DEVIL SOLD HIS SOUL – “Loss”

Συντάκτης: Στέφανος Παππούς

 

Οι Άγγλοι Devil Sold His Soul, σε συνεργασία με την Nuclear Blast, κυκλοφορούν το τέταρτο full length album τους με τίτλο, "Loss". Από την ίδρυση τους στο Λονδίνο το 2004 μέχρι τώρα, οι Devil Sold His Soul έχουν κάνει μια αξιοσημείωτη καριέρα, συμμετέχοντας σε πολλά festivals, αλλά και σε tour των Architects, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της metalcore σκηνής.

 

Το "Loss" πρόκειται για ένα συναισθηματικά φορτισμένο album, βαθιά εμπνευσμένο από τις προσωπικές ζωές των μελών της μπάντας. Όπως έχει πει και ο Paul Green, ένας από τους τραγουδιστές των Devil Sold His Soul, σε συνέντευξη του, κατά τη σύνθεση του δίσκου συνέβησαν κάποια στενάχωρα γεγονότα, τα οποία επηρέασαν και διαμορφώσαν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Σκοπός τους, ήταν να εκφράσουν το πένθος και τη στεναχώρια που ένιωσαν μέσα από τη μουσική και τα lyrics του "Loss", πράγμα που το καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό.

 

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του album, το "Loss" έχει διάρκεια εξήντα λεπτά και αποτελείται από δέκα τραγούδια. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά έχουμε τη συμμετοχή των Ed Gibbs και Paul Green στα φωνητικά για τον ίδιο δίσκο ταυτόχρονα, συνδυάζοντας clean και screaming vocals, με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ο ήχος είναι βαθύς, με συνθέτες και μελωδικές συνθέσεις, αλλά και με μια ελαφριά αίσθηση μελαγχολίας.

 

Παρ'όλ'αυτά, ένα είναι το τραγούδι που ξεχωρίζει και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το ‘’The Narcissist’’. Πρόκειται ξεκάθαρα για το πιο άγριο και πιο βαρύ κομμάτι του δίσκου, προκαλώντας σου μια έκπληξη όταν το ακούς. Τα nasty breakdowns και η παντελής απουσία των clean φωνητικών, ευθύνονται γι’ αυτό. Το τραγούδι αυτό, είναι αφιερωμένο σε όλα αυτά τα ‘’αρνητικά’’, ενοχλητικά άτομα που συναντάμε στη ζωή μας. Είναι μια μορφή απάντησης στο απαράδεκτο ύφος που έχουν ή πιο απλά: "Its a middle finger to their unapologetic attitude and their inability to grasp reason or logic" όπως λένε και οι ίδιοι οι Devil Sold His Soul.

 

Επομένως, το "Loss" είναι μια πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά των Devil Sold His Soul. Ακούγεται πολύ ευχάριστα και πιστεύω πως είναι ένας must have δίσκος, ιδικά για τους οπαδούς του metalcore. Τέλος, ελπίζω να διατηρήσουν αυτήν την πρωτοτυπία στον τομέα των φωνητικών και αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία τις μελλοντικές κυκλοφορίες τους.

 

Βαθμολογία: 80/100

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Στέφανος Παππούς



 

Comments