsbane Saves The World" του 2012, το πρώτο άλμπουμ με νέο υλικό των Wolfsbane,  μετά την ομώνυμη κυκλοφορία του 1994.

 

Ο Blaze θα κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ στις 9 Απριλίου, με τίτλο "War Within Me". Όλα τα τραγούδια γράφτηκαν από τον Blaze σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Christopher Appleton, ενώ οι ίδιοι ανέλαβαν και την παραγωγή του άλμπουμ.

 

Το "War Within Me" ακολουθεί την επιτυχημένη τριλογία του "Infinite Entanglement", που κυκλοφόρησε κατά την διάρκεια των ετών 2016-2018. Τα 10 ολοκαίνουργια τραγούδια είναι επηρεασμένα σε μεγάλο βαθμό από τις μουσικές εμπειρίες του Blaze με τους Iron Maiden (1994-1999), καθώς και από την εκτεταμένη solo καριέρα του που ξεκίνησε με το άλμπουμ "Silicon Messiah" το 2000. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν το 2020, στο προσωπικό studio του Blaze στο σπίτι του στο West Midlands  και στο studio του Christopher Appleton στο Greater Manchester. Τα μέλη των Absolva επιλέχθηκαν για να παίξουν στο άλμπουμ. Σε αυτά περιλαμβάνονται ο Christopher Appleton (κιθάρα, φωνητικά), ο Martin McNee (ντραμς) και ο Karl Schramm (μπάσο). Την παραγωγή και μίξη του άλμπουμ ανέλαβε ο Blaze, σε συνεργασία με τον Appleton, ενώ το mastering έγινε από τον Ade Emsley (Iron Maiden, Tank, British Lion, Voodoo Six). Το εντυπωσιακό εξώφυλλο του άλμπουμ σχεδιάστηκε από την Akirant Illustration (Iron Maiden, “Star Wars”).

 

 

Για να είναι υποψήφιοι στην φετινή διαδικασία, το πρώτο single ή album του κάθε υποψηφίου, πρέπει να έχει κυκλοφορήσει το 1995 ή νωρίτερα.

 

Μια ομάδα ψηφοφόρων, αποτελούμενη από περισσότερους από 1.000 καλλιτέχνες, ιστορικούς, δημοσιογράφους και μέλη της μουσικής βιομηχανίας, θα επιλέξει τη νέα σειρά νικητών. Οι θαυμαστές έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ψηφίζοντας στο “Rockhall.com” ή σε ένα διαδραστικό περίπτερο στο μουσείο του Cleveland. Οι επιλογές τους θα καταμετρηθούν ως μία "ψήφος θαυμαστή" που θα συμψηφιστεί μαζί τις υπόλοιπες ψήφους.

 

Έχοντας υπάρξει υποψήφιοι για πάνω από μιάμιση δεκαετία, οι Iron Maiden αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες μπάντες στον πλανήτη. Από την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου album τους, οι Βρετανοί θρύλοι της Heavy Metal, έχουν κυκλοφορήσει 15 full-length albums, έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Οι κανόνες του “Rock Hall” ορίζουν ότι οι καλλιτέχνες γίνονται υποψήφιοι ένα τέταρτο του αιώνα μετά την πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους, ενώ το ίδιο το “Rock Hall” ισχυρίζεται ότι υπάρχουν και άλλα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν την επιρροή και την σημαντικότητα των καλλιτεχνών, τη συνεισφορά τους στην εξέλιξη και την διαιώνιση του Rock ‘n’ Roll, τα οποία φυσικά υπόκεινται σε επιπλέον επεξήγηση.

 

Οι Kiss, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι ήδη από το 1999, κατάφεραν να ερδίσουν για πρώτοι φορά το 2009, ενώ εντάχθηκαν στο “Rock Hall”, μόλις το 2014.

 

Οι Deep Purple ήταν υποψήφιοι για το “Rock Hall” από το 1993, αλλά κατάφεραν να ενταχθούν σε αυτό μόλις το 2016.

 

Για το RockOverdose,
Τάσος Στοΐδης

 

 

 

 

 

Comments