Harakiri For The Sky: Στιγμές απ’ τα 5+1 studio album τους


Εν όψει των επερχόμενων συvαυλιών των  Harakiri for the Sky στην χώρα μας  είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα μικρό focus στο συγκρότημα για όσους ανυπομονούν να βρεθούν στις εμφανίσεις τους και να ... κόψουν φλέβα.

Οι  Αυστριακοί Harakiri for the Sky που δημιουργήθηκαν το 2011 από τους JJ ( aka Michael V. Wahntraum) και Matthias Sollak, μετράνε ήδη 5 full length δίσκους στο ενεργητικό τους - "Harakiri for the Sky" (2012) ,  "Aokigahara"(2014) , "III: Trauma" (2016) , "Arson" (2018) και  "Maere" (2021).

Πρόκειται για ένα post-black metal, blackgaze group με μελωδικά-ατμοσφαιρικά σημεία τα οποία συνυπάρχουν με τον ακραίο και καταθλιπτικό και άκρως αυτοβιογραφικό στίχο, κάτι που καταφέρνουν και επικοινωνούν άμεσα στο κοινό τους στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Η μπάντα αναμένεται να κυκλοφορήσει τον έκτο της δίσκο με τίτλο "Scorched Earth"  στις 24 Ιανουαρίου μέσω της AOP Records. 

Η απόγνωση, η απώλεια, η αγάπη και οι υπαρξιακές μάχες ήταν πάντα τα θεμέλια του HARAKIRI FOR THE SKY.

Παρακάτω ξεχωρίσαμε τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια τους από κάθε album, που θα λέγαμε πως έχουν σημαδέψει την πορεία του συγκροτήματος, κάποια απ' τα οποία περιμένουμε να ακούσουμε ζωντανά και να απολαύσουμε ψυχή τε και σώματι!


Απ' το ομότιτλο album "Harakiri for the Sky" (2012) 

 .... το τραγούδι "Drown In My Nihilism"

Ένα κομμάτι που πραγματεύεται θέματα απομόνωσης, απόγνωσης και υπαρξιακού τρόμου. Οι στίχοι εκφράζουν τα συναισθήματα του στιχουργού και τραγουδιστή τους  J.J. που νιώθει χαμένος και μόνος, καθώς και την πίστη του στη ματαιότητα της ύπαρξης  - «μηδενισμός».



Απ' το ομότιτλο album "Aokigahara"(2014)

 .... το τραγούδι "Mad World"

Aokigahara, ονομάζεται ένα δάσος στην Ιαπωνία στο οποίο γίνονται πολλές αυτοκτονίες. Το συγκεκριμένο album όπως και το ομότιτλο ντεμπούτο τους, ηχογραφήθηκαν στην ολότητά τους με βελτιωμένο mastering.

Η διασκευή στο τραγούδι "Mad World" των Tears For Fears υπήρχε ως bonus track στο album αυτό, ενώ κυκλοφόρησε και σχετικό video.


 


Από το album"III: Trauma" (2016)

.... το τραγούδι "Funeral Dreams"

Η θεματολογία του album έχει να κάνει με την αυτοκτονία ενός φίλου του JJ και πως ο ίδιος προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτή την απώλεια.  Στο τραγούδι "Funeral Dreams" οι στίχοι προσπαθούν να εξηγήσουν τους πιθανούς λόγους που ο φίλος του προέβει στο απενενοημένο διάβημα π.χ. η πόλη στην οποία ζούσαν, όπου μοιράστηκαν πολλές στιγμές, δεν τους επηρέασε θετικά....


 


Από το album "Arson"(2018)

.... το τραγούδι "Heroin Waltz"

Αυτό το τραγούδι δεν αφορά τις καταχρήσεις απαραίτητα, αλλά μπορεί να το ερμηνεύσει κάποιος και ως την προσπάθεια να βρεις ζεστασιά στη ζωή και την αναζήτηση για κάτι που σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένος. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις αυτή τη ζεστασιά και την ηρεμία, καθώς η ζωή δεν είναι παρά μια συνεχής καθοδική σπείρα. Η λαχτάρα είναι πρόθυμη να υποχωρήσει μετά από λίγα χρόνια, αλλά η θλίψη θα διαρκέσει για πάντα.

 



Από το album "Mære" (2021)

το τραγούδι "I, Pallbearer"

To κομμάτι πραγματεύεται ψυχολογικά ζητήματα και συγκεκριμένα τη διπολική διαταραχή που όχι μόνο επηρεάζει τον ίδιο τον στιχουργό, αλλά προκάλεσε και την αυτοκτονία πολλών φίλων του. Αυτό δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στον τίτλο του τραγουδιού , αλλά και συνοπτικά σε αυτά τα μέρη των στίχων:

'One more psychosis then I am also finally done
Cause the more I sleep, the less I dream
And then at night I drink and clean my gun
It’s me who should be dead, not you…'."



Από το επερχόμενο album "Scorched Earth" (2025)

το τραγούδι "With Autumn I'll Surrender"

To τραγούδι συνδυάζει την τυπική ενέργεια του HFTS Post Black Metal με riff που προέρχονται από την ένδοξη εποχή εποχή του grunge και του indie rock. Μια πρώτη ένδειξη για το ποια ηχητική κατεύθυνση ακολουθούν τα τραγούδια του επερχόμενου album τους...

 

Το μοναδικό τους αμάλγαμα από depressive black και post rock έχει ήδη δημιουργήσει δεσμούς με το ελληνικό κοινό από τις περασμένες επισκέψεις τους και αυτοί αναμένεται να ανανεωθούν στις 25/10 στη Θεσσαλονίκη (Eightball Club) και 26/10 στην Αθήνα (Arch Live Club) οι Harakiri For The Sky θα ερμηνεύσουν τα highlights από τα "Maere" και "III: Trauma" album τους, σε δυο βραδιές σκοτεινού και μισανθρωπικού dark metal.

 

 

Harakiri for the Sky (AUT) live στην Ελλάδα
 

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου | Eightball Club | Θεσσαλονίκη

Σάββατο 26 Οκτωβρίου | Arch Live Stage | Αθήνα


Comments