ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – “Κασσάνδρα”

Συντάκτης: Ζήσης Πετκανάς

 

Οι Κασσάνδρα είναι ένα, σχετικά, νεοσύστατο ελληνόφωνο μουσικό πρότζεκτ που ξεκίνησε το 2019 κα πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά, με τίτλο “Κασσάνδρα”.

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Μιλάμε για έναν πραγματικά πάρα πολύ καλό rock δίσκο. Οι Κασσάνδρα συστήνονται στο κοινό και κάνουν το πρώτο βήμα τους στη σκηνή, με ένα άλμπουμ ικανό να τραβήξει και να κρατήσει την προσοχή των φανς. Προσπαθώ να μην αφήσω τον ενθουσιασμό να με συνεπάρει και να κρατήσω όσο γίνεται μια πιο αντικειμενική στάση, ωστόσο, θα ήταν ψέμα αν έλεγα πως όχι μόνο απόλαυσα αλλά αγάπησα το ντεμπούτο των Κασσάνδρα.

 

Χωρίς να έχω ακούσει το παραμικρό από τα τραγούδια που είχαν δώσει στη δημοσιότητα, έβαλα να ακούσω το δίσκο. Το άλμπουμ ξεκινάει με ένταση και ζωντάνια με το τραγούδι “Πάρε Καρδιά”, ένα κομμάτι γρήγορο, με σύγχρονο rock ήχο, μερικά στοιχεία punk και εξαιρετικά πιασάρικο ρεφρέν, που σου κολλάει ήδη από την πρώτη ακρόαση. Ήταν η ιδανική εισαγώγή; Μάλλον ναι, γιατί όχι μόνο κέρδισε την προσοχή μου, αλλά άρχισα να ανυπομονώ να ακούσω τα υπόλοιπα τραγούδια.

 

Έχοντας ακούσει, λοιπόν, το δίσκο αρκετές φορές πριν ξεκινήσω να γράφω αυτή τη δισκοκριτική, μπορώ με αρκετή σιγουριά να πω πως αυτή η ποιότητα και η όρεξη για δημιουργία που φαίνεται στο “Πάρε Καρδιά”, χαρακτηρίζει ολόκληρο το δίσκο.
Μουσικά, τώρα, οι Κασσάνδρα έχουν ως αφετηρία και βάση τους το rock, ωστόσο, εμπλουτίζουν τον ήχο τους με αρκετά διαφορετικά στοιχεία. Για παράδειγμα, στο δεύτερο κομμάτι του δίσκου, “Το Τσίρκο της Ζωής”, παρουσιάζεται ένα τραγούδι με έντονες funky επιρροές το οποίο δίνει χρώμα και ζωντάνια στο δίσκο, ενώ στο “Στάχτες” ακούμε ένα σκοτεινότερο, groovy, hard rock τραγούδι με μερικά στοιχεία noise-rock. Οι Κασσάνδρα καταφέρνουν να συνδυάσουν στον ήχο τους punk, rock, funk, μέχρι και metal, σε έναν ήχο που δεν ακούγεται τσαπατσούλικος και αναποφάσιστος, αλλά είναι συγκροτημένος και έχει συνοχή, με τις διαφορετικές μουσικές επιρροές να προσθέτουν χαρακτήρα και χρώμα δημιουργώντας έναν αξιομνημόνευτο ήχο.

 

Από τους στίχους μεχρί την τελευταία λεπτομέρεια, όλα είναι ιδιαίτερα προσεγμένα, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε έναν πραγματικά αξιόλογο και διασκεδαστικό δίσκο. Το “Κασσάνδρα” αποδεικνύει την ποιότητα του μόλις στα πρώτα λεπτά, οπότε εγώ δεν χρειάζεται να μακρολογώ. Δώστε μια ευκαιρία στο ντεμπούτο των Κασσάνδρα, γιατί είναι μια πραγματικά πολύ καλή δουλειά που αξίζει την προσοχή και την στήριξη μας.

 

 

Βαθμολογία: 74/100

 

 

Για το Rock Overdose,

Ζήσης Πετκανάς



 

Comments