Ακούστε το νέο 13λεπτο κομμάτι των Deadbeat Εscapement, προάγγελο της νέας δισκογραφικής τους δουλειάς!

Το νέο 13λεπτο κομμάτι των Deadbeat Εscapement αποτελεί τον προάγγελο της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς και φαίνεται ξεκάθαρα πως σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το γκρουπ που σε λίγο καιρό θα μετράει δεκαπέντε χρόνια δημιουργικής καλλιτεχνικής παρουσίας .

 

Στη μουσική σύνθεση οι λυρικές μελωδίες ξεκινούν σχεδόν διάφανες γεμίζοντας σιγά σιγά τον χώρο μέχρι να συναντηθούν με τα αλλεπάλληλα riffs και να οδηγήσουν σε μια εκρηκτική κορύφωση.

 

Το κομμάτι δίνει την αίσθηση ότι θάθελε να λειτουργήσει σαν το sountrack ενός ταξιδιού που καλείται να σκηνοθετήσει ο ακροατής.

 

Το Till, as clouds grow on the blast ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο studio του συγκροτήματος σε στίχους της Φανής Τσαϊλάκη. Η παραγωγή είναι του Αλεξ Φραγκάκη ενώ ο Μιλτιάδης Χριστοδουλάκης επιμελείται το Sound engineering και το Mastering . Την σκηνοθεσία και το editing του βίντεο υπογράφουν οι BETON LATEX, Ανδρέας Σμυρίλιος και Ιωάννης & Κοψίνης.

 

 

Οι Deadbeat Εscapement, συνδιάζοντας τον ήχο τους με video art, installations, θέατρο και λογοτεχνία, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας Art Rock μπάντας. Οι ήχοι τους ακολουθούν τα χνάρια της rock έχοντας ταυτόχρονα και σύγχρονες επιρροές από την post rock σκηνή . Ελεύθεροι από τους περιορισμούς και τους συμβιβασμούς που επιβάλλει η μουσική βιομηχανία έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων σε Ελλάδα, και εξωτερικό ανεβαίνοντας στη σκηνή με συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Puressence, The Gathering, The Veils, City of the Sun, Anneke Van Giersbergen (ex The Gathering), Graig Walker, Μotorama, Midas Fall, Vassilikos, Τσάτσου, Παυλίδης, Μάλαμας, Μποφίλιου, Δεληβοριάς, Rous, Κοργιαλάς κλπ. Το 2007 απέσπασαν μια σημαντική διάκριση στο Athens Video Art Festival στην Τεχνόπολη (Γκάζι) στην κατηγορία «installations» με το έργο τους «Clockwork Box», ενώ το 2013 κέρδισαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του ΑNT1 “The Band Project”. Τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησαν την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τον τίτλο “Contradiction” με την Αμερικανική EMG Records, η οποία έλαβε εξαιρετικές κριτικές από έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τον τίτλο “THE PERPETUAL BΛINK” από την Blockade Records, σε μια συλλεκτική κοπή 200 λευκών βινυλίων (175gr).

 

Έχουν συνθέσει μουσική για το θέατρο ενώ η παρθενική τους ενασχόληση με τον χώρο του κινηματογράφου στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες”, τους χάρισε το Bραβείο «Xρυσός Πήγασος» για την καλύτερη live εμφάνιση soundtrack ταινίας (“Fragmenta”, σκηνοθεσία - Ηλίας Χαρίση).

 

Οι DEADBEAT ESCAPEMENT είναι
Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος (guitars)
Ιωάννης & Κοψίνης (drums)
Γιώργος Ζωγράφος (bass),
Φανή Τσαϊλάκη (vocals)
Κώστας Καούρης (guitars)

https://www.facebook.com/Deadbeat-escapement

 

"Till, as clouds grow on the blast"

Comments