Ανταπόκριση: NIGHTSTALKER, NAXATRAS @ Τεχνόπολη, Αθήνα (15/09/2024)


Η συναυλία των Nightstalker και Naxatras στην Τεχνόπολη αποδείχθηκε ένα εκρηκτικό μείγμα ψυχεδελικών ήχων και σκληρών riffs. Οι δύο μπάντες, πιστές στο είδος τους, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που ταξίδεψε το κοινό σε ένα υπερβατικό rock 'n' roll ταξίδι. Οι γνώριμοι ύμνοι τους ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο ανταποκρίθηκε με ένταση σε κάθε νότα. Η Τεχνόπολη αποδείχθηκε ο ιδανικός χώρος για αυτή την μουσική γιορτή του stoner/ψυχεδελικού rock.



Πρώτοι εμφανίστηκαν οι Naxatras που από το πρώτο δευτερόλεπτο καταφέραν να κερδίσουν το κοινό με τον μοναδικό τους ψυχεδελικό ήχο. Η μουσική τους είναι ένα μείγμα δυναμικών ρυθμικών μοτίβων, ονειρικών μελωδιών, βαριών riffs και ταξιδιάρικων κιθαριστικών solos, όλα εμποτισμένα με μια μαγευτική ατμόσφαιρα των 70s. Οι Naxatras δεν φοβούνται να πειραματιστούν με διάφορα μουσικά είδη, όπως το progressive, το blues, το funk και το stoner, δημιουργώντας ένα πλούσιο και πολυεπίπεδο ηχητικό τοπίο.



Το βράδυ λοιπόν της τρίτης Κυριακής του Σεπτέμβρη, οι Naxatras κατάφεραν να μας ταξιδέψουν σε ένα υπερβατικό μουσικό σύμπαν. Για περίπου μιάμιση ώρα δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που ταξίδεψε το κοινό σε άλλες διαστάσεις. Το set ήταν μοιρασμένο τιμώντας κομμάτια και από τα τέσσερα album της δισκογραφίας τους με κορυφαία στιγμή για μένα το “I Am the Beyonder”. Η μπάντα με την αψεγάδιαστη εκτέλεση και την αλληλεπίδρασή της με το κοινό, απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί είναι μια από τις κορυφαίες μπάντες του είδους στην Ελλάδα. Αν ψάχνεις κάτι ταυτόχρονα νοσταλγικό και σύγχρονο στον ήχο της ροκ ψυχεδέλιας, Naxatras θα γίνουν μία από τις αγαπημένες σου μπάντες.



Για τους Nightstalker τι να πούμε; Χρειάζονται συστάσεις; Για τους λίγους λοιπόν που μπορεί να μην γνωρίζουν (μετρημένοι στα δάχτυλα θα είναι σίγουρα) οι Nightstalker αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά και αναγνωρίσιμα rock συγκροτήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με μια καριέρα που εκτείνεται σε δεκαετίες, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια πιστή φανατική βάση και να αφήσουν το στίγμα τους στην ελληνική heavy rock σκηνή. Επιπλέον το album με τίτλο “Use” είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στην παγκόσμια stoner rock ιστορία. Υπερβάλω; Δεν νομίζω.



Εκείνο το βράδυ οι “Στόκοι” ήταν εκπληκτικοί. Ο Αργύρης (φωνητικά) ήταν σε πολύ καλή φόρμα και ο Αντρέας (μπάσο) όπως πάντα πορωτικός. O Τόλης (κιθάρα) έχει εξελιχθεί σκηνικά το τελευταίο διάστημα, καθώς φαίνεται πιο ενεργητικός στη σκηνική του παρουσία. Το λέω αυτό γιατί στις άπειρες φορές φορές που έχω δει ζωντανά τους “Στόκους”, τον θυμάμαι βιδωμένο σε ένα σημείο. Τώρα τελευταία βλέπω κίνηση πάνω στη σκηνή και αυτό μπαίνει στα θετικά. Ο Ντίνος (τύμπανα) ήταν όπως πάντα, ο γεμάτος θετική ενέργεια τύπος που παίζει to the point τύμπανα. Το set τους κράτησε μιάμιση ώρα και θέλαμε κι άλλο. Ο κόσμος ήταν εκστασιασμένος όπως ήταν αναμενόμενο. Σε αυτό βοήθησε η όρεξη που είχε η μπάντα, με ηθικό αυτουργό τον Αργύρη, οποίος έχει μία μοναδική ικανότητα να συνδέεται με το κοινό και να το κάνει να νιώθει μέρος της φάσης. Δεν μπορώ να βρω κομμάτι που πορώθηκα λιγότερο.



Εν κατακλείδι λοιπόν η συνάντηση των Naxatras με τους Nightstalker ήταν μαγική. Σε μια δύσκολη μέρα για live όπως είναι η Κυριακή, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και αποχώρησε ευχαριστημένος και γεμάτος. Οι Naxatras, με τους ψυχεδελικούς τους ήχους, πρόσθεσαν μια πιο ιδιαίτερη και μυστηριώδη διάσταση στη βραδιά και οι Nightstalker δεν προσπάθησαν να είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι. Οι συναυλίες τους είναι απλά μια γνήσια έκφραση του χαρακτήρα τους.

 

 

Για το RockOverdose,

Νικόλας Καλογήρου

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καταστρόφος - @alexandros_kat

Comments