DISILLUSIVE PLAY στο Rock Overdose: “Μας ευχαριστεί να βλέπουμε το κοινό να νιώθει ικανοποίηση με την μουσική μας”

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιζουμε την συνέντεξη που έδωσε η Μαρία Λεϊλόγλου, μπασίστρια των Disillusive Play στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη, έχοντας πλέον στις πλάτες τους το ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο "Open Arms".

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Πολύ σημαντική χρονιά για σας φέτος, αφού κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο σας με τίτλο “Open Arms”. Πώς αισθάνεστε; Τι σημαίνει για εσάς αυτή η κυκλοφορία;

 

Μαρία: Πράγματι ο πρώτος δίσκος κυκλοφόρησε και υπάρχει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Μπορέσαμε να δείξουμε και να μοιραστούμε με τον κόσμο τη μουσική μας και όλη τη δουλειά που κάναμε καθώς και να εκφράσουμε μέσα από τα τραγούδια μας διάφορα θέματα.

 

Rock Overdose: Πείτε μας μερικές λεπτομέρειες για την σύνθεση και ηχογράφηση του δίσκου καθώς και για το πόσο διήρκησε η όλη διαδικασία.

 

Μαρία: Καταρχάς η ηχογράφηση και η παραγωγή έγινε στα UNDERGROUND MUSIC STUDIOS από τον Δημήτρη Κατσαρό σε μίξη και mastering Η βασική σύνθεση των κομματιών υποστηρίζεται από το Δημήτρη Κνίκο καθώς και από τον Πάνο Πάνο και την Ειρήνη Οικονόμου γράφοντας τους στίχους των κομματιών. Φυσικά όλοι οι μουσικοί της μπάντας συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν τα κομμάτια, ο καθένας με τη συμβολή του στο όργανο που παίζει. Όλη η διαδικασία ήταν αρκετά χρονοβόρα μπορώ να πω αλλά το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε, οπότε άξιζε 100% τον κόπο.

 

Rock Overdose: Στιχουργικά που κινείται το άλμπουμ;

 

Μαρία: Οι στίχοι των κομματιών αναφέρονται σε διάφορα θέματα κοινωνικά εώς και λίγο ερωτικά. Θίγουν προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καθημερινά, καταστάσεις που βιώνουμε, αλλά τι πρέπει να κάνουμε και να ξεπεράσουμε τους φόβους και τις αναστολές μας.

 

 

Rock Overdose: Κινείστε σε hard rock ήχους εποχής ‘80s. Ποιες είναι οι μεγαλύτερές σας επιρροές;

 

Μαρία: Δεν θα το έλεγα! Ενώ γενικά υπάρχει ένα vibe τέτοιο σε κάποια κομμάτια, συνολικά ο δίσκος θα έλεγα ότι είναι πιο modern hard rock με αρκετά σημεία prog παρά 80s AOR κλπ. Όλοι έχουν προσθέσει τα ακούσματα τους βασικά ξέρεις πως πάνε αυτά. Ενδεικτικά να σου πω κάποιες μπάντες: Queensryche, Maiden βέβαια, Αρκετές neo-prog μπάντες οπως Marillion, IQ, Pallas, και από άλλες Hard Rock/Metal μπάντες Stone Sour, Amorphis (μετά την αλλαγή που έκαναν στα τελευταία album), Ghost και πολλές πολλές ακόμα!

 

Rock Overdose: Στο album συμμετέχει στα πλήκτρα o Johnny Thermos από τους “The Silent Wedding”. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

 

Μαρία: Με τους Silent γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και πάντα μας άρεσε πολύ ο τρόπος που ο Johnny προσεγγίζει τη μουσική και οι φοβερές του συνθέσεις στα κομμάτια τους. Του προτείναμε να ακούσει κάποια κομμάτια απο το δίσκο σε rough μορφή και του αρέσανε πολύ και έτσι καταληξαμε στην συνεργασία αυτή. Να πούμε εννοείται οτι είμαστε παραπάνω απο χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό!

 

Rock Overdose: Έχετε μοιραστεί με διάφορους καλλιτέχνες την σκηνή; Ποια θεωρείτε ότι ήταν η καλύτερη και σημαντικότερή σας εμπειρία;

 

Μαρία: Δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη. Διαρκή ευχαρίστηση μας δίνει το γεγονός να βλέπουμε το κοινό να νιώθει ικανοποίηση με αυτό που βλέπει και ακούει να το ζει να μπαίνει με τη ψυχή του μέσα στο τραγούδια, πράγμα που ευτυχώς μέχρι στιγμής συμβαίνει με επιτυχία. Ειδικά μας άρεσε πολύ το live που έγινε μαζί με τους Silent γιατί έχουμε μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία με τα παιδιά οπως είναι φυσικό.

 

 

Rock Overdose: Συναυλιακά πλάνα υπάρχουν;

  

Μαρία: Φυσικά, θα είναι γεμάτη η επόμενη περιοδος με lives. 14 Δεκέμβρη θα εμφανιστούμε στο Βόλο και στις 5 Γενάρη στο Six Dogs μαζί με τους “Pulse R” και τους “Rock n’ Rock Freakshow”.

 

Rock Overdose: Αν και νωρίς ακόμη, δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό ή θα συγκεντρωθείτε στην προώθηση του δίσκου;

 

Μαρία: Πάντα προσπαθούμε να προωθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το δίσκο μας και θα συνεχίζουμε, αλλά παράλληλα έχουν ξεκινήσει βήματα για τον επόμενο.

 

Rock Overdose: Τέλος, ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα, σχέδια και όνειρα για το συγκρότημα;

 

Μαρία: Γενικά όσα περισσότερα lives και συναυλίες στην Αθήνα αλλά και επαρχία. Θέλουμε το κοινό να μας γνωρίσει καλύτερα και να βγάλουμε αυτό που θέλουμε προς τα έξω, μέσα από συναυλίες αλλά και τα στουντιακά τραγούδια. Εκτός από την Ελλάδα θέλουμε και προσπαθούμε να επεκταθούμε και στο εξωτερικό και μια αρχή έχει γίνει γιατί εχει ήδη κλείσει μια εμφάνιση στο Βερολίνο μέσα στο 2019.

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Ο τελευταίος λόγος ανήκει σε σας.

 

Μαρία: Εμείς ευχαριστούμε για την όμορφη παρέα και που μας δώσατε την ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα για μας. Καλή συνέχεια!

 

 

Comments