BLAZE BAYLEY (ex- Iron Maiden) στο Rock Overdose: “Θέλω να εμφανίζομαι όπου υπάρχουν οπαδοί που με στηρίζουν & οι Ελληνες οπαδοί είναι εξαιρετικοί!”

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσε ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Blaze Bayley, στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη. Ο Bayley μίλησε για τα χρόνια στους Iron Maiden, για την νέα τριλογία του, το tour καθώς και για πολλά ακόμη θέματα. Απολαύστε:

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Blaze είμαι ο Κωνσταντίνος από το Rock Overdose πως είσαι;

Blaze Bayley : Μια χαρά σε ευχαριστώ.

 

Rock Overdose: Πως είναι τα πράγματα στην περιοδεία, ποιό είναι το feedback που λαμβάνεις;

Blaze Bayley: Μέχρι στιγμής η περιοδεία είναι εκπληκτική, είχαμε τέσσερα sold out shows και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’αυτό.

H απήχηση των τραγουδιών του νέου album “Endure And Surviveείναι πάρα πολύ καλή και γενικά όλα βαίνουν καλώς ως τώρα. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος για τις εμφανίσεις μας στην Ελλάδα και το ελληνικό κοινό!

Rock Overdose: Η περιοδεία είναι πολύ μεγάλη με πληθώρα live εμφανίσεων, πως αποφάσισες να πραγματοποιήσεις μια τόσο μεγάλη περιοδεία;

Blaze Bayley: Είμαι ανεξάρτητος, δεν χρειάζεται να περιμένω κάποιον να μου πει τι θα κάνω και να κλείσει ημερομηνίες για live.

Δεν είμαι μέλο της μουσικής βιομηχανίας, απέχω από την μουσική βιομηχανία. Είμαι ένας μικρός ανεξάρτητος καλλιτέχνης και μπορώ να κάνω ότι θέλω, δεν χρειάζεται να ζητήσω την άδεια κάποιυ για τις αποφάσεις μου. Ηθελα να κυκλοφορήσω τρια albums σε τρια χρόνια και να περιοδεύσω γι’αυτά και επειδή είμαι ανεξάρτητος έχω την δυνατότητα να το πραγματοποιήσω. Μου αρέσει να είμαι σε περιοδεία, λατρεύω τα live shows και προτιμώ τα μικρά venues διότι ο κόσμος έχει περισσότερη επαφή με τον καλλιτέχνη και δημιουργείται μια σύνδεση εκπληκτική.

Η περιοδεία είναι εκπληκτική η απήχηση εξαιρετική και ανυπομονώ να επισκευτώ την Ελλάδα, ήθελα πάρα πολύ καιρό να επιστρέφω για live show, πέρασαν αρκετά χρόνια από την τελευταία εμφάνιση μου στην χώρα σας.

Εχω την στήριξη του κοινού, των οπαδών και αυτή η στήριξη μου δίνει την δυνατότητα να συνεχίζω να περιοδεύω κάτι το οποίο μου αρέσει ασρκετά. Οι οπαδοί αγοράζουν τα albums μου, αγοράζουν t- shirts και αυτό είναι εξαιρετικό!

 

Rock Overdose: Θα επισκευτείς την χώρα μας, την Ελλάδα για  live shows σε έντεκα διαφορετικές πόλεις, πως αποφάσισες να εμφανιστείς σε τόσες πολλές πόλεις στην χώρα μας; Συνήθως άλλοι καλλιτέχνες πραγματοποιούν ένα ή δύο Live!

Blaze Bayley: Για μένα είναι πολύ σημαντικό να εμφανίζομαι παντού, δεν είναι τόσο σημαντικό για μένα να εμφανιστώ στην πρωτεύουσα και στις μεγάλες πόλεις. Εγω θέλω να εμφανίζομαι όπου υπάρχουν οπαδοί που με στηρίζουν και οι Ελληνες οπαδοί είναι εξαιρετικοί!

 

Rock Overdose: Είσαι ενθουσιασμένος που θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τους έλληνες οπαδους; Έχεις ένα μεγάλο fan club στην χώρα μας.

Blaze Bayley: Ναι είμαι ενθουσιασμένος, μου έλειψε η Ελλάδα και πάντα ήθελα να επιστρέψω, πάντα ήθελα η ελλάδα να είναι μέρος της περιοδείας μου.  Κάθε χρόνο με όλα τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα δεν ήταν εφικτό αλλά πιστεύω πως ξεπεράστηκαν. Ευχομαι αυτή ηπεριοδεία να είναι η αρχή και να μπορώ να έρχομαι στην ελλάδα σε κάθε Tour!

Rock Overdose: Εύχομαι να γίνει πραγματικότητα.

Blaze Bayley: Αν οι οπαδοί με στηρίξουν και έρθουν στις συναυλίες, θα έχω την δυνατότητα να το επαναλάβω.

 

Rock Overdose: Τι να περιμένουν οι οπαδοί από τα live shows; Πες μας λίγα λόγια για το τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε.

Blaze Bayley : Θα υπάρχουν αρκετά τραγούδια από τα “Infinite Entanglement “ και “Endure And Survive” και προτείνω όσοι δεν τα έχουν ακούσει να πάρουν μια γεύση από το you tube και να τσεκάρουν τα video. Επίσης θα ακούσετε κάποια κομμάτια από την περίοδο μου στους Iron Maiden καθώς και κάποια κομμάτια από Wolfsbane.

 

Rock Overdose : Πες μας λίγα λόγια για το νέο σου album “Endure And Survive”, ποιό είναι το feedback που εισπράτεις;

Blaze Bayley : Πηγαίνει αρκετά καλά, το πιο σημαντικό για μένα είναι η άποψη των οπαδών, έτσι δεν το έστειλα σε δημοσιογράφους και σε magazines.

Ηθελα οι πρώτοι που θα ακούσουν το album να είναι οι οπαδοί και μόλις παρήγγειλαν το album και το είχαν στην κατοχή τους, τότε το έδωσα για ακρόαση στα μουσικά περιοδικά.

Η ανταπόκριση ήταν θετικότατη και αυτό είναι πάρα πολύ καλό.

 

Rock Overdose : Είπες πως θα υπάρξει και τρίτο μέρος και θα είναι τριλογία αν δεν κάνω λάθος.

Blaze Bayley : Ναι το δουλεύω το τρίτο μέρος, εργάζομαι πάνω στους στίχους και την μουσική και πιστεύω θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2018.

Rock Overdose : Θα συνεχίζει την ιστορία των  δύο προηγούμενων albums;

Blaze Bayley : Ναι είναι τρια albums μια ιστορία. Τα τρια albums ενώνονται σε μια ιστορία στην οποία ένας άντρας δενγνωρίζει αν είναι άνθρωπος αι αυτό τα συνδέει όλα. Είναι η αρχή ενός ταξιδιού, ξεκινάει από την γη και συνεχίζει στην άλλη πλευρά του γαλαξία σε ένα πλανήτη που ανακάλυψε από το Kepler’s τηλεσκόπιο.

Είναι μια ιστορία που δείχνει τι συνέβη όταν έφτασε σε αυτόν τον πλανήτη.

 

Rock Overdose : Εχω μια απορία, πως κατάφερες να γράψεις τρια albums σε τρια΄χρόνια και να περιοδεύσεις για αυτά;

Blaze Bayley : Αυτό σημαίνει πως δεν οδηγώ την μοτοσυκλέτα μου όσο θέλω, είναι μια δουλειά έτσι ήταν και είναι όλη μου η ζωή. Δουλεύω για τον εαυτό μου, είμαι η δική μου δισκογραφική και έχω την στήριξη των οπαδών. Προσπαθώ για το καλύτερο και είμαι πάρα πολύ τυχερός που έχω οπαδούς να στηρίζουν το εγχείρημα μου και να ζω το όνειρο μου.

 

Rock Overdose : Πιστεύω πως οι οπαδοί έχουν εκτιμήσει τις δουλειές σου όλα αυτά τα χρόνια. Με τους Wolfsbane έχεις κάποια μελοντικά σχέδια;

Blaze Bayley : Ναι έχουμε κάποια μελοντικά πλάνα, ετοιμάζουμε μια επανασύνδεση και θα συμβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα κάνουμε μια re union περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς θα είναι μαζί το original line up και σίγουρα θα γράψουμε τραγούδια έτσι ώστε να κυκλοφορήσουμε κάποιο album την νέα χρονιά.

 

Rock Overdose : Αρκετοί οπαδοί θα ήθελαν να σε ρωτήσω λίγα πράγματα για τους Iron Maiden και την περίοδο σου στην μπάντα. Κατά την περίοδο που είχες αντικαταστήσει τον Bruce Dickinson, οι πωλήσεις και οι live εμφανίσεις της μπάντας δεν ήταν τόσο επιτυχημένες, φαίνεται σαν οι οπαδοί να μην στήριζαν τόσο εκείνη την περίοδο. Ποιά η άποψη σου;

Blaze Bayley : Αυτή την ερώτηση θα πρέπει να την κάνεις στους οπαδούς, εγώ προσωπικά είδα και έλαβα μεγάλη στήριξη με τους Iron Maiden από το ελληνικό κοινό, ήταν απίστευτη η στήριξη και δεν παρατήρησα κάποια αρνητικά σχόλια από τους έλληνες οπαδούς.

Rock Overdose : Το ελληνικό κοινό είναι αλήθεια πως σε στηρίζει φανατικά.

Blaze Bayley : Αυτό είναι που αξίζει πραγματικά, δεν δίνω σημασία σε κανέναν άλλο μόνο η άποψη των οπαδών μετράει όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να ....

 

Rock Overdose : Πριν λίγους μήνες είχα διαβάσει σε μια συνέντευξη σου πως ήθελες να κάνεις και τρίτο album με τους Iron Maiden.

Blaze Bayley : Δεν είναι αλήθεια, μπορεί να το διάβασες αλλά κάποιος το συμπλήρωσε και όλοι διάβασαν μια λάθος είδηση.

 

Rock Overdose : Τι είχες δηλώσει ακριβως;

Blaze Bayley : Είχα πει πως θα ήθελα να κάνουμε μια συναυλία και με τους τρεις τραγουδιστές της μπάντας. Θα ήταν μια ωραία επετειακή συναυλία για την ιστορία της μπάντας.

Rock Overdose : Θα είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον ένα τέτοιο εγχείρημα. Κάποια sites είχαν γράψει πως είπες ‘οτι θα ήθελες να κάνεις ένα τρίτο album με τους Iron Maiden και πως απογοητεύτηκες με τα γεγονότα που συνέβησαν.

Blaze Bayley : Μετά το “Virtual XI” περίμενα πως θα ηχογραφούσαμε και τρίτο album κάτι το οποίο δεν συνέβη καθώς αποχώρησα από την μπάντα.

Rock Overdose : Πιστεύεις πως αν έκανες ένα ακόμη album με τους Iron Maiden τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εκείνη την περίοδο;

Blaze Bayley: Δεν θα ήταν διαφορετικά καθώς όλες οι ιδέες που είχα εκείνη την περίοδο χρησιμοποιήθηκαν στο προσωπικό μου album “Silicon Messiah” το οποίο δεν είχε μεγάλη απήχηση...

 

Rock Overdose: Θέλω να σε ευχαριστήσω για αυτή την συνέντευξη, ήταν μεγάλη τιμή για εμένα, τα τελευταία λόγια δικά σου,τι θα ήθελες να πεις στους Ελληνες οπαδούς σου;

Blaze Bayley: Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που θα συναντήσω τους Έλληνες οπαδούς και θα κάνω πάρα πολλα shows στην χώρα σας. Σας ευχαριστώ για την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και την αγάπη σας.

 

Για το Rock Overdose,

Συνέντευξη και ερωτήσεις: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Απομαγνητοφώνηση: Στέργιος Γκουτσίδης

Μετάφραση: Παναγιώτης Κωνσταντής

 

Comments