ANDΥ ROCKS – “Look Αt What We’ve Done!”

Συντάκτης: Ζήσης Πετκανάς

 

Απολαυστικό rock n roll, λέγεται το παιχνίδι στο ντεμπούτο των Γερμανών Andy Rocks που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες από τη γαλλική Soman Records.

 

Ήδη το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ «Look At What Weve Done» μας είχε κινήσει την περιέργεια, όταν ήταν πριν λίγους μήνες το πρώτο κομμάτι που έδωσαν στη δημοσιότητα από το νέο άλμπουμ, αφού πατώντας σε ένα hard rock και alternative ήχο δανειζόταν στοιχεία από το παρόν και το παρελθόν του rock, αποτελώντας μια γέφυρα των δύο.

 

Τελικά όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ, είδαμε ότι η μπάντα είχε χρησιμοποιήσει και άλλα κομμάτια από το παρελθόν (είχαν κυκλοφορήσει άλλο ένα EP και ένα single), όπως το επίσης πολύ δυνατό «Digital Detox», που μαζί με το ξεσηκωτικό «Regret» αποτελούν άλλες δύο πολύ καλές στιγμές του άλμπουμ. Ειδικά στο τελευταίο, δίνονται εμφανή δείγματα και του μεγάλου μουσικού ταλέντου της μπάντας, που πέρα από όμορφα κομμάτια, έχει πολύ καλό rhythm section και lead κιθαρίστα, στοιχεία πολύ απαραίτητα για μια δυνατή rock μπάντα.

 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για τη φωνή της τραγουδίστριας της μπάντας, Andrea Weiss που με την ιδιαίτερη και αρκετά νεανική χροιά της καταφέρνει να δίνει ένα pop ηχόχρωμα στο rock μανδύα της μπάντας, κάνοντας το άκουσμα ακόμα πιο ξεχωριστό.

 

Παρά τα ιδιαίτερα στοιχεία και τις εναλλαγές από ήσυχα τραγούδια με πρωταγωνιστικό ρόλο της σειρήνας της μπάντας σε hard rock δυναμίτες, οι Andy Rocks καταφέρνουν να ακούγονται πολύ δεμένοι και στοχευμένοι σχετικά με το στυλ τους, κάτι που δείχνει ότι πραγματικά πιστεύουν αυτό που κάνουν και δεν προσποιούνται το συγκεκριμένο τους image.

 

Βάλτε ένα ποτό, όπως σας προτρέπει και το «Get Me A Drink» και απολαύστε ένα ντεμπούτο που όλο και λιγότερες μπάντες τολμούν και μπορούν να μας δώσουν σήμερα. Οι Andy Rocks δείχνουν να είναι σε μεγάλη φόρμα, ζωντανοί και κεφάτοι και φαντάζομαι το ίδιο διασκεδαστικοί θα είναι και στη σκηνή! Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι σταθερά. Τότε θα είναι καταδικασμένοι να επιτύχουν και να μεγαλώσουν ως μπάντα!

 

 

Βαθμολογία: 76/100

 

 

Για το Rock Overdose,

Ζήσης Πετκανάς



 

Comments