ASTRAROT στο Rock Overdose:” Το όνομα μας προέκυψε από ένα ορθογραφικό λάθος”.

Οι ASTRAROT έρχονται από την Θεσσαλονίκη, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "We Can't Win"  και το 2018 κατάφεραν να γίνουν οι πρώτοι Metal Band που έπαιξε στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Ετοιμάζονται για το δεύτερο άλμπουμ τους και σίγουρα έχουν  πολλά να πούνε στο Rock Overdose.

 

 

 

Rock Overdose: Καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Μας παρουσιάζεστε με το όνομα «Astrarot». Πως και πότε προέκυψε αυτό το όνομα;

 

Astrarot: Καλώς σας βρήκαμε και ευχαριστούμε πολύ! Το όνομα προέκυψε από ένα "ορθογραφικό λάθος". Ο παλιός μας κιθαρίστας είχε ακούσει το όνομα ενός δαίμονα, "Astaroth" και του άρεσε, έτσι λοιπόν το μετέφερε σε εμάς σαν "Astrarot" επειδή το θυμόταν έτσι.

 

Όταν ανακαλύψαμε ότι το όνομα του δαίμονα ήταν άλλο, ήταν πλέον αργά για να το αλλάξουμε, καθώς είχαμε ήδη φτιάξει όλα τα προφίλ της μπάντας στο internet, αλλά πέρα από αυτό, το όνομα πλέον είχε πάρει μορφή και χαρακτήρα στο μυαλό μας. Έτσι αποφασίσαμε να το κρατήσουμε, μέχρι και όταν το 50% της μπάντας είχε φύγει, καθώς είχαμε δεθεί με αυτό.

 

 

Rock Overdose: Πρώτη δισκογραφική δουλειά σας είναι το "We Can't Win", όπου και πήρατε καλές κριτικές για αυτήν την δουλειά. Περιμένατε κάτι τέτοιο; Μιλήστε μας για αυτό το album και την ιστορία του.

 

Astrarot: Πρακτικά, το "We Can't Win" είναι το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ που γράψαμε εγώ (Νίκος-Κιθάρα) μαζί με τον Παντελή (Φωνή). Ήταν η πρώτη φορά που πειραματιστήκαμε με το συγκεκριμένο είδος και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Θεματολογία του άλμπουμ είναι ουσιαστικά η καθημερινότητα μας, οι προσπάθειες που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, ο αρνητισμός και η αμφιβολία των τρίτων για αυτό που πάμε να κάνουμε και το πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως καύσιμο ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οπότε, λογικό είναι αυτός ο δίσκος να έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, και το να βλέπουμε θετική ανταπόκριση είναι ό,τι καλύτερο για εμάς!

 

 

Rock Overdose: Οι επιρροές του ποιες είναι, και ποιες είναι γενικά για τους Astrarot;

 

Astrarot: Το άλμπουμ γενικότερα είναι Metalcore, παιγμένο έτσι όπως ξέραμε πάντα να παίζουμε. Είναι ωμό, επιθετικό, ευθύ και ειλικρινές. Σαν επιρροές του θα μπορούσαμε να πούμε μπάντες σαν τους Bring me the Horizon, While she Sleeps, και γενικότερα μπάντες που παίζουν Metalcore, χωρίς όμως να περιορίζονται σε αυτό. Γενικότερα, οι επιρροές μας σαν άτομα θα μπορούσαμε να πούμε μπάντες με τις οποίες μεγαλώσαμε όπως οι HIM, Soulfly, Ministry, Judas Priest, αλλά και καινούργιες μπάντες και είδη, κυρίως προς την ηλεκτρονική μουσική αλλά και rap.

 

 

Rock Overdose: Για άλλους μια δεύτερη δισκογραφική δουλειά, είναι κάτι δύσκολο ή ένας στόχος που θέλει αρκετό χρόνο. Εσείς ετοιμάζετε ήδη δεύτερο album, κάτι που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Θεωρείτε πως έκλεισε ο κύκλος για το "We Can't Win"  και είναι καιρός να πάτε παρακάτω;

 

Astrarot: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε σταματήσει ποτέ να γράφουμε μουσική. Δεν είμαστε από αυτούς που γράφουν ένα δίσκο και μετά επαναπαύονται σε αυτό. Όσο οι επιρροές μας αλλάζουν , οι προτιμήσεις μας στη μουσική γίνονται όλο και περισσότερες, η ανάγκη μας για κάτι καινούργιο και δημιουργικό δεν σταματάει. Έτσι, για εμάς το να γράψουμε ένα καινούργιο δίσκο ήταν πολύ εύκολο, και σχεδόν αναπάντεχο, αφού σχεδόν δεν καταλάβαμε πότε είχαμε ολοκληρώσει την σύνθεση ολοκλήρου άλμπουμ. Όσον αφορά το "We Can't Win" και την προώθηση του, σίγουρα δεν είναι κάτι που έχει κλείσει και έχουμε ήδη προγραμματίσει πολλά ακόμη πράγματα, ώστε να ακουστεί όσο περισσότερο και από όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

 

 

 

Rock Overdose: Τι να περιμένουμε από την νέα σας δουλειά; Είναι κάτι που μπορείτε να μας πείτε ή είναι ακόμα μυστικό;

 

Astrarot: Είναι ακόμα πολύ νωρίς για αυτό, βρισκόμαστε στο στάδιο της προπαραγωγής του άλμπουμ, το μόνο που θα μπορούσα να πω για το τι να περιμένει κάποιος είναι εξέλιξη, ωριμότητα και ένα πολύ ολοκληρωμένο πακέτο από όλες τις πλευρές.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα σχέδια σας πέρα από την δημιουργία μιας νέας δουλειάς;

 

Astrarot: Πολλά live, εντός και εκτός Ελλάδας είναι πρακτικά το μοναδικό πράγμα που σκεφτόμαστε, πέρα από το νέο υλικό, και να προωθήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τις μέχρι τώρα δουλειές μας.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει μια σχέση μεταξύ εσάς και του  Schoolwave festival. Τι σας συνδέει;

 

Astrarot: Μας συνδέει η αγάπη για την μουσική. Το Schoolwave μας έδωσε απλόχερα την ευκαιρία να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του, μέσα σε αυτές και η τεράστια συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ζητώντας ως αντάλλαγμα μονάχα τη μουσική μας. Γι’ αυτό θα τους είμαστε για πάντα ευγνώμονες.

 

 

Rock Overdose: Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με το κοινό που σας ακολουθεί και σας υποστηρίζει;

 

Astrarot: Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τον καθένα που μας στηρίζει σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε, τα άτομα που είναι δίπλα μας και ανυπομονούμε να τους δούμε όλους σε κάποιο live!

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστούμε πολύ και καλή συνέχεια σε αυτά που κάνετε!

 

Astrarot: Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία! Καλή συνέχεια και σε εσάς!

 

 

Official links

 

http://astrarot.com/

https://www.instagram.com/astrarotofficial/

https://www.facebook.com/Astrarot/

https://twitter.com/astrarotfuckyou

https://spoti.fi/2QIhikN

https://itunes.apple.com/us/artist/astrarot/1136056439

 

 

Comments