DIMORFIA στο Rock Overdose:’Αρχικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η προώθηση του album μας Utopia’.

Οι DIMORFIA δημιουργήθηκαν το 2008 από τον Κίμωνα Παντελιδάκη ( Κιθάρα) ,τον Κλεάνθη Ξενιτίδη ( Μπάσο), τη Νατάσσα Pandreia (φωνή), τον Γιάννη Αλμαλη (τύμπανα) και τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο ( κιθάρα). Το 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο Perfect Sound Metal.

Όλο αυτό το διάστημα οι Dimorfia έκαναν πολλές live εμφανίσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης κερδίζοντας το σεβασμό του metal κοινού της πόλης. Το 2011 κέρδισαν την τρίτη θέση με 1200 ψήφους, σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Principal Club Theater ο οποίος αφορούσε το άνοιγμα της συναυλίας των Sanctuary.

 

Στα τέλη του 2012 κάποια από τα μέλη της μπάντας για προσωπικούς τους λόγους αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σχήμα δίνοντας τη σκυτάλη στον Γιώργο Μπαλτά (τύμπανα), στο Νίκο Γιόγκα (κιθάρα) και στη Μαρία Λώτη (φωνή). Η σύνθεση της μπάντας ολοκληρώθηκε με το Στάθη Χατζηιωαννίδη στα πλήκτρα.

 

Από αυτή τη στιγμή οι Dimorfia άρχισαν τη σκληρή δουλεία και μετά από πολύ πειραματισμό ένωσαν τις διαφορετικές τους μουσικές επιρροές και ξεκίνησαν μία τελείως διαφορετική μουσική πορεία.

 

Το Μάιο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο τους albumμε τίτλο UTOPIA το οποίο αποτελείτε από 9 κομμάτια που κυμαίνονται κυρίως σε ρυθμούς symphonic/progressive/powermetal.

 

Το Rock Overdose και ο Φάνης Βιλαέτης είχαν τη χαρά να έχουν μια συνομιλία με τη μπάντα.

Ας δούμε τι μας είπαν…

 

 

Rock Overdose: Γειά σας, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose.

 

Dimorfia: Καλησπέρα, ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία! Είναι μεγάλη μας χαρά!

 

 

Rock Overdose: Πότε ιδρύθηκαν οι Dimorfia και πως προέκυψε αυτό το σχήμα;

 

Dimorfia: Οι Dimorfia δημιουργήθηκαν το 2008 από τον Κίμωνα Παντελιδάκη (κιθάρα) και τον Κλεάνθη Ξενιτίδη (μπάσο). Το Line-up του σχήματος ήταν διαφορετικό όπως και το είδος που εκπροσωπούσαν. Μετά από αρκετές live εμφανίσεις και την κυκλοφορία του πρώτου demo της μπάντας “ Perfect sound metal” to 2012, κάποια από τα μέλη για προσωπικούς τους λόγους αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σχήμα.

 

Μετά από πολλές δοκιμές η σύνθεση της μπάντας σταθεροποιήθηκε με τους: Γιώργο Μπαλτά (τύμπανα, φωνή), Νίκο Γιόγγα (κιθάρα), Μαρία Λώτη (φωνή) και Στάθη Χατζηιωαννίδη (πλήκτρα) κι έτσι προέκυψε το σχήμα με τη σημερινή του μορφή.

 

       

 

Rock Overdose: Μιλήστε μας λίγο για την ονομασία της μπάντας. Πως εμπνευστήκατε το όνομα;

 

Dimorfia: Το καλό και το κακό, η θετική και η αρνητική ενέργεια, η θηλυκή και η αρσενική ενέργεια, το ένα είναι καθρέφτης του άλλου, συνυπάρχουν παντού γύρω μας και μέσα μας ώστε να υπάρχει ισορροπία. Όλα στο σύμπαν και στη φύση κινούνται σε δύο μορφές. Αυτό είναι κάτι που μας ενέπνευσε για το όνομα της μπάντας και πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία βασιστήκαμε και για το concept του “Utopia”.

 

 

Rock Overdose: Πρώτος σας Full-length “Utopia”. Πείτε μας δύο λόγια για αυτό.

 

Dimorfia: Από τη στιγμή που το line-up της μπάντας σταθεροποιήθηκε ξεκίνησε μία νέα εποχή για τους Dimorfia όσον αφορά τον ήχο τους. Ξεκινήσαμε τη σκληρή δουλειά, ενώσαμε τις επιρροές μας και μετά από πολύ πειραματισμό καταλήξαμε στα εννιά κομμάτια του “Utopia”. Φυσικά ήταν πολύ βοηθητική η συμβολή του παραγωγού μας, Κώστα Κοφίνα και του Γιώργου Μπαλτά ως βοηθός παραγωγού. Ο ήχος λοιπόν του “Utopia” κινείται κατά κύριο λόγο σε power/ symphonic metal ακούσματα.

 

Είχαμε επίσης τη μεγάλη χαρά να συνεργαστούμε με δύο πολύ καλούς τραγουδιστές και φίλους, τον Αριστοτέλη Μαυρόπουλο που έκανε κάποια πολύ όμορφα οπερετικά φωνητικά στο Fear και τον Κώστα Μαργαρίτη στα εξαιρετικά brutal φωνητικά στο Dimorfia.

 

         

 

Rock Overdose: Ποία είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου για το “Utopia”;

 

Dimorfia: Η ανταπόκριση για το “Utopia” μέχρι στιγμής είναι πολύ θετική. Μπορούμε να πούμε περισσότερο από όσο περιμέναμε. Λαμβάνουμε πολλά θετικά σχόλια και από Ελλάδα και από το εξωτερικό και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί πολύ!

 

 

Rock Overdose: Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του δίσκου;

 

Dimorfia: Όλη η παραγωγή του δίσκου, ηχογραφήσεις, mix και master έγιναν από τον παραγωγό μας, Κώστα Κοφίνα, στο στούντιο Blueberry Productions Co.

 

 

Rock Overdose: Πείτε μας δύο λόγια για την θεματολογία των στίχων του “Utopia”.

 

Dimorfia: Όλοι οι στίχοι του album έχουν γραφτεί από το Γιώργο Μπαλτά. Ολο το album λοιπόν στιχουργικά είναι βασισμένο στην αντίθεση του καλού και του κακού. Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Όπου υπάρχει το καλό, υπάρχει και το κακό και αντίστροφα. Μέσα από συμβολισμούς λοιπόν και από αλληγορικές εικόνες περιγράφεται η μάχη μεταξύ αυτών και η συνύπαρξη τους στο μυαλό και στην ψυχή του ανθρώπου.

 

 

 

Rock Overdose: Ποίος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του ;

 

Dimorfia: Όλο το artwork και το layout του δίσκου έγιναν από το Γιάννη Νάκο στη  Remedy Art Design.

 

 

Rock Overdose:  Πως σας ήρθε να συνδυάσετε τα καθαρά φωνητικά με το συμφωνικό στοιχείο;

 

Dimorfia: Αυτό προέκυψε μέσα από πολλούς αυτοσχεδιασμούς θέλοντας να δώσουμε ποικιλομορφία στη μουσική μας και μια πιο θεατρική άποψη.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κάποια περιοδεία για την παρουσίαση του δίσκο σας;

 

Dimorfia: Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια προγραμματισμένη περιοδεία αλλά ελπίζουμε να γίνει κάποια σύντομα είτε εντός είτε εκτός συνόρων. Είναι ένα από τα όνειρα μας να ταξιδέψουμε και να μοιραστούμε τη μουσική μας με τον κόσμο! Σίγουρα βέβαια θα πραγματοποιηθούν κάποια  live για την παρουσίαση του δίσκου!

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποια σχέδια για το μέλλον των Dimorfia;

 

Dimorfia: Αρχικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η προώθηση του album. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες live εμφανίσεις. Από κει και πέρα υπάρχουν διάφορες ιδέες και σχέδια για την πορεία των Dimorfia. Έχουν πέσει στο τραπέζι ακόμα και κάποιες ιδέες για την επόμενη μας δουλειά.

 

 

Rock Overdose: Παιδιά ο τελευταίος λόγος ανήκει σε εσάς.

 

Dimorfia: Θα θέλαμε αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για αυτή τη συνέντευξη! Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια μας! Είναι πολύ σημαντικό για μας όπως και για κάθε νέα μπάντα. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε τη δουλειά μας!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Φάνης Βιλαέτης

Comments