CORNERSTONE στο Rock Overdose:’Βάλαμε συναίσθημα και αναμνήσεις στον καινούργιο μας δίσκο, και νομίζω πως πετύχαμε τον στόχο μας’

Το Rock Overdose και ο Δημήτρης Αλόρας ήρθαν σε επαφή με τους Αυστριακούς AOR rockers Cornerstone και έμαθαν τα μελλοντικά τους σχέδια, την πίστη τους στο νέο τους άλμπουμ ''Reflections'', τον ειδικό δεσμό μεταξύ δύο αδελφών στο ίδιο συγκρότημα και το μπέρδεμα με τους Δανούς metallers Cornerstone που δεν υπάρχουν πιά. Ο Michael Wachelhofer (μπάσο/πλήκτρα) και η Alina Peter (φωνητικά) μας διαφώτισαν, δίνοντας μας πλήρεις λεπτομέρειες στον τρόπο σκέψης τους και στο πως δουλεύουν σαν συγκρότημα.

 

 

 

 

Rock Overdose: Πρώτα απ΄όλα, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose, είναι ωραίο να σας φιλοξενούμε εδώ. Που σας βρίσκουμε αυτή τη στιγμή και ποιες είναι οι παρούσες ενέργειες σας;

 

Αlina: Ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας φιλοξενείτε! Βρισκόμαστε σε ένα μικρό διάλειμμα κατά τη χειμερινή περίοδο αλλά σίγουρα θα επιστρέψουμε ξανά στο δρόμο την ερχόμενη χρονιά την Άνοιξη. Το 2016 ήταν μία πολύ εξαντλητική αλλά και συναρπαστική χρονιά για μας κι έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα τρίμηνο διάλειμμα ώστε ο καθένας να βρεί νέα ενέργεια και κίνητρο.

 

 

 

Rock Overdose: Κυκλοφορήσατε το τρίτο σας άλμπουμ που λέγεται ''Reflections''. Για τους περισσότερους, το τρίτο άλμπουμ είναι το πιο κρίσιμο για ένα συγκρότημα, πως το βλέπετε σαν προσπάθεια; Είστε απόλυτα ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα;

 

Alina: Ναι, είμαστε σίγουρα! Βάλαμε τόση πολλή δουλειά, συναισθήματα και αναμνήσεις σ'αυτό και πραγματικά προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο για να δείξουμε στους οπαδούς μας ένα σπουδαίο τρίτο άλμπουμ και υποθέτω ότι πετύχαμε αυτόν τον στόχο. Το άλμπουμ έγινε σε παραγωγή του Harry Hess στον Καναδά και έκανε σπουδαία δουλειά. Έβαλε το προσωπικό του άγγιγμα στα κομμάτια και πήρε το καλύτερο από αυτά.

 

Το άλμπουμ είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά, ειδικά σε θέμα παραγωγής. Είναι αγνό AOR/μελωδικό ροκ όπως οι Fleetwood Mac ή οι Journey. Οι οπαδοί μας αγαπάνε το νέο άλμπουμ, είναι απίστευτα υποστηρικτικοί και μας έδωσαν την καλύτερη ανταπόκριση που θα μπορούσε κανείς να ζητήσει.

 

Μερικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Αγγλία όπως και στην Γερμανία και την Αυστρία έχουν ήδη βάλει το νέο μας single ''Last Night'' σε συνεχές παίξιμο, οπότε όλα είναι σχετικά όμορφα τη δεδομένη στιγμή.

 

Michael: Φυσικά, πάντα υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσες να έχεις κάνει καλύτερα, αλλά είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με τα κομμάτια. Κρατήσαμε μία συγκεκριμένη ποσότητα από διάφορα στυλ: Για παράδειγμα το ''Whatever'' είναι μία «ορχηστρικο-πιανική» μπαλάντα που θα μπορούσε να παίζεται σε οποιοδήποτε σόου τραγουδιών αγάπης στο BBC Radio 2, το ίδιο με το ''Sooner Or Later'', το οποίο έχει κάποιες επιρροές από τα '60s.

 

Ήταν διασκεδαστικό, αλλά και λόγω της παραγωγής του Harry, το φάσμα όλου του άλμπουμ έγινε λίγο πιο συγκεντρωμένο, κι αυτό το εννοώ σε ένα απόλυτα θετικό βαθμό.

 

 

Rock Overdose: Γιατί σας πήρε 5 χρόνια να κυκλοφορήσετε το ''Reflections'' από την κυκλοφορία του προηγούμενου δίσκου ''Somewhere In America''; Θέλατε να δώσετε χρόνο στους εαυτούς σας και το προηγούμενο άλμπουμ να μεγαλώσει στο μυαλό των ακροατών;

 

Michael: Λοιπόν, δεν ήταν ακριβώς 5 χρόνια: Το 2013 κάναμε το φιλανθρωπικό ΕΡ για το project ''Smalltown Boy''... Αν και μπήκε στα charts, το όλο εγχείρημα δεν ήταν και σπουδαία ιδέα. Δεν ήταν μουσική Cornerstone, το κάναμε φιλανθρωπικά -καλή φιλανθρωπία- αλλά δεν είμαι περήφανος γι'αυτό μουσικά. Οπότε ήταν σχετικά ξεκάθαρο για μας, ότι πρέπει να κάνουμε κάτι σαν το ''Somewhere In America'', και υποθέτω ότι το ''Reflections'' είναι το αποτέλεσμα.

 

Είχαμε επίσης και λίγες αλλαγές στο συγκρότημα, η Alina ήρθε δύο χρόνια νωρίτερα, έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε μια περιοδεία μ'αυτή τη σύνθεση, για να μας δώσουμε αρκετό χρόνο να γίνουμε συγκρότημα και τα σχετικά, πριν εισχωρήσουμε στο στούντιο. Δεν ήθελα να ηχογραφήσω ένα άλμπουμ και να κάνω όλη αυτή τη βαριά προώθηση με κάποιον που δε θα μπορούσα να αντέξω.

 

 

 

Rock Overdose: Κατάγεστε από μια χώρα με πλούσιο υπόβαθρο κλασσικής μουσικής. Πως νιώθουν οι άνθρωποι της χώρας σου γι'αυτή την κληρονομιά και πως αντιμετωπίζονται οι ροκ και μέταλ ήχοι στην Αυστρία γενικά;

 

Michael: Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, είναι πιο δύσκολο για μια Αυστριακή μπάντα στην Αυστρία, παρά στο εξωτερικό. Ο κόσμος εδώ τείνουν να τσιγκλάει τις δικές του μπάντες, έτσι αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε στις αγορές που είναι πιο ανοιχτόμυαλες μουσικά. Ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο η μουσική είναι μέρος του πολιτισμού, και ο ήχος μας ήταν πάντα όμορφα αποδεκτός.

 

Σαν Αυστριακός καλλιτέχνης πρέπει να γίνεις επιτυχής στο εξωτερικό πρώτα, πριν πάρεις οποιαδήποτε αποδοχή ή σεβασμό στη δική σου χώρα. Επίσης, οι Falco and Opus τα καταφέρανε στις Ηνωμένες Πολιτείες πρώτα, οπότε υποθέτω ότι αυτή είναι και η δική μας μέθοδος, να χτίσουμε μια βάση οπαδών στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

                          

 

Rock Overdose: Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια ήταν τα πρώτα σου ακούσματα που σε κάνανε να θέλεις να παίξεις μουσική. Όντας “πολυοργανίστας”, μια και παίζεις και μπάσο και πλήκτρα, πως βρήκαν όλοι αυτοί οι ήχοι το δρόμο τους μέσα σου και υπάρχουν κάποιες νέες μπάντες ή καλλιτέχνες που θα συνιστούσες στους αναγνώστες αυτής της συνέντευξης;

 

Μichael: Βασικά προέρχομαι πάνω-κάτω από την ΑOR πλευρά του δρόμου... Toto, Alan Parsons, Queen, Journey... αυτές είναι οι μπάντες με τις οποίες μεγάλωσα. O Steve άκουγε περισσότερο αιχμηρή μουσική- Metallica, Guns 'n' Roses, Bodycount, τέτοια πράγματα. Φυσικά, η δική μας μουσική είναι επηρεασμένοι από αυτούς τους καλλιτέχνες, αλλά πάντα προσπαθούμε να κρατάμε ένα μοναδικό ήχο, δεν είμαστε αντιγραφείς -τουλάχιστον δεν προσπαθούμε να γίνουμε έτσι.

 

Με το "Reflections'' ήθελα να δημιουργήσω κάτι που να έχει βάση τα πλήκτρα, μια βαρύτερη έκδοση των Savage Garden.Ο Steve ήθελε να δημιουργήσει κάτι που να ακούγεται σαν Guns 'n' Roses. Στο τέλος της ημέρας, ο Harry κούρδισε τις κιθάρες και τα ντραμς ψηλότερα και δημιούργησε κάτι που ακούγεται σαν το ''Affirmation'' και όχι το ''Appetite For Destruction''. Το ''Reflections'' ακούγεται απόλυτα μοναδικό, κι αυτό είναι που μου αρέσει σ'αυτό το άλμπουμ. Είτε το αγαπάς, είτε το μισείς, είναι Cornerstone. H Alina είναι αυτή που εξερευνά τη νέα μουσική... Εγώ κάνω περισσότερη έρευνα σε παλιές μπάντες που δεν ξέρω-τουλάχιστον είναι ''νέες'' για μένα.

 

Απέκτησα το πρώτο Aztec Camera άλμπουμ πρόσφατα, κι ένα sampler με κάποιους σκοτεινούς Ιταλούς καλλιτέχνες όπως ο Rino Gaetano, οπότε προσπαθώ να εξερευνώ την ιστορία της μουσικής την παρούσα στιγμή.

 

 

Rock Overdose: Πόσο ανακουφιστικό είναι για ένα συγκρότημα να υπάρχουν δύο αδέρφια μέσα σ'αυτό; Νιώθεις μεγαλύτερη άνεση και βεβαιότητα ότι τα πράγματα θα πάρουν το σωστό δρόμο μια και συμμετέχετε και οι δυο σας σ'αυτό;

 

Michael: Υποθέτω είναι μια ιδιαίτερη σχέση, όχι πάντα αρμονική. Μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή που θα μπορούσαμε να πούμε ''Φύγε, άντε γ....ήσου! Θα το κάνουμε έτσι''... Δεν είμαστε πολύ διπλωματικοί μεταξύ μας, αλλά γενικά είναι ωραία. Έχουμε τυφλή κατανόηση μεταξύ μας. Δε χρειαζόμαστε πολλές λέξεις. Θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε επιστρέφοντας από συναυλία δύο ώρες μακριά και να μην έχουμε μιλήσει για μια ώρα. Δεν είναι άβολο, είναι θετικό πράγμα να δουλεύεις με τον αδερφό σου.

 

 

 

Rock Overdose: Ξέρουμε ότι είστε ένα πολύ ενεργό ζωντανό συγκρότημα, παρακαλώ περιέγραψε μας ένα τυπικό Cornerstone σόου γι'αυτούς που δε σας ξέρουν ή γι'αυτούς που θα σας παρακολουθήσουν ζωντανά για πρώτη φορά στο μέλλον.

 

Alina: Μπορούν να περιμένουν AOR και ενθουσιαστικές ζωντανές εμφανίσεις. Παίζουμε τα δικά μας κομμάτια από τα δύο τελευταία μας άλμπουμ ''Head Over Heels'' και ''Somewhere In America'' και φυσικά του νέου μας άλμπουμ ''Reflections''. Στη σκηνή πάντα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, απλά θέλουμε να διασκεδάσουμε και προσπαθούμε να αφήνουμε τους οπαδούς μας με αξιοσημείωτες αναμνήσεις.

 

 

Rock Overdose: Δεν ξέρω αν το γνωρίζατε, αλλά υπήρχε άλλη μία μπάντα Cornerstone από τη Δανία, περισσότερο σε hard rock/heavy metal ύφος. Αντιμετωπίσατε ποτέ μπερδέματα με το όνομα του συγκροτήματος;

 

Michael: Ναι, γνωρίζουμε το άλλο συγκρότημα. Ιδρύσαμε το συγκρότημα μας λίγο νωρίτερα και κατοχυρώσαμε το όνομα - αλλά εκείνη την εποχή, το ίντερνετ δεν ήταν τόσο σύνηθες και το ανακαλύψαμε μερικά χρόνια αργότερα, όταν εκείνο το συγκρότημα κυκλοφόρησε κάτι. Αυτό πάντα ήταν ένα ερωτηματικό, αλλά επειδή η άλλη μπάντα δεν υπάρχει πλέον, δεν το βλέπω σαν πρόβλημα, αν και η ερώτηση εμφανίζεται πού και πού στις συνεντεύξεις.

 

 

 

Rock Overdose: Θα θέλαμε να μάθουμε τις ενέργειες του συγκροτήματος για το επερχόμενο 2017, υποθέτω θα ακολουθήσουν περισσότερες συναυλίες, κάτι άλλο στο μυαλό σας;

 

Alina: Φυσικά, σχεδιάζουμε να παίξουμε μερικές συναυλίες γύρω από την Ευρώπη ξανά τη νέα χρονιά, ίσως στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Αυστρία σίγουρα, αλλά δεν έχουμε κλείσει κάτι συγκεκριμένο ακόμα.

 

 

Rock Overdose: Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο σας που απαντήσατε αυτές τις ερωτήσεις, ελπίζουμε το όραμα σας να μείνει ζωντανό μέσα στα χρόνια και να κερδίζετε περισσότερους οπαδούς με κάθε προσπάθεια. Οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σε σας, προσθέστε οτιδήποτε δε σας ρωτήσαμε.

 

Αlina: Σας ευχαριστούμε κι εμείς! Ήταν ευχαρίστηση μας να μας πάρεις συνέντευξη. Απλά θέλουμε να πούμε ευχαριστώ για τη συνεχή υποστήριξη και θα κάνουμε το καλύτερο για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των οπαδών μας και ελπίζουμε η νέα χρονιά να είναι τόσο καλή ή ακόμα καλύτερη από το 2016. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στα www.facebook.com/cornerstoneaustria ή στο www.cornerstone.co.at .

 

Μichael: Λοιπόν, ευχαριστούμε για τη συνέντευξη Δημήτρη, ότι καλύτερο στους αναγνώστες του Rock Overdose. Σε περίπτωση που θέλετε να υποστηρίξετε τους Cornerstone, το νέο άλμπουμ ''Reflections'' είναι διαθέσιμο στα Amazon, iTunes κτλ.- πρέπει να πληρώσουμε τα ενοίκια για τις βίλες μας στο Λος Άντζελες και να εφοδιάσουμε τις λιμουζίνες μας, οπότε αυτό είναι κάπως ακριβό (γέλια).

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Δημήτρης Αλόρας

 

 

Comments