Ανταπόκριση: Hidden in the Basement, Khirki @Ilion Plus, Αθήνα (2/4/22)

Ένα πράγμα που έχω αγαπήσει στην ελληνική σκηνή είναι ότι δεν σταματά ποτέ να με ξαφνιάζει με τις δυνατότητές της. Όσο ψάχνεις, τόσο ανακαλύπτεις σχήματα που αξίζει να ακολουθήσεις και που έχεις την τύχη να μπορείς να παρακολουθήσεις live, καθότι βρίσκεστε στην ίδια χώρα.

 

Δύο τέτοιες προσθήκες έκανα στη συλλογή μου (και τις playlist μου) πρόσφατα, με τη γνωριμία των Khirki (ή Κίρκη) και Hidden in the Basement. Οι Khirki μόλις πέρυσι κυκλοφόρησαν το album “Κτηνωδία”, έναν καταιγισμό μελωδικότητας και ρυθμού (με έντονα στοιχεία ανατολίτικης και βαλκανικής folk μουσικής) που σε παρασύρει τόσο, ώστε δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις, να αρχίσεις το headbanging ή να το ρίξεις στο χορό.

 

Από την άλλη πλευρά, οι Hidden in the Basement πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο τους single, με τίτλο “Four Leaf Clover” - όπου έγινε και η πρώτη μου επαφή μαζί τους - ένα εξαιρετικά δυναμικό κομμάτι με καθαρά rock n’ roll χαρακτήρα και πιασάρικο ρεφρέν που θα σου μείνει στο μυαλό. Και φυσικά δε με χάλασε καθόλου που είχα την ευκαιρία να το ακούσω live τόσο άμεσα.

 

Κάπως έτσι λοιπόν βρέθηκα στο Ilion Plus το περασμένο Σάββατο, για να αναλύψω τι μπορούν να κάνουν αυτές οι δύο εξαιρετικές μπάντες σε ένα live σκηνικό! Και δεν απογοητεύτηκα: Η βραδιά ήταν γεμάτη με όμορφες μουσικές και εξαιρετικά θετική διάθεση από τις μπάντες και το κοινό.

 

Οι Khirki βγήκαν πρώτοι, με το κοινό να δείχνει τον δέοντα ενθουσιασμό από τις πρώτες νότες του “Deadpan”, του πρώτου κομματιού του “Κτηνωδία”. Η μπάντα εμφανώς ορεξάτη και έτοιμη να τα δώσει όλα, έπαιξε ένα εξαιρετικό setlist σε πολύ ανεβαστικούς ρυθμούς που ό,τι διάθεση κι αν είχες πριν, δεν υπήρχε περίπτωση να μη σε συμπαρασύρει.

 

 

Είχαμε μάλιστα τη χαρά να ακούσουμε ένα νέο κομμάτι τους, το “Watchers of Enoch”, με εξίσου αξιοθαύμαστο δυναμισμό και μελωδικότητα, το οποίο προσωπικά ανυπομονώ να κυκλοφορήσει επίσημα. Η μπάντα ευχαρίστησε τους διοργανωτές και το κοινό της και ανανέωσε το ραντεβού μαζί μας για το Σάββατο 7 Μαΐου, οπότε save the date, μιλάμε για μια μπάντα που σαφώς αξίζει να παρακολουθήσεις παραπάνω από μια φορά!

 

Setlist:

Deadpan
Black & Chrome
The Barkhan Dunes
Wolf's Lament
Bukovo
Watchers of Enoch
Medea
Raging Bull

 

Σε κλίμα γενικής ευφορίας βγήκαν λοιπόν στη σκηνή και οι Hidden in the Basement από τη Λάρισα, ενθουσιασμένοι που μετά από δύο χρόνια απουσίας (εξαιτίας της πανδημίας) μπόρεσαν να μας παρουσιάσουν το νέο τους single και μαζί μια setlist με αγαπημένα, παλιότερα κομμάτια τους. Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε πολλά κομμάτια από τον προηγούμενο δίσκο τους, “Cursed by the Sun” (με το προσωπικό μου αγαπημένο, “Wasted Nights”), αλλά και από τα “Behind the Shadow” και “Ego”.

 

 

Δεν ξέρω πότε θα μπορέσουμε ξανά να τους δούμε στην Αθήνα, αλλά αν έχετε την ευκαιρία, τότε σίγουρα να πάτε να τους δείτε την Κυριακή 10 Απριλίου στη Λάρισα, όπου θα παίξουν στον Μύλο 1927.

 

Setlist:

Blind Horde
The Witch
Till I Close My Eyes
Words Upon Words
Four Leaf Clover
Crown Of Shame
Hangover
Wasted Nights
False Dawn
One Way Road
The Burden Still Remains
Dry Well
Reckless

 

 

Ξεκάθαρα θετικό το πρόσημο της βραδιάς, διοργάνωση χωρίς κανένα πρόβλημα, επαρκής χώρος, φιλική ατμόσφαιρα και πολύ καλοί μουσικοί, με πραγματική λαχτάρα να δείξουν τι αξίζουν και να κερδίσουν το κοινό, κάνοντας απλά αυτό που αγαπούν.

 

Προφανώς θέλουμε κι άλλα τέτοια!

 

Για το Rock Overdose,

Δάφνη Γεωργαδάκη

Comments