Gerhard Storesund (EINHERJER): “Το νέο μας album “North Star” ακολουθεί την ίδια συνταγή, αλλά είναι πιο heavy!”

 

 

Οι πρωτοπόροι του viking metal EINHERJER κυκλοφόρησαν το 8ο studio album τους με τίτλο "North Star" στις 26 Φεβρουαρίου 2021, σηματοδοτώντας την επιστροφή της μπάντας στη Napalm Records μετά από 25 χρόνια!

 

Ο Gerhard Storesund, ιδρυτικό μέλος και drummer της μπάντας, μίλησε στο RockOverdose και τον Ζήση Πετκανά για το νέο album τους "North Star", καθώς και για τη διαδικασία δημιουργίας κατά τη διάρκεια της  covid περιόδου και φυσικά τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Enjoy!

 

 


 

 

RockOverdose: Καλώς ήρθες στο RockOverdose! Πώς είσαι αυτόν τον καιρό;

Gerhard Storesund (EINHERJER): Είμαι πολύ καλά! Ανακουφισμένος που έχουμε επιτέλους το album έτοιμο!

 

 

RockOverdose: Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για το 8ο full length album σας;

Gerhard Storesund (EINHERJER): Ναι σωστά! Κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου από την Napalm Records!

 

 

RockOverdose: Τί να περιμένει ο κόσμος από αυτό το album; 

Gerhard Storesund (EINHERJER): Αν γνωρίζουν της μπάντα, να περιμένουν κάτι παρόμοιο με το προηγούμενο μας album. Χρησιμοποιήσαμε την ίδια συνταγή... Ίδιο στούντιο, ίδιο παραγωγό... Είναι σε ίδιο στυλ, απλά με διαφορετικό περιτύλιγμα. Ίσως να έχει μια πιο heavy πινελιά από το προηγούμενο album, θα έλεγα πως η αύρα του heavy metal είναι λίγο πιο εμφανής σε αυτό, απ' ότι πριν. Είναι πιο heavy!

 

 

 

 

RockOverdose: Υπάρχει κάποια θεματολογία; Κάποιο concept; 

Gerhard Storesund (EINHERJER): Βασικά δεν έχουμε ποτέ concept . Ίσως στα πιο παλιά μας album, όταν πρωτο - ξεκινήσαμε να είχαμε θεματολογία viking αλλά είναι πιο πολύ διάφορες ιστορίες, περισσότερα πράγματα σε προσωπικό επίπεδο.  Εφαρμόζουμε τη μουσική σε στίχους του Frode Glesnes, αλλά  πλέον γράφω και εγώ στίχους, είναι 50% -50%.

 

RockOverdose: Είσαι ο βασικός στιχουργός;

Gerhard Storesund (EINHERJER): Βασικά πλέον είμαστε εγώ και ο Frode.

 

 

 

RockOverdose: Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει  videos για τα singles "The Blood And The Iron", και το "Stars". Σχεδιάζεται να κυκλοφορήσετε άλλο single σε video; 

Gerhard Storesund (EINHERJER): Ναι! Δουλεύουμε με τον Αustin, εδώ και χρόνια. Είναι εκπληκτικός designer! Θα κάνουμε ένα animated video για το τραγούδι "West Coast Groove"! 

 

 

 

RockOverdose: Είναι πιο εύκολο να κάνεις animated video τώρα με τον covid... 

Gerhard Storesund (EINHERJER): Ναι, θέλαμε να κάνουμε όλα τα videos με την μπάντα μαζί, αλλά εξαιτίας της πανδημίας δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε. Έτσι ήταν η καλύτερη επιλογή!

 

 

RockOverdose: Σίγουρα η πανδημία επηρέασε τα σχέδιά σας..

Gerhard Storesund (EINHERJER):  Ναι φυσικά! Αρχές του 2020, ήμασταν σε περιοδεία στην Metal Cruise και μετά είχαμε κανονίσει ευρωπαϊκή περιοδεία και μερικές ημέρες στην Νορβηγία, όλα όμως ακυρώθηκαν! Πολλά από αυτά αναβλήθηκαν και ελπίζουμε να γίνουν στο μέλλον, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε... Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι ή το Σεπτέμβρη να ξέρουμε κάτι!  Είναι δύσκολο! Στην Νορβηγία ωστόσο προς το παρόν επιτρέπονται μικρές εκδηλώσεις μέχρι 50 άτομα, είμαστε κάπως τυχεροί!

Έχουμε προγραμματίσει ένα show με θέσεις καθήμενων σε ένα θέατρο, για την κυκλοφορία του νέου μας album, αυτό είναι το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Δε μπορείς να προγραμματίσεις κάτι καθώς τα πάντα αλλάζουν από βδομάδα σε βδομάδα.

Και εδώ στην Νορβηγία τα bar και τα εστιατόρια είναι κλειστά,  είναι αλλιώς να πίνεις και να ακούς μουσική, ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά δε ξέρουμε αν επιτρέπεται έστω και σε αυτές τις μικρές συναυλίες αν επιτρέπεται η κατανάλωση ποτού! Πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε! Νομίζω θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε σε συναυλίες με 30000 άτομα σε ένα χωράφι... Δε το βλέπω να γίνεται σύντομα! Θα έχουμε μεγάλες αλλαγές!

Πολύς κόσμος προσπαθεί να επιβιώσει! Οι booking agencies και όλα αυτά έχουν χρεοκοπήσει! Στις εφημερίδες βλέπω πολλούς μουσικούς να πωλούν τον εξοπλισμό τους γιατί δεν έχουν να φάνε! Αυτό θα τελειώσει κάποια στιγμή αλλά θα πάρει πολύ καιρό να επιστρέψουμε στην κανονικότητα!

Ας προσευχηθούμε για το καλύτερο!

 

 

RockOverdose: Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την 25η επέτειό σας με την Napalm Records. Ποιό είναι το μυστικό της τόσο καλής συνεργασίας σας;

 

Gerhard Storesund (EINHERJER): Εκεί κάναμε το πρώτο μας album και μετά αλλάξαμε εταιρεία! Ακόμα δε μπορώ να σου πω γιατί αλλάξαμε, αλλά σίγουρα ήταν κακή ιδέα! Το συμβόλαιό μας με την προηγούμενη εταιρεία έληξε κι έτσι ψάξαμε να βρούμε ποια εταιρεία είχε το ενδιαφέρον να μπούμε στο roster της. Είχαμε την ευκαιρία να υπογράψουμε ξανά με την Napalm, η οποία είναι και ο tour operator μας πλέον! Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μας συμβεί αυτή τη στιγμή!

 

 

RockOverdose: Θα θέλατε να μας πείτε πώς ξεκίνησε το συγκρότημα και πώς εξελίχθηκε μέχρι σήμερα;

 

Gerhard Storesund (EINHERJER): Ξεκινήσαμε το 1993, μεγαλώσαμε στο νέο κύμα του black metal. Όλοι τότε έπαιζαν black metal αλλά εμείς είχαμε διαφορετικές επιρροές, πιο κλασικό heavy metal ... τέτοια πράγματα. Νομίζω ότι έχουμε το ίδιο υπόβαθρο με το black metal αλλά με διαφορετικό τρόπο, το viking metal.

Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα καθ 'όλη την καριέρα μας, υποθέτω. Αλλαγές στο line up κλπ Από το 2009 μετά το album "Blot" χρειαζόμασταν ένα διάλειμμα, είχαμε μπουχτήσει από το viking metal ... Παίξαμε σε διαφορετική μπάντα τους Battered - αν τους ξέρετε-  είναι μια  thrash metal μπάντα, κυκλοφορήσαμε ένα album και ταξιδέψαμε λίγο στην Ευρώπη. Ήταν αναζωογονητικό να κάνεις κάτι διαφορετικό για λίγο. Για να είμαστε ειλικρινείς μάθαμε πολλά από αυτό, ακόμη και στη μουσική παραγωγή, νομίζω ότι αν ακούσετε τη μουσική μας πριν και μετά από αυτό το διάλειμμα θα υπήρχε διαφορά. Το νέο υλικό έχει περισσότερο χρώμα, πιο πολλά riffs σε σχέση με παλιότερα. Από το 2009, όταν ξεκινήσαμε ξανά και μέχρι τώρα νομίζω ότι έχουμε πολύ πιο σταθερή μπάντα, συμβόλαια με εταιρείες,  line up και έτσι η μουσική είναι πιο προβλέψιμη με την καλή έννοια. Παίρνεις αυτό που περιμένεις!

Αυτό που θα συμβεί στο επόμενο album είναι αδύνατο να το ξέρουμε από τώρα, αλλά νομίζω ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία με μικρές διαφορές ... προφανώς είναι τα τραγούδια που κάνουν τη διαφορά, ακόμα κι αν ακολουθείς την ίδια συνταγή για το επόμενο album.

 

 

RockOverdose: Ποιά είναι η αντίδραση του κόσμου και του τύπου ως τώρα; 

Gerhard Storesund (EINHERJER): Πολύ καλές! Σε πολλές περιπτώσεις πολύ κολακευτικές! Αυτό είναι σπουδαίο! Μετά την υπογραφή μας με την Napalm Records, κάναμε πολλές συνεντεύξεις τη μέρα, οι αντιδράσεις του κόσμου είναι φανταστικές! Φαίνεται πως αυτή τη φορά κάναμε κάτι καλό με αυτό το album!

 

RockOverdose: Έχεις να μοιραστείς κάτι άλλο μαζί μας σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας; 

 

Gerhard Storesund (EINHERJER): Μάλλον είναι η λάθος εποχή για αυτή την ερώτηση, αφού δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Το καλό είναι πως εμείς προσωπικά έχουμε δουλειές δεν εξαρτόμαστε από την μπάντα για να ζήσουμε. Είναι περίεργες εποχές. Το μόνο καλό για εμένα προσωπικά είναι η κυκλοφορία του album μας, είναι το καλύτερο πράγμα να κρατάς στα χέρια σου επιτέλους τον κόπο όλης αυτής της προσπάθειας ολοκληρωμένο!

 

 

 

RockOverdose: Έχεις επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα;

Gerhard Storesund (EINHERJER): Δεν έχουμε παίξει στην Ελλάδα ακόμη. Έχω έρθει διακοπές πριν μερικά χρόνια. Σίγουρα η Ελλάδα είναι ένα μέρος που θέλουμε να παίξουμε, συνήθως παίζουμε σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αλλά θέλουμε να παίξουμε και αλλού.

 

 

RockOverdose: Ελπίζουμε αυτό να συμβεί σύντομα! 

Gerhard Storesund (EINHERJER): Τα πάντα έχουν ένα τέλος, η πανδημία θα τελειώσει επίσης. Αυτή η χρονιά γ@μ#@ τα πάντα!  Ίσως του χρόνου, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη...

 

RockOverdose: Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς σας στην Ελλάδα και αλλού;

Gerhard Storesund (EINHERJER): Η Ελλάδα είναι στα σχέδιά μας, ελπίζουμε να επισκεφθούμε κι άλλες χώρες!

Είναι σημαντικό να να υποστηρίζετε τις αγαπημένες σας μπάντες που κυριολεκτικά πεινάνε! Μην ακούτε μόνο στο spotify, αγοράστε και το merch τους!  Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τις μπάντες! Ο κόσμος παλεύει επίσης, έχει χάσει τις δουλειές του... όποιος μπορεί να βοηθήσει ας βοηθήσει!

 

RockOverdose: Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και ευχόμαστε τα καλύτερα για το νέο σας album! Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα στην Ελλάδα!  

Gerhard Storesund (EINHERJER): Κι εγώ το ελπίζω!

 

Follow EINHERJER:

einherjer.com

facebook

instagram

twitter

merch

 

 

Comments