MALEVOLENCE – “Malicious Intent”

Συντάκτης: Στέφανος Παππούς

 

Μετά από πέντε χρόνια, οι Malevolence είναι έτοιμοι να επιστρέψουν με το τρίτο full length album τους, με τίτλο Malicious Intent”, μέσω της Nuclear Blast. Με έδρα το Νότιο Γιόρκσιρ, οι βρετανοί Malevolence, πρόκειται για μια μπάντα του ακραίου ήχου, που στο πέρασμα των χρόνων έχει καταφέρει να διαμορφώσει το δικό της ξεχωριστό ήχο, συνδυάζοντας hardcore, metalcore και punk στοιχεία.

 

Η νέα αυτή κυκλοφορία, αποτελείται από δέκα σχετικά μικρά τραγούδια, με τη συνολική της διάρκεια να αγγίζει μόλις τα τριάντα οκτώ λεπτά. Παρ' όλα αυτά, το Malicious Intent” δεν υστερεί σε τίποτα. Οι Malevolence επιλέγουν να ακολουθήσουν τη γνωστή συνταγή, τόσο στον τομέα των φωνητικών όσο και της μουσικής. Τα screaming vocals σε συνδυασμό με ένα είδος groove φωνητικών του Alex Taylor, προκαλούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, κάτι που βρήκα πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό. Το groove στοιχείο, δένει εκπληκτικά και έρχεται να χαλαρώσει τα πνεύματα, προκαλώντας ταυτόχρονα και μια τέλεια αντίθεση, απογειώνοντας έτσι κάθε κομμάτι. Τα άπειρα breakdowns, εμπλουτισμένα με κοφτά άγρια riffs και solos, συγκροτούν τον καλύτερο συνδυασμό για άπλετο headbanging και κοπάνημα.

 

Ομολογώ πως είναι η πρώτη φορά που ακούω τους Malevolence και πραγματικά με άφησαν έκπληκτο. Το αποτέλεσμα που έχουν πετύχει, συνδυάζοντας όλα αυτά τα διαφορετικά μουσικά στοιχεία, είναι κάτι το οποίο συναντώ για πρώτη φορά και πιστεύω πως σίγουρα αξίζει την προσοχή μας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο έχουν καταφέρει να σφραγίσουν τον δικό τους ήχο, αλλά κατά εμέ και την δική τους ξεχωριστή μουσική κατηγορία.

 

Για να ολοκληρώσω λοιπόν, το Malicious Intent” είναι μια δυνατή κυκλοφορία, ανάλογη μιας δυναμικής επιστροφής. Όποιος δεν έχει ακούσει τους Malevolence, αξίζει να τους δώσει μια ευκαιρία, για να βιώσει αυτή την ιδιαίτερη μουσική εμπειρία και να νιώσει τον hardcore ήχο στο πετσί του.

 

 

Βαθμολογία: 80/100

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Στέφανος Παππούς



 

Comments