DIMEBAG DARRELL ABBOTT: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον ίδιο

 

Γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στους Pantera, o τέως κιθαρίστας του σχήματος δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2004 εν ψυχρώ κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο: να παίζει κιθάρα με το συγκρότημά του. Φυσικά αυτό δεν ήταν οι Pantera, αλλά οι Damageplan, αφού οι πρώτοι είχαν ήδη διασπαστεί. Η ζωή του είχε αρκετές πτυχές, εκ των οποίων πολλές άγνωστες σε όλους μας. Λάτρεις του Dimebag και μη, αποδέκτες του είδους ή αρνητές αυτού, καθίστε αναπαυτικά και αναγνώστε κάποια από τα πιο σκιερά σημεία της ζωής του μεγάλου μουσικού.

 

 

1| Το country περιβάλλον του

Ο πατέρας του Dimebag ήταν καλλιτέχνης της country μουσικής, οπότε τα δυο αδέρφια είχαν από μικρά μουσικά ερεθίσματα. Από εκεί προέκυψε και το country/rock/blues  project των δυο αδερφών Vinnie και Darrell με τον David Allen Coe, το ονομαζόμενο Rebel Meets Rebel.

 

2| Ο εκκολαπτόμενος ντράμερ

Σε όλους μας έχει αποτυπωθεί η δυναμική της κιθάρας του, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι ο Darrell ξεκίνησε τα πρώτα μουσικά του βήματα με ένα drum kit. Αμφότερα τα αδέρφια έπαιζαν το συγκεκριμένο μουσικό όργανο, το οποίο έμελλε να εγκαταλείψει ο Dimebag, μιας και ο Vinnie είχε περισσότερες ικανότητες σε αυτό. Οπότε ο Dimebag έπιασε την κιθάρα και  η ιστορία γνωστή.

 

3| Η μέρα που απέκτησε 2 Dean κιθάρες

Σκεπτόμενοι το σχήμα και την επωνυμία, μάλλον θα λέγαμε σήμερα πως είναι αναπόφευκτο δίπλα από την λέξη Dean να απουσιάζει η λέξη Dimebag. Η γνωστή εταιρεία που ασχολείται με κιθάρες και μπάσα έγινε το σήμα – κατατεθέν του Dime. Ο ίδιος απέκτησε μια κιθάρα Dean σε κερασί απόχρωση, ως δώρο από τον πατέρα του, για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό παιξίματος, με έπαθλο μια κιθάρα Dean ΜL, το οποίο κέρδισε.  Από τους διαγωνισμούς ο Dime αποβλήθηκε, καθώς είχε σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους αναπτυγμένες κιθαριστικές ικανότητες και δεν ήταν δίκαιο για τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Πάντως το έπαθλο το έδωσε στον αγαπημένο φίλο του Buddy Blaze, o οποίος έκανε μια εξαιρετική βαφή με τον γνωστό κεραυνό!

 

4| Τάφηκε με μια κιθάρα του Eddie Van Halen

Κάποια μπουκάλια του αγαπημένου του ποτού Crown Royal μαζί με μια αυθεντική κιθάρα του Eddie Van Halen, την οποία δώρισε ο ίδιος το 1979 στο Bumblebee Charvel Hybrid VH2 αποτέλεσαν τα κτερίσματα του τάφου του. Οι υπεύθυνοι του VH2 αποφάσισαν πως ο Dimebag είναι ο μόνος που δικαιούται αυτή τη τιμή. Η κιτρινόμαυρη κιθάρα του Eddie θα τον συνοδεύει για πάντα στην αιώνια μπάντα του.

 

5| Άγριος στη σκηνή, ήμερος στο σπίτι

Ο Darrell έβγαζε ανέκαθεν αυτό το έξαλλο σκηνικό παρουσιαστικό, το οποίο ταίριαζε απολύτως στην εικόνα των Pantera. Μετά τον θάνατό του οι γνωστοί και αγαπημένοι του φίλοι δημοσίευαν κατά καιρούς ιστορίες για τη προσωπική του ζωή. Ο Darrell ήταν πολύ ήσυχος στο σπίτι του και αγαπούσε όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

 

6| “Riffer Madness”: Η δική του σχολή

Είναι γνωστό πως ο ίδιος είχε δημιουργήσει μέσω του “Guitar World” ένα κίνημα τεχνικής και θεωρίας της κιθάρας. Η σχολή του -όχι με την στενή έννοια του όρου- επηρέασε πολλούς ενδιαφερόμενους του είδους. Το 2003 κυκλοφόρησε και σε βιβλίο με DVD, το γνωστό  ‘’Guitar World Presents: Dimebag Darrell’s Riffer Madness’’.

 

7| Dallas Stars

Ναι, καλά διαβάσατε. Η γνωστή ομάδα χόκεϊ. Το 1999 κέρδισαν το Stanley Cup και οι αδερφοί Abbott αποφάσισαν να διοργανώσουν το πάρτι για να πανηγυρίσουν τον τίτλο. Καταλαβαίνουμε πόσο πολυδιάστατοι ήταν οι δυο τους.

 

8| Ο bartender

Ο ίδιος, καθώς και οι Pantera δεν έκρυψαν ποτέ την λατρεία τους για το ποτό. Μάλιστα είχαν δοκιμάσει συνδυασμούς, αλλά και κατέληξαν σε έναν αγαπημένο. Πρόκειται για το ‘’Black Tooth Grin’’, μια μίξη Seagrams 7, Crown Royal και κόκα – κόλας.

 

9| Όσο καλά έπαιζε, τόσο καλά αγαπούσε

Είναι γνωστό πως ο Dimebag έκρυβε μέσα του έναν αγνό αισθηματία, κάτι που δεν φαινόταν αν σκεφτούμε τη συμπεριφορά του σκηνή. Ποιος να το φανταζόταν; Κι όμως ο έρωτάς του με την Rita Haney δεν έσβησε ποτέ , από τα σχολικά χρόνια έως και τον απρόσμενο χαμό του.

 

10| Lead guitarist των Megadeth

Το διανοείστε; Ο Darrell πέρασε οντισιόν για τη θέση του lead κιθαρίστα των Megadeth. Μάλιστα κατάφερε να πάρει την έγκριση του Dave Mustaine, στη συνέχεια όμως η συνεργασία δεν προχώρησε. Είναι άξιο αναφοράς ο τρόπος με τον οποίον μπορεί να εξελιχθεί η ιστορία του ήχου, μιας και αν ο ίδιος έπαιζε στους Megadeth σίγουρα οι τελευταίοι θα είχαν διαφορετική πορεία και ήχο. Όλα αυτά φυσικά υποθετικά, μιας και ο Dave είχε πάντα πλήρη εποπτεία και έλεγχο των πάντων στη μπάντα.

Comments