Απεβίωσε ο θρυλικός πρώην frontman των IRON MAIDEN, Paul Di’ Anno…

Νεκρός είναι δυστυχώς ο πρώην frontman των Iron Maiden, Paul Di'Anno, σε ηλικία 66 ετών. Η είδηση ​​κοινοποιήθηκε μέσω της δισκογραφικής εταιρείας του Di'Anno, Conquest Music, εκ μέρους της οικογένειας του τραγουδιστή.

 

"Εκ μέρους της οικογένειάς του, η Conquest Music επιβεβαιώνει με θλίψη τον θάνατο του Paul Andrews, επαγγελματικά γνωστού ως Paul Di'Anno. Ο Paul πέθανε στο σπίτι του στο Salisbury σε ηλικία 66 ετών.

 

Γεννημένος στο Chingford του Ανατολικού Λονδίνου στις 17 Μαΐου 1958, ο Paul έγινε γνωστός για πρώτη φορά ως τραγουδιστής του αγγλικού συγκροτήματος Heavy Metal, Iron Maiden μεταξύ 1978 και 1981. Τραγούδησε στο πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ τους Iron Maiden και στην επιδραστική κυκλοφορία που ακολούθησε, το "Killers".

 

Από τότε που έφυγε από τους Iron Maiden, ο Paul Di'Anno είχε μια μακρά και πολυάσχολη δισκογραφική καριέρα με τους Battlezone και Killers καθώς και πολλές σόλο κυκλοφορίες και guest εμφανίσεις.

 

Παρά τον προβληματισμό του από σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια που τον περιόριζαν να εμφανίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι, ο Paul συνέχισε να ψυχαγωγεί τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, δίνοντας πάνω από 100 συναυλίες από το 2023.

 

Το πρώτο αναδρομικό άλμπουμ της καριέρας του, "The Book Οf Τhe Beast" κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024 και περιείχε τα κυριότερα σημεία των ηχογραφήσεων του από τότε που έφυγε από τους Iron Maiden.

 

Η Conquest Music είναι περήφανη που είχε τον Paul Di'Anno στην οικογένεια των καλλιτεχνών μας και ζητά από τη λεγεώνα των θαυμαστών του να σηκώσουν ένα ποτήρι στη μνήμη του".

Comments